تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق و باطل به مردم (و شخصيت افراد) شناخته نمى شوند بلكه حق را به پيروى كسى كه از آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870960366




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لااقل در تصحیح اشتباهاتتان، سراغی هم از مردم بگیرید! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لااقل در تصحیح اشتباهاتتان، سراغی هم از مردم بگیرید!
اجرای این قانون به شکل عجیبی به نفع مرفهان و طبقه ثروتمند عمل می‌کند، باید پذیرفت که نتیجه چنین دسته بندی هایی، خارج کردن طیف وسیعی از خودروهای مسافرکش از چرخه حمل و نقل عمومی خواهد بود و حتی ممکن است به فلج کردن بخشی از امور جامعه هم منجر شود؛ بماند که اجرای چنین طرحی حکم محاکمه خریداران خودروهای کم کیفیت وطنی را هم دارد!
کد خبر: ۵۴۰۶۴۵
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵ - 20 October 2015





انگار نه انگار که سالهای سال مشکلات این طرح بی اثر دامن گیر مردم بوده و مسئولانی که این نسخه اشتباه را پیچیده بودند، هیچ عقوبتی از بابت اشتباهشان ندیدند وگرنه اکنون که قرار به جبران شده، سراغی از مردم می‌گرفتند!

به گزارش «تابناک»، به فاصله چند روز تا پایان مهرماه، زمزمه های اجرای طرح و عجیب و غریبی که مسئولان برای جایگزینی طرح زوج و فرد در تهران به تصویب رسانده‌اند، بیشتر می‌شود تا نگرانی ها در این باره به اوج برسد؛ به این دلیل که طرح جایگزین ابهاماتی دارد که بی شباهت به مثل «از چاله در آمدن و در چاه افتادن نیست».

ماجرا از یکصد و هجدهمین نشست «شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور» آغاز شد. از نشستی که در آن مسئولان به شکست کامل طرح زوج و فرد اذعان کردند و برای جایگزینی آن از طرحی رونمایی کردند که مبنای محدودیت ترافیکی در آن، متفاوت از رقم آخر پلاک انتظامی خودروهاست و ظاهرا کارشناسی شده تر است.

این طرح که مسئولان با نام LEZ (مخفف Low Emission Zone) از آن یاد می‌کنند، طرحی است که سالهای سال است در چند شهر در برخی کشورهای اروپایی اجرا می‌شود و از چند جهت، طرح موفقی هم به شمار می‌آید چراکه حاوی محدودیت های ضمنی ست و منصفانه هم به نظر می‌رسد.

مبنا در این طرح، میزان آلایندگی خودروهاست، به این صورت که خودروها را بر اساس ميزان انتشار آلايندگي به چند گروه تقسيم بندي می‌کنند و ممنوعيت هاي تردد براي هر يك از گروه ها متناسب با نقش آن ها درآلودگي هواي شهر اعمال شود؛ یعنی هرچه آلایندگی خودرو کمتر باشد، مجاز به تردد در محدوده وسیع تری ست و هرچه آلایندگی خودرویی بیشتر باشد، مشمول محدوده وسیع تری از ممنوعیت خواهد شد.

بدین ترتیب می‌توان امید داشت که خودروهای آلاینده تر به بخش های پرترافیک تر راه نیابند تا در نتیجه میزان آلودگی در این مناطق به اوج نرسد. این در حالی است که نه طرح محدودیت ترافیکی و نه طرح زوج و فرد، چنین مزیتی ندارند؛ بماند که اصولا تا کنون مبنای صدور مجوزهای خاص مثل طرح ترافیک هم، نه میزان آلایندگی خودروها، که مولفه های دیگری است.











با این توضیحات می‌توان دریافت که اجرای LEZ نیازمند پیش فرض هایی مانند تعیین دقیق آلایندگی خودروها و پایش دقیق تمامی معابر شهری است چراکه اگر ندانیم هر خودرو چه میزان آلایندگی دارد، نخواهیم توانست آن را درجه بندی نماییم و همچنین اگر معابر مجهز به سیستم پیچیده ای که تشخیص می‌دهد کدام خودرو از محدوده بندی خود تخطی کرده نباشد، نخواهیم توانست LEZ را به اجرا در آوریم.

البته مسئولانی که این طرح را پیشنهاد کرده و به تصویب رسانده‌اند، برای بخشی از این مشکلات راه حل ارائه کرده‌اند، اما نه راه حلی که انتظارش را می‌کشیدیم که معجونی عجیب و البته خودخواهانه. کافی است بدانید که ملاک مسئولان برای تعیین میزان آلایندگی خودروها، نه معاینات منظم و دقیق فنی، که استاندارد پیش فرض خودورهاست تا دریابید که از چه معجونی سخن می‌گوییم!

به عبارت بهتر، قرار است استاندارد اولیه خودروها ملاک دسته بندی شان بر اساس میزان آلایندگی شان باشد که معنای آن، قرار گیری امثال پراید و پژو که اغلب استاندارد یورو 2 دارند در دسته خودروهای آلاینده و جای‌گیری خودروهای به روز و گران قیمت در دسته خودروهای کمتر آلاینده خواهد بود. یعنی مالکان انبوه خودروهای کشور می‌بایست به محدودیت های بیشتر تن در دهند و در عوض پورشه سواران، مالکان بنزها و بی ام دبلیوها و امثال ایشان، مجازند که آزادانه در تمامی شهر رفت و آمد کنند چراکه محصول کمپانی ای را سوار می‌شوند که استانداردتر است.

اما فارغ از اینکه این قانون به شکل عجیبی به نفع مرفهان و طبقه ثروتمند عمل می‌کند، باید پذیرفت که نتیجه چنین دسته بندی هایی، خارج کردن طیف وسیعی از خودروهای مسافرکش از چرخه حمل و نقل عمومی خواهد بود و حتی ممکن است به فلج کردن بخشی از امور جامعه هم منجر شود؛ بماند که اجرای چنین طرحی حکم محاکمه خریداران خودروهای کم کیفیت وطنی و تشویق مصرف کنندگان خودروهای با کیفیت خارجی را دارد!

با این حساب آیا عجیب نیست که بشنویم تمامی مسئولان، بی آنکه به سهم سوخت های بی کیفیت یا کم کیفیت اشاره کنند، یا از خودمختاری خودروسازان وطنی در تولید سخن بگویند، یا حتی نیم نگاهی به مشکلات و کمبودهای فراوان حمل و نقل عمومی داشته باشند، بر اجرای طرح LEZ اصرار دارند؟

آیا عجیب نیست که ببینیم مسئولان شهرداری تهران اصرار به اجرای این طرح در سه چهار روز آینده را دارند و حتی حاضرند که نگرانی های پلیس در این باره (که البته از کمبود زیرساخت ها نشات گرفته نه از اشکالات فاحش آن) را به سلسله نشست هایی حل و فصل نمایند اما خیالشان نیست که نتیجه اجرای چنین طرحی، ممکن است به زحمت انداختن دوباره مردم باشد؟ همان مردمی که سالها بابت اجرای طرح و زوج و فرد به سختی افتادند و حالا می‌شنوند که آن طرح بلااثر بوده و به همین قرینه حدس می‌زنند که طرح جایگزین آن نیز بلااثر باشد؟

آیا وقت آن نرسیده که مسئولانِ تصمیم گیر در این عرصه، برای بکار هم که شده مردم را ببینند؟!





مطالب مرتبط
جایگزینی طرح شکست خورده زوج و فرد خودروها با ایده‌ای به نفع مرفهان؟!









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن