واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قاچاقچيان مواد مخدر فعالتر ميشوند
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: كاهش 3 هزار و 300 تن مواد مخدر باعث افزايش قيمت و تلاش مضاعف قاچاقچيان ميشود تا انبارهاي سالهاي گذشته را وارد بازار كنند.
دكتر عبدالرضا رحمانيفضلي روز گذشته در ششمين نشست رؤساي مراجع ملي مبارزه با مواد مخدر، گروه ائتلاف پنجگانه آسياي مركزي كه در هتل پارسيان آزادي برگزار شد، گفت: گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل حكايت از كاهش 48 درصدي توليد بالقوه موادمخدر در كشور افغانستان دارد، البته اگر چه كاهش توليد، خبر اميدواركنندهاي است اما اين كاهش به معناي كم شدن مشكلات ناشي از قاچاق و اعتياد در منطقه نيست و تشكيل اين جلسه به معناي درك شرايط بحراني است كه منطقه در آن قرار دارد، خصوصاً آميختگي بيحد و حصر تروريسم و مواد مخدر.
قاچاق مواد مخدر، منبع اصلي تأمين هزينه فعاليت تروريستها
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: فعاليت تروريستها در منطقه به ويژه در افغانستان و برنامه آنها براي گسترش تحركات، مستلزم هزينه است و همانطور كه ميدانيم، اصليترين راه تأمين هزينهها، استفاده از قاچاق مواد مخدر است. گسترش ناامني ناشي از تحركات تروريستي، بهترين فضا را براي فعاليت قاچاقچيان فراهم ميآورد، بنابراين قاچاقچيان فعالتر ميشوند.
كاهش توليد مواد مخدر و افزايش قيمت مواد
رحمانيفضلي ادامه داد: ناآرامي باعث تعطيلي كسب و كار و افزايش بيكاري ميشود و پيامد مخرب آن نيز ورود افراد بيشتري به سوي قاچاق و اعتياد است. كاهش 3 هزار و 300 تن مواد مخدر باعث افزايش قيمت و انگيزش بيشتر قاچاقچيان ميشود تا علاوه بر تلاش براي قاچاق اين مقدار، انبارهاي سالهاي گذشته را وارد بازار كنند.
درباره روانگردانهاي جديد
رحمانيفضلي به روانگردانهاي جديد (NPS)كه تاكنون بيش از 500 نوع آن توسط 95 كشور شناسايي شدهاند، اشاره كرد و گفت: متأسفانه اطلاعات در مورد شيوع و خطرات بهداشتي آن در سطح منطقهاي و بينالمللي محدود است و ما در اين منطقه با مشكل قاچاق و اعتياد دست به گريبان خواهيم بود بنابراين، تقويت همكاري در اين ائتلاف و تعامل با ساير همسايگان ضرورتي اجتنابناپذير است.
كشف حدود 480 تن مواد مخدر در 9 ماه
وي افزود: در سال جاري در بخش كاهش عرضه با وجود برخي محدوديتها، مبادي ورودي و خروجي (زميني، هوايي و آبي) را تقويت و تجهيز كرديم، به طوري كه در 9 ماه سال 2015 با اجراي هزار و 875 مورد عمليات عمدتاً مبتني بر اطلاعات، تعداد 2 هزار و 284 باند قاچاق متلاشي، 189 كارگاه منهدم، مقدار 479 هزار و 219 تن انواع مواد مخدر كشف و تعداد 782 قبضه سلاح ضبط شد و در اين عملياتها نيز 14 نفر از پرسنل دستگاههاي مقابلهاي كشور به شهادت رسيدند. دبيركل ستاد گفت: در بخش كاهش تقاضا، سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد كه نقشه راه كشور در حوزه پيشگيري از اعتياد است، از چهار سال پيش با هدف تحت پوشش قرار دادن 40 درصد از جمعيت كل كشور در كانونهاي عمده برنامههاي پيشگيري از اعتياد براي خانوادهها، محيطهاي آموزشي (مدارس و دانشگاهها)، محيطهاي كاري (شامل اداري، صنعتي، نظامي و كارگري) و محلهها در حال اجرا است.
كنترل ايدز
رحمانيفضلي ادامه داد: اجراي برنامههاي كاهش آسيب در كشور موجب شده تا شيوع ايدز در معتادان تزريقي كنترل شود، به طوري كه امروزه حدود هفت هزار مركز درمان و كاهش آسيب در كشور فعال هستند و نزديك به 700 هزار نفر از خدمات اين مراكز در سال 2014 بهرهمند شدهاند. همچنين بيش از 80 درصد برنامههاي كاهش آسيب و درمان در كشور ايران توسط بخش خصوصي و سازمانهاي مردمنهاد اجرا ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]