واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سازمان دانشآموزی هم یک بدهکار حرفهای شده است
بنا به گفته معاون پرورشي وزارت آموزش و پرورش، اين وزارتخانه در حالي بدهي 4 ميليارد توماني سازمان دانشآموزي به مربيانش را پذيرفته كه با اين رقم و در نظر گرفتن متوسط حقوق هر فرهنگي يك ميليون و 500 هزار تومان ميتواند 222 نفر از فارغالتحصيلان دانشگاه فرهنگيان را جذب كند...
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
بنا به گفته معاون پرورشي وزارت آموزش و پرورش، اين وزارتخانه در حالي بدهي 4 ميليارد توماني سازمان دانشآموزي به مربيانش را پذيرفته كه با اين رقم و در نظر گرفتن متوسط حقوق هر فرهنگي يك ميليون و 500 هزار تومان ميتواند 222 نفر از فارغالتحصيلان دانشگاه فرهنگيان را جذب كند يا موانع مالي پذيرش دستكم 170 نفر را به اين دانشگاه از بين ببرد. با اين حال آموزش و پرورش پرداخت اين بدهي را به جذب سيستماتيك نيروي انساني ترجيح ميدهد. گفتني است، سازمان دانشآموزي در حالي اين رقم بدهي را روي دست آموزش و پرورش گذاشته كه طبق اساسنامه اين سازمان موظف به جذب همكاران افتخاري است و كمك مالي آموزش و پرورش تنها يكي از گزينههاي پنجگانه تأمين منابع آن است.
هر چه ميگذرد كولهبار آموزش و پرورش از ابهامات پرتر و پرتر ميشود. اين بار اعلام بدهي 4ميليارد توماني از سال گذشته تاكنون به مربيان سازمان دانشآموزي از سوي معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش منشأ اين ابهامات شد.
حميدرضا كفاش ديروز در واكنش به اين پرسش كه «شنيده ميشود، مربيان سازمان دانشآموزي چهار سال است كه حقوق نگرفتهاند، آيا اين موضوع صحت دارد»، اظهار كرد: سازمان دانشآموزي 10 تا 15 هزار داوطلب دارد و مربيان آنها براي آموزش، حقالزحمهاي دريافت ميكنند كه حداكثر 200 هزار تومان است. وي تصريح كرد: از سال گذشته 4 ميليارد تومان به آنها بدهكاريم كه قول دادهايم تا پايان آذر بدهي سال قبل و حقالزحمه امسال را پرداخت كنيم.
اين اظهارات همزمان با ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش، مقاومت در برابر پذيرش دانشجو در دانشگاه فرهنگيان و كاهش بيسابقه ظرفيت پذيرش دانشجو در اين دانشگاه از طرفي و جايابي پذيرفتهشدگان در آزمون استخدامي از سوي ديگر بيان ميشود.
در اساسنامه هم خبري از رفع ابهام نيست
علاوه بر اين ورود نيروهاي غيرمتخصص و ناآشنا با فضاي درس و كلاس و فارغالتحصيلان ساير دانشگاهها به حوزه آموزش و تربيت رسمي كشور و سهلانگاري در اين زمينه همواره محل نقد كارشناسان بوده كه به نسبت فضاي مديريتي حاكم بر دستگاه تعليم و تربيت مورد توجه قرار ميگيرد يا به آن بيتوجهي ميشود. سازمان دانشآموزي به عنوان يك سازمان وابسته به آموزش و پرورش كه اهداف اين وزارتخانه را دنبال ميكند و طبق اساسنامهاش كه سال 78 به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيده، ميتواند از مربيان و معلمان به عنوان همكار افتخاري استفاده كند. بنابراين آموزش و پرورش ميتواند 4 ميليارد تومان را به جذب معلم اختصاص دهد و در عوض تعدادي از معلمان خود را به عنوان مأمور در اختيار سازمان دانشآموزي بگذارد. همچنان كه ماده 14 اساسنامه سازمان دانشآموزي تصريح دارد، اين ماده پنج محل را براي تأمين مالي فعاليتهاي سازمان دانشآموزي معرفي كرده است؛ از جمله حق عضويت، كمك مالي و تجهيزاتي وزارت آموزش و پرورش، درآمدهاي حاصل از فعاليتهاي سازمان، كمكهاي داوطلبانه، اعانات و هداياي اشخاص حقيقي و حقوقي اعم از دولتي و غيردولتي و نهادهاي انقلاب اسلامي، استفاده از كمكهاي مستمر دولت متناسب با رشد فعاليت و برنامههاي سازمان. همچنين بخشي از نيروهاي موردنياز سازمان از طريق مأمور نمودن كاركنان وزارت آموزش و پرورش و ساير دستگاههاي دولتي تأمين خواهد شد. منابع پرداخت حقوق و مزاياي اينگونه كاركنان از محل بودجه دستگاههاي دولتي مربوط و به عنوان بخشي از كمك دولت به سازمان منظور و تأمين خواهدشد.
سازمان دانشآموزي حقوق سالانه 222 فرهنگي را ميگيرد
اما در مورد بدهي اخير سازمان دانشآموزي به مربيانش كه آموزش و پرورش مسئوليت پرداخت آن را تا آخر آذرماه بر عهده گرفته، اساسنامه به وضوح رفع ابهام نكرده است. سازمان دانشآموزي براي پرداخت بدهي خود مستقيم سراغ گزينه دوم يعني كمك مالي آموزش و پرورش رفته است و آموزش و پرورش نيز پرداخت اين رقم قابلتوجه را تقبل كرده است. در حالي كه 4 ميليارد تومان در يك سال حدود 333 ميليون تومان براي هر ماه ميشود و اگر به طور متوسط حقوق و مزاياي هر نفر در آموزش و پرورش را يك ميليون و 500 هزار تومان در نظر بگيريم، آموزش و پرورش ميتواند 222 نفر را استخدام رسمي و از آنها براي حضور و فعاليت در سازمان دانشآموزي استفاده كند. مزيتهاي اين اقدام ورود نيروهاي آموزش ديده و آشنا با اهداف تربيتي و همسويي فعاليتهاي سازمان دانشآموزي با فعاليتهاي پرورشي مدارس و جلوگيري از تشتت برنامهها خواهد بود كه مانع اثربخشي آنها ميشود. از سوي ديگر آموزش و پرورش براي پذيرش دانشجو و جذب فارغالتحصيلان دانشگاه فرهنگيان نيازمند رديف بودجه فوقالعاده نخواهد بود. با اين كار موانع قانوني جذب نيروي انساني در آموزش و پرورش نيز از ميان ميرود. همچنين با تعريف فعاليتهاي سازمان دانشآموزي به عنوان فوق برنامهها كمكهاي اختياري والدين ميتواند به اين سمت هدايت شود كه در نوع خود به فراگيري و پوشش برنامههاي اين سازمان كمك ميكند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]