تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834072037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده ائتلاف گروه‌های تروریستی در سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
پشت پرده ائتلاف گروه‌های تروریستی در سوریه
پشت پرده ائتلاف گروه‌های تروریستی در سوریه گروه‌های تروریستی سوریه برای سهیم شدن از کیک این کشور در مذاکرات جدی آینده برای حل و فصل سیاسی بحران، نیاز جدی به اتحاد با یکدیگر را احساس می‌کنند، اما این اتحاد با موانع عمده‌ای مواجه است.


به گزارش فرهنگ نیوز ، پایگاه خبری المنار در مقاله‌ای به بررسی ابعاد و انگیزه‌های پنهان ائتلاف گروه‌های مسلح و ارائه نقشه جدید این گروه‌ها در سایه شدت گرفتن تحرکات و درگیری‌ها در سوریه پرداخته است. این مقاله تأکید دارد که در پی درگیری‌های گسترده در امتداد جغرافیای سوریه نقشه جدیدی از گروه‌های مسلح مخالف دولت در دست تشکیل است و رقابت شدیدی بین گروه‌های اساسی برای جذب گروه‌های دیگر با ابزار تطمیع یا تهدید آنها جهت افزایش حوزه نفوذ خود در مساحت سوریه به وجود آمده است.
 
چند ماه پیش زهران علوش سرکرده گروه تروریستی موسوم به جیش الاسلام از عشایر منطقه غوطه شرقی بیعت گرفته و رسانه‌های این گروه تصاویر مربوط به این نشست‌ها را منتشر کردند ، این موضوع خشم و ناراحتی گروه‌های دیگر تروریستی به ویژه احرار الشام و جبهه النصره را به دنبال داشت و آنها این رفتار را با رویکردهای داعش در کنار هم قرار می‌دادند. از آن زمان تاکنون موضوع ادغام گروه‌های تروریستی روز به روز بیش از قبل مطرح شد. مهم‌ترین تحولات انجام شده در این راستا ادغام گروه‌های احرار الشام و صقور الشام تحت رهبری واحد بود. این در حالی بود که هم‌زمان ائتلاف موسوم به جبهه اسلامی از هم پاشیده بود.
 
سهیم شدن در کیک سوریه نیاز به اتحاد تروریست ها دارد
 
این رقابت‌ها اخیراً به شکل قابل توجهی نمود پیدا کرده و گروه‌های مسلح کوچک تروریستی به گروه‌های بزرگ‌تر می‌پیوندند، به نظر می‌رسد این اقدام در راستای جنگ روانی برای مقابله با هر پیشروی‌های دولت سوریه انجام می‌شود ، این در حالی است که ارتش و فرماندهی سوریه از آغاز بحران در این کشور تمامی کسانی که بر ضد دولت سلاح در دست گرفتند را تروریست نامیده و تأکید کرده که باید به روش‌های متعدد آنها را مجبور به ترک این گزینه کرد.
 
به این ترتیب ائتلاف‌های جدیدی در عرصه شام به وقوع می‌پیوندد. آتش زیر خاکستر درگیری بین گروه‌های اصلی نظیر داعش، "أحرار الشام"، "جبهة النصرة"، "الجیش الحر"، و"جیش الإسلام" شعله‌ور شده و هر گروهی سعی دارد جریان‌های کوچک از عناصر مسلح را به سمت خود فرا خوانده و دامنه نفوذ خود را افزایش دهد. هر گروهی به دنبال اعلام امارت ویژه خود بدون حضور رقبا و طرف‌های مخالف خود در بخشی از خاک سوریه است.
 
تازه‌ترین این ائتلاف‌ها پیوستن گردان‌های ابوعماره فعال در حلب به جنبش احرار الشام با حمایت ترکیه و قطر و قبل از آن پیوستن گردان‌های توحید العاصمه در دمشق به این گروه است. همچنین گردان سیف الله متشکل از چچنی ها با جبهه النصره بیعت کردند. این اتفاق بعد از تغییر جدید فرماندهی و کنار گذاشتن صلاح‌الدین چچنی روی داد. علاوه بر این که جبهه النصره نیز به دنبال پیوستن مبارزان دیگر به ویژه حامیان تفکر القاعده به تشکیلات خود بود.
 
