واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۵۵ب.ظ)
يک فعال ايراني صنعت آب و فاضلاب ِ در آلمان به موج خبرداد: شرکت هاي آلماني به دنبال سرمايه گذاري در پروژه هاي آب و فاضلاب ايران نيستند موج - يک فعال ايراني صنعت آب و فاضلاب ِ در آلمان با اشاره به اينکه شرکت هاي آلماني قصد سرمايه گذاري در پروژه هاي آب و فاضلاب ايران را ندارند، گفت: اولويت ما انتقال فناوري و دانش به ايران است که مي تواند در چارچوب تاسيس شرکت هاي مشترک، توليد کننده تجهيزات آب و فاضلاب باشد.
شهروز مهاجري، عضو هيات مديره موسسه آب آلمان (German Water Partnership) و مسئول روابط ايران - آلمان در صنعت آب و فاضلاب که مقيم آلمان است، به خبرنگار خبرگزاري موج گفت: ايران بازاري بسيار بکر و جذاب براي شرکت هاي آلماني است. صنعت آب و فاضلاب ايران چند دهه قبل با کمک آلمان ها پايه گذاري شد، و همين سابقه خوب، انگيزه مضاعفي براي حضور شرکت هاي آلماني در پروژه هاي ايران فراهم کرده است.
وي افزود: تاکنون کنفرانس ها و کارگاه هاي مختلفي براي انتقال فناوري به ايران برگزار کرده ايم ضمن آنکه شرکت هاي زيرمجموعه موسسه آب آلمان نيز فعاليت چشمگيري در چند سال گذشته در ايران داشته اند.
مهاجري با بيان اينکه مديريت منابع آب و اجراي پروژه هاي فاضلاب 2 حوزه اي هستند که ايران به دانش و تجربه آلماني ها نياز دارد، گفت: کمبودهاي ايران در اين زمينه ها فراوان است. بعد از اتحاد 2 آلمان در سال 1990، وضعيت شبکه هاي آب و فاضلاب آلمان شرقي از وضعيت امروز ايران به مراتب بدتر بود ولي در مدتي کمتر از 15 سال، تمام اين شبکه بازسازي و نوسازي شد؛ تجربه اي که به جرات مي گويم هيچ کشور ديگري از آن بهره ندارد.
وي گريزي هم به آخرين دستاوردهاي تکنولوژيک آلمان در صنعت آب و فاضلاب زد و گفت: آلمان ها با توانايي بالاي مديريتي و تجهيزات به روزي که دارند موفق به احياي رودخانه راين شدند و وزير نيز به صورت نمادين در آن شنا کرد و امروز هم در اکثر تاسيسات آب و فاضلاب دنيا، تجهيزات آلماني نصب شده است.
اين فعال صنعت آب با اشاره به تفاوت چالش هاي آبي ايران و آلمان، خاطرنشان کرد: هرچند آلمان با کمبود منابع آب رو به رو نيست ولي به علت دشواري قوانين آنجا، مي توان گفت چالش هاي آبي آلمان از ايران هم بيشتر است و صنعت آب و فاضلاب آلمان بايد دائما خود را به روز کند و کيفيت محصولات خود را بالا ببرد اما معضل عمده در ايران کمبود منابع آبي است.
مهاجري با تاکيد بر اينکه شرکت هاي آلماني تلاش دارند با انتقال تجربه و فناوري، ايران توانايي پيدا کند که استانداردهاي لازم در حوزه آب و فاضلاب مورد نياز خود را طراحي کند، تصريح کرد: فناوري و دانش بايد با هم وارد يک کشور شوند در غيراينصورت نتيجه مفيدي به دست نمي آيد. شرکت هاي آلماني نيز صرفا به دنبال صادرات محصول نيستند چراکه در صورت بروز مشکلي بعد از فروش، اين طرف آلماني است که بدنام مي شود؛ بنابراين صادرات يک بسته است که دانش و تجربه و فناوري با هم در آن قرار دارند.
وي با بيان اينکه شرکت هاي آلماني قصد سرمايه گذاري در پروژه هاي آب و فاضلاب ايران را ندارد، گفت: حتي در اروپا هم بخش خصوصي پس از بيش از 20 سال فعاليت به اين نتيجه رسيده است که سرمايه گذاري در صنعت آب و فاضلاب برخلاف حوزه انرژي مقرون به صرفه نيست.
اين فعال صنعت آب و فاضلاب در آلمان احياي زاينده رود را يکي از پروژه هاي مهمي که با مشارکت آلماني ها پيش مي رود خواند و گفت: شرکت هاي آلماني در موضوع مديريت يکپارچه رودخانه زاينده رود، حضوري فعال دارند که منابع مالي آن را نيز وزارت علوم آلمان تخصيص داده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]