تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه‏هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835650300




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سدسازی تهدیدی برای ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی است/ آذربایجان به دنبال مدیریت پرونده ثبت است


واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: در واکنش به احداث سد شفارود مطرح شد: سدسازی تهدیدی برای ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی است/ آذربایجان به دنبال مدیریت پرونده ثبت است
سدسازی تهدیدی برای ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی است/ آذربایجان به دنبال مدیریت پرونده ثبت است

مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه برای ثبت جهانی پرونده جنگل‌های هیرکانی اختلافاتی با جمهوری آذربایجان داریم، در مورد احداث سد در این منطقه اظهار کرد: سدسازی در این منطقه می‌تواند؛ مانعی برای ثبت جهانی آن باشد. فرهاد نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد ثبت میراث فرهنگی و طبیعی کشور در فهرست میراث بشری یونسکو گفت: بر اساس کنوانسیون 1972 که موضوع آن حفاظت از میراث بشری در حوزه فرهنگی، تاریخی و طبیعی است، کشورهای مختلف عضو، خود را موظف دانسته‌اند تا آثاری را که ارزشی فراتر از ارزشهای منطقه‌ای و ملی دارند و در کشورشان واقع شده است را به عنوان میراث بشری به یونسکو پیشنهاد کنند و یونسکو آن را در فهرست ویژه‌ای ثبت کند. وی ادامه داد: این اقدام در ایران از سال 1979 عملی شد و سه اثر از ایران با عنوان محوطه باستانی چغازنبیل، تخت جمشید و میدان نقش جهان در  این فهرست به ثبت رسیدند که جزو 10 اثر اول جهان در این فهرست به شمار می‌آیند. نظری افزود: پس از شرایطی که در آن سال‌ها در دوران انقلاب به وجود آمد؛ ثبت جهانی آثار تا سال 1382 متوقف شد، اما در این سال دوباره این حرکت آغاز شد و محوطه باستانی تخت سلیمان به عنوان اولین اثر پس از 24 سال وقفه به ثبت رسید. این روند ادامه پیدا کرد و خوشبختانه تاکنون 19 اثر از ایران در فهرست جهانی میراث فرهنگی و تاریخی یونسکو به ثبت رسیده است که آخرین آثار ثبت شده منظر فرهنگی میمند و محوطه تاریخی شوش بود. مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه کارنامه ما در ثبت میراث فرهنگی کارنامه بدی نیست و قابل افتخار است، گفت: در سالهای اول اجرای کنوانسیون  سخت‌گیری‌هایی در زمینه ثبت آثار وجود نداشت و ما می‌توانستیم؛ آثار را به راحتی ثبت کنیم، اما با 24 سال وقفه روبرو شدیم که موجب شد از کشورهایی  همچون ایتالیا و فرانسه در این زمینه عقب بمانیم.
تاکنون هیچ میراث طبیعی ثبت نشده است وی با بیان اینکه این کنوانسیون به جز میراث فرهنگی، میراث طبیعی را نیز تحت پوشش قرار می‌دهد، گفت: متاسفانه در حوزه میراث طبیعی تاکنون اثری را ثبت نکردیم. در سال‌های گذشته البته اقداماتی در این زمینه از جمله تهیه پرونده جنگل‌های حرا در قشم انجام شده بود که در دولت قبل به دلیل عدم انسجام و یکپارچگی در مدیریت، جمهوری اسلامی ایران این  پرونده را از گردانه ثبت خارج  کرد، زیرا اگر به مرحله ارزیابی می‌رسید؛  ممکن بود که مردود شود. برسر پرونده ثبت جنگل‌های هیرکانی اختلافاتی وجود دارد نظری افزود: از طرفی جمهوری آذربایجان نیز پرونده جنگل‌های هیرکانی را آماده کرده بود که به نام خودش در یونسکو ثبت کند، اما ارزیابی میدانی کارشناسان یونسکو و نظر ارگان مشورتی یونسکو در این حوزه یعنی IUCN مبنی بر این بود که از آنجایی که 90 درصد این جنگل‌ها در ایران هستند؛ جمهوری آذربایجان به تنهایی نمی‌تواند آن را ثبت کند و باید به صورت مشترک دو کشور پرونده آن را به یونسکو ارائه شود به همین خاطر جمهوری آذربایجان ناگزیر به سراغ ایران آمد و پرونده مشترکی نیز تهیه شد. البته این پرونده به خاطر اختلافاتی که در این زمینه بین کشور ما و آذربایجان وجود دارد، هرگز به یونسکو ارائه نشده است. مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: از جمله این اختلافات این است که جمهوری آذربایجان درخواست داشتن مدیریت پرونده را دارد، اما از آنجا که بیش از 90 درصد از این آثار در خاک ما وجود دارد، طبیعتا مدیریتش  باید با ما باشد و اینکه اسم چه کشوری اول باشد نیز مورد اختلاف است، اما امیدواریم با فضای مساعدی که به وجود آمده، این اختلافات را رفع کنیم و این پرونده را در  وهله اول به صورت مشترک و در غیر این صورت با  توجه به اینکه حجم عظیمی از این جنگل‌ها در خاک کشور ما قرار دارد راسا برای ثبت آن اقدام کنیم.
احداث سد می‌تواند مانعی در ثبت جنگل هیرکانی باشد وی در پاسخ به اینکه آیا ساخت سد شفارود در این منطقه با توجه به نظر سازمان جنگل‌ها که اعلام کرده است؛ 185 هکتار از جنگل‌های هیرکانی تخریب خواهند شد، می‌تواند؛ تاثیر منفی بر روند ثبت داشته باشد؟ گفت: اقدامات مخرب ممکن است؛ مانع ایجاد کند و می‌تواند یک نقطه منفی باشد. شرط این است که وقتی یک کشوری اثری را برای ثبت جهانی معرفی می‌کند، یعنی نحوه نگهداری از اثر در سطح  استانداردهای جهانی است و نه ملی؛ بنابراین باید ببینیم، این اقدام از نظر IUCN و یونسکو قابل قبول است یا خیر.  امیدواریم بیابان لوت اولین میراث طبیعی ثبت‌شده کشور باشد نظری ادامه داد: در سال گذشته بیابان لوت برای تهیه پرونده ثبت جهانی انتخاب شد تا اینکه بتوانیم اولین اثر خودمان را در فهرست میراث طبیعی جهانی ثبت کنیم. پرونده این اثر با همکاری موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تدوین شد و تفاهم‌های خوبی هم بین دستگاه‌های مختلف مانند سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی در ارتباط با مدیریت این منطقه صورت گرفت. پرنده بیابان لوت سال گذشته به یونسکو واصل شده است و در مدار بررسی و ارزیابی گرفته است. مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی اظهار کرد: ارزیابان و بازرسان یونسکو نیز با دنبال کردن دو هدف یعنی بررسی ارزش و اهمیت اثر  و شرایط نگهداری و مدیریت آن به ایران آمدند، زیرا حتی اگر یک اثر ارزشمند باشد، اما شرایط نگهداری آن مطلوب نباشد، قابلیت ثبت را ندارد، این ارزیابان، کارشناسان خبره‌ای از کمیته بین‌المللی حفاظت از طبیعت بودند، که در طی 5 روز گذشته از محل به صورت هوایی و زمینی بازدید کردند.
وی با بیان اینکه 3 دفتر برای رسیدگی و نظارت بر لوت در استان‌های سیستان بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی از سوی سازمان میراث فرهنگی مستقر شده است، گفت: این ارزیابان مسائلی مانند نقش جوامع محلی در حفظ و حراست از این اثر، نقش سازمان میراث فرهنگی در این زمینه، تعامل جوامع محلی با توریست و ... را بررسی کردند. ما اکنون از نتیجه ارزیابی اطلاعی نداریم تا آنکه جمع‌بندی نهایی در  اجلاس میراث جهانی در تیرماه 95 در استانبول اعلام و رای‌گیری می‌شود. بسیار  امیدواریم که بیابان لوت به عنوان اولین میراث طبیعی کشورمان به ثبت برسد.  

۱۳۹۴/۰۸/۰۵ ۱۲:۱۲:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن