واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۴۰ب.ظ)
ال نينو تعيين کننده رژيمهاي بارشي ايران نيست موج - رئيس سازمان هواشناسي کشور با بيان آنکه پديده ال نينو تعيين کننده ترسالي و خشکسالي کشور نيست، گفت: رژيم بارشي ايران را بر هم کنش نوسانهاي جنوبي متعدد از جمله نائو، ام جي او و انسو تعيين ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، داوود پرهيزکار در پنجمين نمايشگاه راه و شهرسازي و صنايع وابسته افزود: پديده ال نينو در حقيقت يک پديده اقيانوسي و دريايي است و عامل اصلي آن نيز تغييرات دماي سطح آب است.
وي تصريح کرد: اگر دماي سطح آب افزايش يابد و از درصد نرمال خود بالاتر رود و در آن صورت پديده ال نينو ايجاد ميشود و اگر دماي سطح آب از درصد نرمال خود کمتر شود، پديده لانينا شکل ميگيرد.
پرهيزکار افزود: ال نينو در منطقه حاره اي اقيانوس آرام شکل ميگيرد و همزمان با اين پديده سامانه هواشناسي نوسان جنوبي به انجام تغييرات در اين دو منطقه اقيانوس فشار وارد ميکند.
معاون وزير راه وشهرسازي اظهار داشت: با غالب شدن و ترکيب اين دو پديده ال نينو و لانينا پديده ديگري به نام انسو ENSO شکل ميگيرد که در چند فاز گرم (ال نينو)، سرد (لانينا) و خنثي تغييراتي منفي يا مثبت نيم درجه نسبت به درصد نرمال به وجود ميآورد.
رييس سازمان هواشناسي کشور افزود: وقتي انسو در فاز گرم باشد (ال نينو) و بارشها عمدتاً در منطقه غرب قاره امريکاي لاتين نزديک پرو و شيلي ايجاد خواهد شد و در منطقه شرق آسيا کشورهاي چين، فليپين، اندونزي، مالزي و استراليا دچار کم بارشي و خشکسالي ميشود.
وي با بيان آنکه اگر انسو در فاز سرد باشد (لانينا) و بارشها در منطقه شرق آسيا و غرب قاره آمريکاي لاتين کاهش مييابد، گفت: با توجه به آنکه اين پديده در مقياس جهاني عمل ميکند و در آب و هواي بسياري از مناطق ميتواند تاثيرگذار باشد، اما بيشترين تأثير در همان منطقه عمل حوزه عملياتي خود است و چون جو يک سيال پيوسته است هرگونه نوسان؛ به ويژه با مقياس سياره اي ميتواند بر تغييرات آب و هوايي نقاط ديگر تأثير گذاشته و ميزان تاثيرگذاري آن به فاصله و حوزه فعاليت اين پديده با توجه به بزرگ مقياسي آن کم، زياد و يا حتي بدون تأثير خواهد بود.
رئيس سازمان هواشناسي کشور تاکيد کرد: با اين حال اثر انسو بر روي خاورميانه و کشور ما تعيين کننده براي رژيمهاي بارشي نيست و به عبارت ديگر اثر انسو با ساير نوسانات جوي؛ به ويژه نائو (نوسان اقيانوس آتلانتيک شمالي) و ام جي او روي اقيانوس هند شکل ميگيرد و برآيند برخورد و هم کنشي اين دو پديده رژيم بارشي را براي ايران تعيين ميکند.
پرهيزکار گفت: بررسي پديدههاي هواشناسي حاکي از اين است که سالهاي همراه با آل نينو کشورمان کم بارش بوده و سالهاي که همراه با لانينا بوده بارشهاي مناسبي را در کشور شاهد بودهايم و اين نشان ميدهد که انسو به تنهايي تعيين کننده ترسالي و يا خشکسالي براي ايران نبوده است.
رئيس سازمان هواشناسي کشور تصريح کرد: اما اثر جزيي انسو در فاز گرم ال نينو بر روي خاورميانه و ايران کمکي به بارشهاي بهتر بوده و به بيان ديگر با وجود پديده انسو در جو به علت آل نينو بارشهاي ايران مناسب بوده است.
پنجمين نمايشگاه راه و شهرسازي و صنايع وابسته از روز چهارشنبه در مصلاي امام خميني (ره) گشايش يافته است.
در اين نمايشگاه چهار روزه که تا فردا ادامه دارد، معاونان وزير راه و شهرسازي و روساي سازمانها و شرکتهاي تابعه در دو نوبت صبح و عصر نشستهاي خبري برگزار ميکنند.
پنجمين نمايشگاه راه و شهرسازي و صنايع وابسته با تغيير رويکرد از فعاليت محوري به کارآمد محوري براي شهروندان همسو با سياستهاي جديد دولت تدبير و اميد و وزارت راه و شهرسازي و سياستهاي کلان برنامه ششم توسعه برگزار شده است.
در اين نمايشگاه علاوه بر حضور تمام سازمانها و شرکتهاي تابعه وزارت راه و شهرسازي در بخش مختلف حمل و نقل، مسکن و شهرسازي، 116 شرکت کننده در قالب نهادهاي دولتي، انجمنهاي بخش خصوصي، نشريههاي تخصصي، شرکتهاي مهندسي و ارادات کل راه و شهرسازي برخي از استانها حضور دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]