محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827551042
وقتی دغدغه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، می شود انتخاب «شیک پوش ترین» دختر و پسر
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: هفته ی گذشته خبری در سایت مدآنلاین منتشر شد مبنی با این عنوان: «برگزاری نخستین جشنواره انتخاب شیک پوش ترین ایرانی». فارغ از این که تا چه حد از منظر سلایق شخصی نگارنده، برگزاری این جشنواره شانیت دارد یا خیر، به هر حال اصل و نفس برگزاری چنین جشنواره ای خلاف نیست. اما وقتی این عنوان در کنار این روتیتر قرار می گیرد، ماجرا قدری توفیر می کند: «با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می گیرد»!
به گزارش تراز ،پیرو این خبر، ذکر نکات زیر که مواردی خطاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی در مورد این اقدام این پایگاه مد به شمار می رود، مفید به نظر می رسد:
۱- می توان چندین صفحه پیرامون مفهومی که کلمه ی فرانسوی «شیک» و «شیک پوش» در افکار عمومی چه چنسی از بار معنایی و مفاهیمی را به ذهن مخاطب متبادر می کند نوشت، اما به دلایلی - که ذکر آن از حوصله ی این یادداشت خارج است - اما در همین حد به کاربرد و جایگاه این لغت در بستر زمانی و مکانی سال ۱۳۹۴ و در ایران سال ۹۴ (و مخصوصا تهران سال ۹۴) باید توجه شود.
در لغت نامه ی دهخدا، در توضیح معنای این کلمه آمده:
«شیک . (فرانسوی ، ص ) واژه ٔ فرانسوی ، در فارسی به معنی خوش لباس و دارای سر و وضع مرتب بکار می رود.»
بسیاری از لغات هستند که چند ده سال پیش یا حتی ده سال پیش، معنایی را به ذهن متبادر می کردند و الان معنایی کاملا متفاوت را منتقل می کنند. بسیاری از رفتارها، عبارات، خرده فرهنگ ها و کنش ها و واکنش های فکری و رفتاری، طی مرور زمان و تغییرات ادراک مردم از ادبیات و تعاملات اجتماعی و موضوعات دیگر، اصطلاحا دچار تطور شده اند.
در رابطه با کلمه ی شیک، می توان این تطور یا عدم تطور را بررسی کرد که آیا اصلا در رابطه با این لغت، تطوری رخ داده یا از ابتدا معنایی از جنس معنای امروزی را حمل می کرده که این تخصص اندیشمندان حوزه ی ادبیات است ولی در این حد مفهوم شیک قابل واکاوی است و آن هم این است که؛
شیک بار معنایی مثبت دارد از این لحاظ که بیانگر زیبایی است؛ حال این که این زیبایی دقیقا از چه نوع زیبایی است، محل بحث و این که این زیبایی با نگاه زیباشناختی صرفا ظاهربینانه و مادی گرایانه ی غربی بیشتر تطابق دارد یا با شاخص های زیبایی در سبک زندگی اسلامی-ایرانی، تامل برانگیز است.
اما آن چه باید لحاظ شود، یک سوال ساده است، یک سوال خیلی خیلی ساده و عینی که هر شخصی می تواند از منظر خود به آن پاسخی حدودی ارائه دهد و آن این است:
«تصور کنید که مثلا در دانشگاه یا محل کار هستید. چند نفر که الزاما هم نظر با شما نیستند و از طیف های مختلف و نگاه های فرهنگی متفاوتند، می گویند: وایستاده بودیم. یه دختری اومد که خیلی شیک پوش بود.»
شیک در مسابقه ی مذکور، هم برای آقایان برگزار می شود و هم خانم ها، اما از آن جا که در اسلام حجاب به معنای فقط نمایان بودن وجه و کفین (آن هم با شرایطی که در تعالیم اسلامی و روایات آمده) در مورد خانم ها مصداق می یابد، این سوال در مورد خانم ها طرح شد.
این نکته هم در سوال فوق لحاظ شود که محل بحث نیست که شما دختر هستید یا پسر و تعریف دقیقتان از شیک چیست، بلکه آن چند نفر را به مثابه مشتی نمونه ی خروار تلقی کنید و اولین صفاتی را که در لحظه به ذهنتان می رسد در نظر بگیرید.
حال پرسش دیگر این است که این صفات چند درصدشان از جنس صفاتی هستند مبنی بر آن تعریف کتابی و لغت نامه ی کلمه ی «شیک» و از منظر سبک زندگی اسلامی-ایرانی قابل تایید است.
شیک بودن نه عیب است و نه قبحی دارد، بلکه قصد نگارنده از بندهای فوق، انتقال این پیام بود که انتخاب این کلمه به عنوان اسم این جشنواره، به خودی خود یک نگاه ظاهرگرایانه را می تواند به مخاطب منتقل کند.
۲- در بخشی از توضیح خبر این جشنواره آمده:
«این جشنواره سراسری که به صورت اینترنتی برگزار میشود به انتخاب شیکپوشترین ایرانی در دو بخش زنانه و مردانه میپردازد. در بخش «زنانه» پوششهای «چادر» و «مانتو» و در بخش «مردانه» پوششهای «کت و شلوار» و «لباس اسپرت» که لباس اجتماع نامیده میشوند، مورد داوری قرار میگیرد.»
این یعنی هر کسی با هر سلیقه ای می تواند عکس های خود را ارسال کند و هر شخص دیگری نیز با هر سلیقه ای، به شخصی که به نظرش شیک تر است رای دهد. یک دختر می تواند بگوید مثلا من به این پسر رای می دهم چون خوش تیپ است و خوش لباس است و خوش قیافه و یک دختر هم بالعکس.
این که از منظر اسلامی چقدر پسندیده است که یک دختر یک پسر را برانداز کند و درباره ی جزئیات ظاهر، لباس، چهره و شیک بودن یا نبودنش نظر دهد؟
سوال فوق را وقتی کنار احادیثی که در مورد نگاه محرم به نامحرم وجود دارد و حکم خیره شدن و نگاه با قصد برانداز کردن (که نوعی از آن ریبه محسوب می شود)، تکلیف روشن است، اما نگارنده خواهش می کند که مخاطبین محترم، حتی اگر مذهبی هستند، این طور به ماجرا نگاه نکنند تا بتوانند به این سوا پاسخی دهند که برای همه قابل استفاده تر باشد.
به این ترتیب که تصور کنند که کلا به نظرشان خوشایند است که مثلا همسرشان برود در این سایت و مثلا به خانمی که به نظرش شیک پوش است رای بدهد یا مثلا چه حسی به یک شوهر دست می دهد که خانمی برود در این سایت و مرد شیک پوش مد نظرش را انتخاب کند؟
این ها صرفا چند سوال است و ممکن است افراد مختلف پاسخ هایی مختلف به آن بدهند، ولی در این حد که طرح شوند، به نظر موضوعیت دارند.
۳- قطعا یکی از کارويژه های کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این است که به مقوله ی پوشش های مورد قبول اسلامی و ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی بپردازد، ولی این مسابقه که صرفا در آن ارائه ی الگوها موضوعیت ندارند بلکه مصادیق و اشخاص و چهره ها و تیپ های افراد نیز موضوعیت می یابند، چقدر به تحقق این هدف کمک می کند؟
۴- از اتفاقات عجیبی که در دو سال اخیر در حوزه ی شرح وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کرات رخ داده، این است که تصمیماتی جدید و خاص - که دقیق تر آن شاذ است - اتخاذ می شود، بدون آن که در آن مورد خاص که معمولا با حساسیت های اسلامی و شرعی در ارتباط است، نظر مراجع تقلید پرسیده شود.
نگارنده در پرسش از برخی از روحانیون و علما در مورد مشروعیت برگزاری این جشنواره، با پاسخ های مثبت یا مشوق گری مواجه نشد و این جنس اقدامات به عقیده ی بسیاری از متخصصان امر، باعث ترویج پوشش اسلامی نمی شود، بلکه ممکن است نمونه ی بومی شده و به ظاهر اسلامی دختر و پسر شایسته ای در چارچوب عرف های رایج در جمهوری اسلامی ایران باشد.
حال آن که اگر انقلاب اسلامی ایران با برگزاری مسابقاتی از نوع دختر و پسر شایسته - که در دوران ستم شاهی برگزار می شده - مخالف است، فقط به دلیل بی حجابی های ظاهری نبوده، بلکه اصل مخالف نگاه فرهنگی انقلاب اسلامی با برگزاری این نوع مسابقات، این بوده که فلسفه ی نگاه به انسان و جنس مخالف، از سطح سخیف و مبتذل ظاهربینانه، خریدارانه و ابزاری خارج شود.
شاید ذکر این ابیات معروف سعدی که در بیتی از آن می فرماید «تن آدمی شریف است به جان آدمیت، نه همین لباس زیباست نشان آدمیت» در سال ۹۴ دیگر موضوعیت نداشته باشد و بهتر باشد شعری بر وزن «تن آدمی شریف نیست، به جان آدمیت، بل همین لباس شیک است، نشان آدمیت».
زمانبندی انتشار: 6 آبان 1394 - 16:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
وقتی دختر (پسر) شایسته بومی می شود/ دغدغه وزارت ارشاد؛ انتخاب شیک پوش ترین دختر و پسر
هفته ی گذشته خبری در سایت مدآنلاین منتشر شد مبنی با این عنوان برگزاری نخستین جشنواره انتخاب شیک پوش ترین ایرانی فارغ از این که تا چه حد از منظر سلایق شخصی نگارنده برگزاری این جشنواره شانیت دارد یا خیر به هر حال اصل و نفس برگزاری چنین جشنواره ای خلاف نیست اما وقتی این عنوانوازه خوانی زنان و شیک ترین ایرانی دغدغه های وزارت فرهنگ!
قم فردا یکی از اصلی ترین دغدغه های وزارت فرهنگ و ارشاد دولت یازدهم بعد از سکان داری علی جنتی در این وزارت خوانندگی زنان و مجوز دادن برای خوانندگی زنان بود تا جایی که گوش وزیر فرهنگ و وزارت فرهنگ بدهکار مخالفت بزرگان دینی و کارشناسان اجتماعی در این زمینه نبود و نیست به گزارش پایرئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی پلدختر: بهترین شیوه تبلیغات انتخابات رعایت اخلاق اسلامی است
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی پلدختر بهترین شیوه تبلیغات انتخابات رعایت اخلاق اسلامی استرئیس فرهنگ و ارشاد پلدختر گفت بهترین شیوه تبلیغات انتخابات رعایت اخلاق اسلامی است به گزارش خبرگزاری فارس از پلدختر عصر امروز پنجاه و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع بررسی فرهنگ صحیح تبلمدیر سابق مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد: فیلترینگ سرپوشی بر کمکاری مسئولان است
مدیر سابق مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد فیلترینگ سرپوشی بر کمکاری مسئولان استبه واسطه وارداتی بودن فضای مجازی موجود در کشور در آن رانت وجود دارد در نتیجه منفعت عدهای در آن است که یک فضای ناسالم وارداتی به کشور وارد شود به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از گردسخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی : اختلال در تلگرام به فیلترینگ ربطی ندارد
ICTPRESS - سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد اختلال در شبکه تلگرام به فیلترینگ ربطی ندارد و این موضوع خارج از اختیارات ما در وزارت ارشاد است به گزارش شبکه خبری ICTPRESS حسین نوش آبادی گفت استفاده از شبکه های اجتماعی در صورتی که برای جامعه مفید باشند اشکالی ندارد ومعاون حقوقی مجلس وزارت ارشاد اسلامی:/ادامه خبر/ مهمترین مولفه دیپلماسی فرهنگی، کتاب است
معاون حقوقی مجلس وزارت ارشاد اسلامی ادامه خبر مهمترین مولفه دیپلماسی فرهنگی کتاب استمعاون حقوقی مجلس و امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت مهمترین مولفه دیپلماسی فرهنگی کتاب است به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد حسین نوشآبادی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه دهمیتوضیح ارشاد درباره علت برگزاری جشنواره «شیکپوشترین ایرانی»
دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت جشنواره پوشش مردم ایران برای انتخاب شیکترین لباس اجتماع را یک موسسه خصوصی پیشنهاد و این کارگروه مجوز برگزاری آن را صادر کرد هدف از برپایی این جشنواره کسب اطلاع و رصد میدانی پوشش های مختلف مردم است حمید قبادی گفسردبیر وطن امروز در گفتوگو با فارس: وزارت ارشاد باید درباره دادگاهیکردن وطن امروز به خاطر آلسعود عذرخواهی ک
سردبیر وطن امروز در گفتوگو با فارس وزارت ارشاد باید درباره دادگاهیکردن وطن امروز به خاطر آلسعود عذرخواهی کندسردبیر وطن امروز گفت برخورد دولت مدعی آزادی بیان با رسانههای منتقد تنگنظرانه ظالمانه و مبتنی بر سیاستهای تحریم اقتصادی است رضا شکیبایی در گفتوگو با خبرنگار گروهاعتراض رییس دیوان عدالت اداری به وزارت فرهنگ و ارشاد
اعتراض رییس دیوان عدالت اداری به وزارت فرهنگ و ارشاد رئیس دیوان عدالت اداری نسبت به برخی رفتارهای موهن و خلاف احکام دینی در فیلم منتشره از اپرای عاشورایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساخته شده اعتراض کرد ایسنا حجتالاسلام والمسلمین منتظری در جلسه هیات عمومی دیواجشنواره ای برای انتخاب شیک ترین لباس اجتماع
شفاآنلاین اجتماعی دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت جشنواره پوشش مردم ایران برای انتخاب شیک ترین لباس اجتماع را یک موسسه خصوصی پیشنهاد و این کارگروه مجوز برگزاری آن را صادر کرد به گزارش شفاآنلاین حمید قبادی افزود هدف از برپایی این جشنواره کسب ا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها