واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون اول رئیسجمهور از تدوین برنامههایی برای اجرای اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: جزئیات این برنامه را به زودی اعلام میکنم.
به گزارش تراز ، اسحاق جهانگیری امروز در همایش «بزرگداشت روز آمار و برنامهریزی»، گفت: آمارهایی مبنای کار قرار میگیرند که برخاسته از دانش و تخصص باشند. مرکز تولید آمار کشور باید متکی بر دانش و تخصص و از مرجعیت رسمی، برخوردار و مسئولیت اصلی آن نیز تولید آمار باشد.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه نباید به هیچ وجه به آمارها خدشهای وارد شود، سه مولفه اصلی برای تولیدکنندگان آماری کشور تعریف کرد و اظهارداشت: تشخیص درست نیازهای آماری یعنی اینکه کشور به چه آمارهایی و در چه مقاطع زمانی نیاز دارد، تولید بههنگام آمارها و کیفیت دادههای حاصل این سه مولفه اصلی است.
جهانگیری تصریح کرد: در فقدان کیفیت دادههای حاصل از آمار، آمارها به درستی منتشر نمیشود و بر این مبنا از تحلیلهای آماری فاصله گرفته میشود و این تحلیلها به سوی حدس و گمان پیش خواهند رفت و نتیجه این امر تنها متکی بر شانس است و براساس آن نیز تصمیمات غلطی اتخاذ میشود.
وی ادامه داد: این در حالی است که آثار این تصمیمات غلط متوجه فرد تصمیمگیر در همان مقاطع زمانی نخواهد بود و ممکن است که سالهای بعد کشور را به بحران بکشاند. در تامین نیازهای آماری باید به تحولات جهانی و تغییرات جامعه توجه شود و شاخصهای متناسب با تعاریف آماری تدوین گردد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به تفاوتهای جوانان ۱۰ سال پیش با امروز و نیازهای آنها و نگرششان نسبت به حاکمیت، گفت: اینگونه موضوعات جدید در کشور به وجود میآیند که آمارگیران باید نسبت به آنها توجه داشته باشند.
وی به موضوع اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: آمارگیران باید به شاخصهای مقاومتسازی اقتصاد و اینکه این شاخصها چیست و با کدام مبنا، اندازهگیری و ارزیابی میشوند، توجه کنند.
جهانگیری به طرح پیمایش ملی «ارزشها و نگرشها» اشاره کرد و گفت: این طرح در دو دوره دیدگاه ملت ایران در زمینهها و مسائل مختلف اجتماعی و ... را مورد ارزیابی قرار داد. این طرح مبنای برنامهریزی مسئولان قرار میگرفت اما به ناگهان در یک دوره تصمیم گرفتند که این طرح را متوقف کنند، این در حالی است که این طرح آسیبهای جامعه، طرز تفکر جامعه نسبت به حکومت و ... را اندازهگیری میکرد.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرای این طرح را در تعدادی از شهرها دوباره آغاز کرده است و نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد. بر این اساس میتوانیم به دور از برخوردهای سلیقهای، برنامهریزی درستی برای بخشهای مختلف کشور در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و ... داشته باشیم.
به گفته وی، آمار فینفسه هدف نیست، آمارها بهترین وسیله برای برنامهریزی هستند و مهمترین نیازهای امروز ایران از جمله مسائل مربوط به محیطزیست، بیکاری، ایرانهراسی در منطقه و جهان، مسائل اقتصادی، اجتماعی، انسجام داخلی و ... میتواند مورد بررسی و اندازهگیری قرار گیرد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه از منابع مادی و معنوی کشور باید به درستی استفاده و از اتلاف سرمایهها جلوگیری کنیم، خاطرنشان کرد: ثروت آینده کشور نباید در معرض دستاندازی افراد و گروهها قرار گیرد و این نیاز به برنامهریزی دارد.
معاون اول رئیسجمهور گفت: مهمتر از برنامهریزی این است که به این حقیقت برسیم که براساس قانون و به دور از مداخلات سلیقهای عمل کنیم. کشور به سعادت نمیرسد؛ مگر با برنامهریزی، قانونمندی و متکی بر علم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به مساله پرونده هستهای کشور، یکی از چالشهای ابتدای کار دولت تدبیر و امید را همین موضوع ذکر و بیان کرد: تحریمکنندگان با یک برنامهریزی به دنبال اهدافی بودند و از ایران یک چهره خشن و ترسناک به جهانیان معرفی کردند اما ما با یک برنامهریزی کوتاه مدت، سه هدف حفظ دستاوردها، حفظ حقوق ملت ایران و برداشته شدن تحریمها را دنبال کردیم. براساس آن نیز بررسی کردیم که چگونه به هدف خواهیم رسید؛ نتیجه آن مذاکره، تعامل، گفتگو، استدلال و منطق بود.
جهانگیری، تیم مذاکرهکننده قوی جمهوری اسلامی را یک سرمایه دانست و گفت: مذاکرهکنندگانی مانند ظریف و تیمش منحصر به فرد هستند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه در تمام نظرسنجیها، ملت ایران با رای بالایی با توافق موافقت کردند، افزود: براساس توافقات، ایران باید تغییراتی را در آب سنگین اراک انجام دهد اما طرف مقابل هم باید کارهایی را صورت دهد، این در حالی است که مقام معظم رهبری در مهمترین نکته نامه خود خطاب به رئیسجمهور تاکید کردند که این کارتان را وقتی انجام دهید که طرف مقابل هم اقدامات لازم را انجام داده باشد، چون ما نسبت به آنها بدبین هستیم، بنابراین ما منتظر میمانیم که طرف مقابل به تعهدات خود طبق برنامه زمانبندی عمل کند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه از فرصت توافق برای حل مسائل جامعه استفاده خواهیم کرد، گفت: ما اگر مسیر قبلی را میرفتیم، امروز دیگر حتی یک بشکه نفت نمیتوانستیم صادر کنیم اما آن راه را ادامه ندادیم و ما راه توسعه را در پیش گرفتیم، این در حالی است که در پساتحریم، فرصتها و تهدیدها پیش روی ماست.
وی از تدوین برنامههایی برای اجرای اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: این برنامهها را به زودی اعلام میکنم.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: مرکز رسمی آماری کشور، مرکز آمار است و آمارهای این مرکز مورد استناد ماست، اما تولید و انتشار آمار توسط سایر دستگاهها نیز ممانعتی ندارد اما آنها باید آمارهایشان را با آمارهای مرکز آمار تطبیق دهند. ما هیچگاه به دستگاه تولیدکننده آمار نمیگوییم که آمارتان غلط است و تولید آمار براساس ملاک علمی است.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 5 آبان 1394 - 10:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]