تروریست های جیش الاسلام وابسته به عربستان سعودی نیز به دنبال الحاق گروه‌های مسلح مستقر در غوطه به تشکیلات خود هستند. اخیراً سپاه الرحمن اتاق عملیات مشترکی را با این گروه تشکیل داده است. جیش الاسلام از اختلاف موجود بین این گروه و جبهه النصره استفاده کرده و راه را بر هر ائتلاف احتمالی بین آن و دشمن سنتی‌اش یعنی اتحادیه اسلامی اجناد الشام بست. 
 
در حلب واقع در شمال سوریه نیز چند روز پیش گروه موسوم به جیش الشام از گروه احرار الشام تشکیل شد، این گروه شامل رهبران سابق احرار الشام از جمله مفتی شرعی آن ابو العباس الشامی است که خود را مبارز سیاسی بر ضد رژیم‌های جاهلی مخالف با اسلام معرفی می‌کند. این تشکیلات جدید سعی دارد خود را به عنوان یکی از معارضان معتدل نشان دهد و به همین علت با برخی رویکردهای القاعده ای جبهه النصره مخالفت می‌کند.
 
در جنوب سوریه نیز جیش الاسلام به دنبال جذب گروه‌های مسلح مستقر در جبهه جنوبی است ، این در حالی است که کشمکش‌ها بین جبهه النصره و تیپ شهدای یرموک که متهم به بیعت با داعش شده ، افزایش پیدا کرده است. در این میان احرار الشام نیز سعی دارد سهمیه خود را از کیک این درگیری‌ها داشته باشد. 
 
از سوی دیگر تحرکاتی شامل آغاز گفت‌وگو در سطح جهانی از راه‌حل‌های سیاسی بحران سوریه در سایه مذاکرات بین‌المللی و منطقه‌ای با هدف ایجاد چهره واضحی از راه حل آینده این بحران تصادفی نیست ، به همین علت گروه‌های حامی جریان‌های مسلح به آنها دستور دادند برای تأثیرگذاری در مذاکرات جدی آینده با یکدیگر متحد شوند ، به‌ ویژه اینکه دیدگاه بین‌المللی در مورد بسیاری از مسائل مربوط به درگیری‌های سوریه از جمله باقی‌ ماندن بشار اسد در قدرت تغییر ملموسی داشته است.
 
النصره و داعش؛ مطرح‌ترین بازیگران تروریستی سوریه
 
با وجود اینکه این تغییر و تحولات تأثیر ملموسی بر روند درگیری‌ها با ارتش سوریه نداشته ، تردیدهای زیادی در مورد فایده احتمالی این ادغام‌ها مطرح است ، اما چیزی که مشخص است اینکه این سازماندهی به یکی از برگه‌های بازی منطقه‌ای تبدیل خواهد شد که اگر بنا بر پیش‌بینی‌ها از بین برود ، پیامدهای بسیار مهمی در عرصه سوریه خواهد داشت، به ویژه در شرایطی که روسیه نیز با قدرت وارد این میدان شده است.
 
از زمان آغاز درگیری‌ها در سوریه ائتلاف‌ها ویژگی‌های مشخصی داشتند ، اما این ویژگی‌ها هیچ گاه دایمی نبوده و بر اساس شرایط و دستورات خارجی به صورت مرحله‌ای دنبال می‌شدند ، چرا که اهداف تأمین‌کنندگان مالی آنها با هم متفاوت بوده است. با این وجود جبهه النصره و داعش مهم‌ترین عوامل جذب تمامی گروه‌های مسلح بوده و مواضع سایر گروه‌ها نیز بر اساس نحوه تعامل با این دو گروه تعیین می‌شده است.
 
احرا الشام در این میان سعی دارد نقشی متفاوت بازی کند، اما همواره با مانع بزرگی به نام معادله النصره و داعش مواجه می‌شود و مجبور می‌شود موضعی منسجم‌تر در برابر آنها اتخاذ کند تا دستاوردهای خود را حفظ نموده و از درگیری آنها جلوگیری کند. اما این استراتژی دست کم در مرحله کنونی به سود این جبهه نخواهد بود.


منبع: تسنیم


94/8/6 - 10:59 - 2015-10-28 10:59:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن