واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۵۱ب.ظ)
در نشست خبري پنجمين نمايشگاه راهسازي و صنايع وابسته: سهم ۱۰ درصدي راهآهن از نرخ سوخت/ به روز رساني تعرفه ها در سازمان هواشناسي موج - مديرعامل راهآهن با بيان اينکه 25 ميليارد يورو پروژه آماده سرمايهگذاري در بخش حملونقل و مسکن داريم، افزود: البته سقف وام دولت از بانکهاي خارجي محدود است؛ امسال دولت فقط ميتواند 35 ميليارد دلار فاينانس خارجي داشته باشد.
به گزارش خبرنگار موج، داوود پرهيزگار رييس سازمان هوانشناسي در نشست خبري پنجمين نمايشگاه راه سازي و صنايع وابسته با بيان اينکه سازمان هواشناسي خدمات گسترده اي را به نهادها و ارگان هاي مختلف ارائه مي کند گفت: کشاورزي، نيروي دفاعي و راه و ترابري به صورت جدي و تنگاتنگي با اطلاعات هواشناسي گره خورده است.
وي با تاکيد بر اينکه بارش ها در کشور ماحصل 3 نوسان نائو، ان جي او و انسو است اظهار کرد: النينو به صورت جدي بر بارش هاي تاثير ندارد.
رييس سازمان هواشناسي تصريح کرد: براساس پيش بيني ها امسال در فصل بارندگي، بارش هاي خوبي را شاهد خواهيم بود.
وي با بيان اينکه درصدد به روز رساني تعرفه ها هستيم گفت: هواشناسي 20 سال است به صورت رايگان خدمات ارائه مي کند.
محسن پورسيدآقايي رييس شرکت راه آهن ايران نيز در ادامه به سهم حملونقل ريلي از محل افزايش نرخ سوخت اشاره کرد و اظهار داشت: مقرر بود که طبق قانون ماده 70، 20 درصد از محل عوارض نرخ سوخت به راهآهن جمهوري اسلامي ايران و سازمان راهداري بابت نگهداري جادهها و اجراي پروژههاي ريلي اختصاص يابد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر ميزان اختصاص اين سهميه به راهآهن توضيح داد: هنوز درصدي از اين محل دريافت نکردهايم؛ به تازگي وزير راه و شهرسازي نامهاي به معاون اول رئيس جمهور نوشت مبني براينکه اين 20 درصد سهميه راهآهن و سازمان راهداري از محل نرخ گازوئيل بايد به 2 ارگان مربوطه اختصاص يابد که معاون اول رئيس جمهور اين نامه را به سازمان مديريت و برنامهريزي کشور و وزارت اقتصاد و دارايي ارجاع داد.
مديرعامل راهآهن ادامه داد: همچنين در اين نامه پيشنهاد شده بود اگر وزارت نفت به دليل پرداخت يارانهها امکان پرداخت سهم 20 درصدي راهآهن و جاده را از محل قيمت گازوئيل ندارد، نرخ سوخت تا 20 درصد افزايش يابد و سهم 2 ارگان مذکور از محل اين افزايش 20 درصدي قيمت گازوئيل تأمين شود.
پورسيدآقايي افزود: افزايش قيمت سوخت تصميمي اقتصادي - اجتماعي است و وزارت نفت به تنهايي مايل و قادر به اخذ اين تصميم نيست و مبحثي ملي و در حوزه کشوري محسوب ميشود.
وي بيان کرد: دولت در اين موضوع 2 روش را بايد مدنظر قرار بدهد اول آنکه از محل درآمد حاصل از فروش گازوئيل همين 20 درصد را به سازمان راهداري و شرکت راهآهن اختصاص دهد و يا اگر به دليل پرداخت يارانهها مشکلاتي دارد 20 درصد را به نرخ گازوئيل بيفزايد تا سهم 2 ارگان مذکور تأمين شود.
مديرعامل راهآهن در ادامه به مذاکره با کشورهاي خارجي و استقبال آنها براي سرمايهگذاري و فاينانس در پروژههاي ريلي ايران اشاره کرد و گفت: ظرف 3 ماه اخير 10 کشور در سطح وزراي اقتصاد و حمل و نقل به ايران آمدند و مذاکراتي در اين باره داشتيم.
وي ادامه داد: البته تفاوت بين فاينانس و سرمايهگذاري خارجي وجود دارد؛ سرمايهگذاري خارجي ريسک برعهده سرمايهگذار است اما در فاينانس سرمايهگذاري خارجي در قالب سود مورد توافق بانک مرکزي به صورت اقتصاد بازپسگيري انجام ميشود.
مديرعامل راهآهن با بيان اينکه 25 ميليارد يورو پروژه آماده سرمايهگذاري در بخش حملونقل و مسکن داريم، افزود: البته سقف وام دولت از بانکهاي خارجي محدود است؛ امسال دولت فقط ميتواند 35 ميليارد دلار فاينانس خارجي داشته باشد.
پورسيدآقايي افزود: اولويت راهآهن در اجراي پروژهها، اجراي 2 پروژه خط آهن رشت - آستارا و تکميل برقيسازي خطآهن تهران - مشهد است.
وي افزود: اگر خط آهن رشت- انزلي - آستارا تکميل شود، کريدور شمال - جنوب فعال خواهد شد و پيشبيني ما براي اين مسير جابهجايي 10 ميليون تن بار ترانزيتي است.
مديرعامل راهآهن يادآور شد: براي تکميل اين کريدور 500 ميليون دلار اعتبار لازم است.
وي بيان کرد: همچنين برقيسازي خط آهن تهران - مشهد 2 ميليارد دلار هزينه دارد که دنبال فاينانس خارجي براي اين پروژه هستيم.
مديرعامل راهآهن درباره نرخ بليت قطار گفت: تعيين نرخ با شرکتهاي خصوصي است و در حيطه اختيارات راهآهن نيست؛ شرکتها نرخهاي پيشنهادي خود را با توجه به ميزان هزينهها و ارائه خدمات، ارائه ميدهند و راهآهن جمهوري اسلامي ايران با توجه به بررسيهاي خود افزايش قيمت را تأييد کرده و يا با آن مخالفت ميکند.
وي با بيان اينکه در شرايط فعلي که نرخها متنوع است گفت: شرکتها در 8 ماه از سال بليت با اعمال تخفيف در نرخ ارائه ميدهند.
مديرعامل راهآهن افزود: به تازگي شرکتهاي ريلي پيشنهاد دادند در قبال اعمال تخفيفهايي که در ايام کمتردد سال ارائه ميدهند، به همان ميزان افزايش قيمتي در ايام پرتردد سال داشته باشند که اين موضوع در حال بررسي و رصد توسط راهآهن است.
مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور نيز در اين نشست از پيگيري مطالبات اين شرکت از ايرلاينها به صورت قضايي سخن گفت و تاکيد کرد: اگر به داد فرودگاه مهرآباد نمي رسيديم، اين فرودگاه الان تعطيل شده بود.
رحمت اله مه آباد با تاکيد بر اينکه منابع ما بسيار محدود است، گفت: افزايش جابه جايي پروازهاي بين المللي بر فراز آسمان ايران شرايطي را ايجاد کرده است تا بتوانيم بخشي از زيرساختهاي نابود شده شرکت فرودگاهها را احيا کنيم.
مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور افزود: اگر به داد فرودگاه مهرآباد نرسيده بوديم، اين فرودگاه الان بسته مي شدکه اين مشکلات به واسطه کمبود منابع و کم توجهي هايي بوده که در طي اين سالها به اين صنعت حساس شده است.
مه آبادي با اشاره به اينکه صنعت هوانوردي سودآور نيست و در دنيا بزرگترين شرکتهاي هواپيمايي حداکثر ۳ درصد سوددهي دارند، اظهارداشت: در خصوص بدهي ايرلاينها به شرکت فرودگاهها روال اين بوده که به ايرلاينها کمک شود، براي همين در اين سالها انضباط مالي لازم را شرکتها اجرا نکردند.
وي ادامه داد: بخشي از شرکتهاي هواپيمايي سرمايه گذاري را در بخشهاي ديگر غير از صنعت انجام مي دهند اما بدهي خود را نمي پردازد. دسته دوم در شرکت خود سرمايه گذاري مي کنند و توسعه ناوگان دارند اما بدهي را نمي پردازند. دسته سوم مربوط به ايرلاينهاي دولتي است که اينها خدمات تکليفي دارند.
به گفته مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور، با ايرلاينهاي دولتي که خدمات مي دهند، فعلا موضع سختگيرانه اي نداريم اما گروه اول و دوم بايد بدهي هاي خود را به شرکت فرودگاهها بپردازند.
وي با بيان اينکه محدوديتي در ارائه خدمات به شرکتها تاکنون نداشته ايم، گفت: اما اگر اين وضعيت ادامه پيدا کند، مجبور هستيم از طريق قضايي مطالباتمان را پيگيري کنيم.
مه آبادي با اشاره به اينکه سياست وزير راه و شهرسازي اين است که فرودگاهها را تبديل به شرکتهاي مجازي کنيم، افزود: اين شرکتهاي مجازي وظيفه دارند تا هزينه ها را استحصال کنند.
وي با اعلام اينکه قرار است ۲۵۰ ميليون دلار در بخشهاي فرودگاهي سرمايه گذاري کنيم، اظهار داشت: برخي خدماتي که شرکت فرودگاهها ارائه مي کنند، به صورت رايگان است ، مانند خدماتي که به بخشهاي نظامي مي دهيم
مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور درآمد شرکت فروگاهها را ۴۰۰ ميليارد تومان اعلام کرد و افزود: هزينه هاي جاري شرکت ۸۵۰ ميليارد تومان بوده که ۲۵ درصد رشد داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]