واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تشکلهای مهاجرین در نامهای به وزیر بهداشت ایران:
زیستن در جمهوری اسلامی ما را به حل مشکل مهاجرین سوخته امیدوار کرده است
تعدادی از گروها و تشکلهای مهاجرین افغانستانی طی نامهای به وزیر بهداشت ایران خواستار رسیدگی به حال مصدومان هیئت عزاداری «هفتاد و دو تن» در یکی از مناطق تهران شدند.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، بهدنبال حادثه انفجار که در هیئت عزاداری «هفتاد و دو تن»، وابسته به مهاجرین افغانستانی در باقر شهر به وقوع پیوست، باعث سوختگی شدید و فوت تعدادی از این مهاجرین شد که گروهی از تشکلهای دانشجویی طی نامهای به «سید حسن قاضیزاده هاشمی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران خواستار رسیدگی به حال این مصدومان شدند.
مهاجرین افغانستانی در تلخیها و خوشیها با ایرانیها شریکند در این نامهآمده است: حضور مهاجرین افغانستانی در سرزمین ایران، سابقهای دراز دارد، هرچند سابقه مشترک تمدنی ایران و افغانستان، از آن هم بیشتر است، حدود سه دهه پیش، با رخ دادن انقلابی بزرگ در کشور ایران، مهاجرینی که سالها چشمانتظار تحقق آرمانشهری در روزگار تلخ و تاریکشان بودند؛ رنج مهاجرت را به تن خریدند و روانه جمهوری اسلامی ایران شدند. این نامه میافزاید: با حضور مهاجرین افغانستانی در ایران اسلامی، فصل دیگری از روابط بین دو ملت شکل گرفت. چیزی در حدود 3000 شهید و جانباز افغانستانی، یکی از ثمرات این دوران جدید بود. مهاجرین افغانستانی در سختیها و تلخیها، شیرینیها و خوشیها با ایرانیها شریک شدند و فاصلهای که با ایجاد مرزهای خودساخته استعمار شکل گرفته بود، رفته رفته کاهش یافت. در تمام این سالها، یکی از جلوههای روشن همبستگی دو ملت، پاسداشت و گرامیداشت دو ماه عزا و ماتم، محرم و صفر بوده است. امسال نیز مثل هر سال، خیمههای عزاداری و هیئتهای کوچک اما سرشار از اخلاص مهاجرین در سرتاسر ایران بر پا شد و علم عزای حسین بن علی(ع) و یاران باوفایش در کوچه پسکوچههای شهرهای مهاجرنشین به اهتزاز درآمد.
عزاداران حسینی بر روی تخت بیمارستان روزگار سختی میگذرانند یکی از این هیئتهای عزاداری، «هفتاد و دو تن» در باقر شهر (شهرری) بود که در آن از سر اتفاقی ناگوار، عزاداران حضرت، گوشهای از غم و رنج سید و سالار شهیدان را به جان خریدند. ماجرا این بود که بر اثر نشت گاز شهری، محل هیئت دچار آتشسوزی شد و در این حادثه، تعداد بسیاری از عزاداران حسینی دچار آتشسوزی شدید شدند، به گونهای که هفت تن از آنان تاکنون درگذشتهاند و تعدادی دیگر نیز دچار سوختگی شدید شدهاند و هم اکنون بر روی تختهای بیمارستانهای تهران روزگار سختی را میگذرانند. در مدت مدیریت حضرتعالی بر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، لطف و محبت شما به مهاجرین افغانستانی ـ که در سه مورد بیمه، شهریه دانشجویان پزشکی و تحصیل کودکان افغانستانی جلوه ویژهای پیدا کرد ـ زبانزد و الگویی ویژه برای مدیریت در جمهوری اسلامی ایران شده است.
زیستن در جمهوری اسلامی ما را به حل مشکل مهاجرین سوخته امیدوار کرده است از همین روی، ما جمعی از جامعه مهاجر، ضمن قدردانی از توجه ویژه شما به مسئله مهاجرین افغانستانی، خواستار کمک و مساعدت در رسیدگی به وضعیت آسیبدیدگان این واقعه تلخ هستیم. آنها هم اکنون در شرایط سختی در حال گذران روزگار هستند. برای آنها که از اقشار کمدرآمد و مستضعف هستند، هزینههای بیمارستانی و درمان سوختگی طاقتفرسا شده است و در صورت عدم رسیدگی به وضعیت درمانی آنان، گذران زندگی آیندهشان بسیار دشوار خواهد بود. حوادث طبیعی پیشبینیناپذیر و لاجرم هستند. اتفاقها رخ میدهد و میگذرد، اما زیستن زیر سایه جمهوری اسلامی ما را به پیگیری و حل این مشکل بزرگ امیدوار کرده است. امضا کنندگان این نامه از جامعه مهاجر افغانستانی بهش رح ذیل است: 1. شورای هماهنگی هیئتهای مذهبی مهاجرین افغانستان 2. خانه ادبیات افغانستان 3. شورای عالی ورزش مهاجرین 4. انجمن هم اندیشی دانشجویان افغانستان (هدا) 5. انجمن نواندیشی دانشجویان و فارغالتحصیلان افغانستانی دانشگاههای کاشان (ندا) 6. مجمع فرهنگی دانشجویان افغانستان (فدا) 7. بنیاد علمی فرهنگی کوثر 8. کانون فردوس ملل دانشگاه شهید بهشتی (دانشجویان غیر ایرانی) 9. انجمن بینالمللی سامع 10. انجمن زنان کارآفرین افغانستان 11. موسسه فرهنگی تحقیقاتی و آموزشی شهید سجادی 12. انجمن اسلامی دانشگاهیان حقوق بشر افغانستان 13. انجمن دانشجویان افغانستانی دانشگاه خوارزمی 14. گالری هنرمندان جوان افغانستان 15. انجمن دانشجویی صلح و بیداری 16. دبیرخانه جشنواره بینالمللی داستان، جایزه ادبی هزار و یک شب 17. دارالقرآن خیر المرسلین و موسسه حضرت حجت (عج) 18. گروه فرهنگی هنری غرجستان 19. انجمن فرهنگی طاها 20. کانون علمی فرهنگی اوج 21. موسسه فرهنگی تسنیم 22. باشگاه خبرنگاران مهاجر 23. کانون فرهنگی «شرق نو» دانشجویان افغانستانی دانشگاه مفید قم 24. شورای ورزشی مهاجرین مقیم مشهد 25. موسسه فرهنگی مذهبی مشکات (فرهنگیان و فعالین اجتماعی مهاجرین مشهد) 26. مجمع محبان یحیی بن زید شهید (ع) 27. نمایندگی فدراسیون موی تای افغانستان در ایران 28. گروه نرمافزاری گلشهر سافت 29. انجمن فرهنگی حضرت یحیی (ع) 30. تشکل فرهنگی و اجتماعی ابوخالد کابلی 31. نشریه فرهنگی، پژوهشی و اجتماعی گپ نو 32. انجمن فرهنگ و رسانه مبین 33. موسسه علمی فرهنگی افق نوین 34. انجمن علمی دانشجویان نواندیش افغانستان 35. انجمن علمی فرهنگی توسعه اندیشه 36. خبرگزاری صلح پرس 37. مجله اطلاعات صنعتی افغانستان 38. خانه هنرهای دیجیتال افغانستان 39. مجمع هنر و ادبیات آیینی مشکات(شهرری) 40. مجمع هماهنگی هیئت مذهبی مهاجرین افغانستانی مقیم مشهد 41. ستاد جذب وارسال کمکهای مردمی به مناطق اسیب دیده افغانستان 42. . سایت فرهنگی اجتماعی «مهاجرآنلاین» 43. نشریه فرهنگی نگاه نو 44. انجمن صبح قلم از کاشان. 45. موسسه در دری مشهد. 46. خانه ادبیات اصفهان. 47. انجمن اسنا. 48. انجمن فرهنگی هنری فانوس آریانا 49. انجمن تکواندو مهاجرین 50. مجله صوتی و تصویری بهارملی. 51. انجمن هنری مام میهن. 52. انجمن فرهنگی قلب اسیا 53. موسسه هنری نوای آشنا 54. مجتمع قرآن و عترت واحد مشهد 55. مجمع قاریان و حافظان قم 56. گروه فرهنگی هنری پروان انتهای پیام/
94/08/09 - 13:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]