واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توقف رسمی توزیع «بوپرهنورفین» در داروخانهها
کد خبر: ۵۴۲۶۴۵
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۲ - 27 October 2015
در حالیکه شهریور امسال خبرگزاری فارس از دستور سازمان غذا و دارو مبنی بر توزیع بوپره نورفین در داروخانهها خبر داده بود، پیگیریها منجر شد تا این دستور لغو شود.
به گزارش فارس، شهریورماه امسال اسنادی از سازمان غذا و دارو به دست خبرنگار فارس رسید که نشان میداد مهدی پیر صالحی مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر در بخشنامهای دستور توزیع بوپرهنورفین به عنوان داروی ترک اعتیاد را در داروخانهها صادر کرده است.
این در حالی بود که طبق مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر داروهای ترک اعتیاد تنها توسط درمانگران این عرصه توزیع خواهد شد و به گفته علیرضا جزینی، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر توزیع داروهای ترک اعتیاد مانند متادون و بوپره نورفین در داروخانهها و عطاریها ممنوع است.
با این وجود سازمان غذا و دارو بر اقدام خود اصرار ورزید و حتی در مصاحبههایی که از مدیران این سازمان منتشر شده، وظیفه ستاد مبارزه با مواد مخدر را تنها هماهنگی عنوان کردند و تأکید کردند که بازار دارو و نظارت بر توزیع و سیاستگذاریهای این عرصه بر عهده سازمان غذا و دارو است.
پیرصالحی حتی در مصاحبهای با فارس تأکید کرد که توزیع بوپره نورفین در داروخانهها قطعی است و تنها سازوکار و نحوه توزیع باید مشخص شود.
اما اکنون به نظر میرسد که ستاد مبارزه با مواد مخدر توانسته حرف خود را بر کرسی بنشاند و مانع توزیع بوپره نورفین در داروخانهها شود.
در این ارتباط پرویز افشار معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر از توقف توزیع بوپره نورفین خبر داد.
وی گفت: داروی بوپرنورفین نالوکسان به عنوان دارویی با تاثیر ضد دردی در هیچ کجای جهان استفاده نمیشود اما اثر درمانی اعتیاد دارد. در حال حاضر هم بوپرنورفین در مراکز درمانی وجود دارد اما بوپرنورفین نالوکسان وجود نداشت. مصوبه کمیته درمان این است که علاوه بر مراکز سرپایی درمان اعتیاد این دارو در تعداد قابل توجهی کمپ و مراکز اقامتی که داریم نیز توزیع شود.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: این مراکز از طریق روشهای غیردارویی بیماران را درمان میکنند اما در همه جای دنیا اثبات شده است که اگر سم زدایی با دارو انجام شود و ادامه درمان برای پیشگیری از عود در مراکز اقامتی دنبال شود توفیق بالاتر خواهد بود. از سوی دیگر چون اینها نیازی به وزارت بهداشت و بهزیستی نداشتند و با روش های بسیار سخت سم زدایی می کردند، امکان اینکه تعدادی بروند و مرکز غیرمجاز بزنند وجود داشت.
افشار افزود: مکانیسمی که ما طراحی کردیم این است که مراکز اقامتی که اغلب از بهزیستی مجوز دارند بیشتر از بوپرنورفین نالوکسان استفاده کنند و این دارو در اختیار این مراکز قرار گرفته و در اختیار داروخانهها نباشد.
وی همچنین در مورد اکسی کدون که احتمال میرود به مانند ترامادول موجب اعتیاد شود گفت: وزارت بهداشت قول داده تا بر توزیع این دارو نظارت دقیق و سفت و سخت داشته باشد تا اکسی کدون به سرنوشت ترامادول دچار نشود.
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین گفت: متأسفانه در موضوع ترامادول از ابتدا سختگیری انجام نشد اما در مورد اکسی کدون نظارتها دقیق صورت میگیرد اما نمیتوان گفت که نظارتها 100 درصد موجب میشود که این دارو نشت نکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]