تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 9 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1862448214




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مراجعه به روان‌پزشك به معناي ديوانگي نيست!


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مراجعه به روان‌پزشك به معناي ديوانگي نيست!
ذهنيتي كه راجع به مراجعان به مطب روان‌شناسان وجود دارد، هر چند در سال‌هاي اخير اندكي تلطيف شده است اما باز هم ميان مردم رواج دارد. اغلب افراد مي‌ترسند كه با مراجعه به روان‌شناسان انگ ديوانه‌گي، افسردگي و اختلالات رواني به آن‌ها زده شود، به همين خاطر تنها در شرايط بحراني حاضر به مراجعه به اين مراكز مي‌شوند و حتي در همين شرايط هم، موضوع را از ديگران پنهان مي‌كنند.


سرويس اجتماعي برنا

براي كوچك‌ترين مشكل جسمي به راحتي و شايد بارها به پزشك مراجعه مي‌كنيم. اما كافي است كسي به ما بگويد كه براي مشكل‌مان بايد به روان‌شناس يا روان‌پزشك مراجعه كنيم، آن‌وقت است كه انگار بدترين ناسزاها را شنيده باشيم، برآشفته مي‌شويم و به طرف‌مان خرده مي‌گيريم كه: "فكر كردي من ديوانه‌ام؟" و يا "من ديوانه نيستم!"

ذهنيتي كه راجع به مراجعان به مطب روان‌شناسان وجود دارد، هر چند در سال‌هاي اخير اندكي تلطيف شده است اما باز هم ميان مردم رواج دارد. اغلب افراد مي‌ترسند كه با مراجعه به روان‌شناسان انگ ديوانه‌گي، افسردگي و اختلالات رواني به آن‌ها زده شود، به همين خاطر تنها در شرايط بحراني حاضر به مراجعه به اين مراكز مي‌شوند و حتي در همين شرايط هم، موضوع را از ديگران پنهان مي‌كنند.

هاشم شهبازي، روان‌شناس و عضو هيئت علمي دانشگاه اهواز در اين باره مي‌گويد: نبايد فراموش كنيم كه قبل از پيدايش علم روان‌شناسي، افراد براي درمان اختلالات رواني به جادوگران و جن‌گيرها متوسل مي‌شدند. اين عامل مي‌تواند در ناخودآگاه بشر اثر بگذارد و او را از رفتن نزد روان‌شناس منصرف كند. چرا كه شخص فكر مي‌كند مانند گذشته‌ها، بيماري رواني يا حتي عصبي او موجب طرد وي از جامعه است و اين طرد و تنهايي چيزي است كه افراد بي‌شك از آن فرار مي‌كنند.

وي ادامه مي‌دهد: درمان اختلالات رواني به همان اندازه مهم است كه درمان بيماري‌هاي جسمي. حتي در بسياري از اوقات نمي‌توان اختلالات جسمي را از اختلالات رواني جدا كرد. طبق آمار سازمان بهداشت جهاني علت بيش از نيمي از بيماري‌هاي جسمي ناراحتي‌هاي رواني است كه در طولاني مدت با ايجاد اختلال در كاركرد طبيعي بدن مشكلات و دردهاي جديدي را به وجود مي آورند.

شهبازي اعتقاد دارد كه هر نوع فشار رواني را نمي‌توان بيماري خواند و تاكيد مي‌كند: كمتر كسي به محض برخورد با يك بحران رواني فوراً به روان شناس رجوع مي كند. در مورد رجوع به روان شناس به خاطر درمان بيماري‌هاي رواني مانند اختلالات جسمي، هر كسي مدتي را به مدارا با آن آزردگي مي‌پردازد. ولي به هر حال زمان‌هايي پيش مي‌آيد كه ديگر انسان به تنهايي قادر به حل مسئله و تحمل آن نيست. مهم تشخيص زماني است كه مراجعه به روان‌شناس را الزامي مي‌كند. افرادي كه به روان شناس رجوع مي‌كنند توان تشخيص دارند و مي‌دانند مسئله‌اي دارند كه بايد حل شود.

اين استاد دانشگاه ادامه مي‌دهد: وقتي اختلالات به شكل كهنه در مي‌آيند، يعني زماني كه فرد بدون توجه به آنها فقط " مي‌سوزد و مي‌سازد" و يا راه حل هايي كه اختيار مي كند به اندازه كافي مؤثر نمي‌افتند، بحران اوليه شكل مزمن به خود مي‌گيرد و در كنار خود بسياري از اختلالات ديگر را مي سازد كه ديگر عنان زندگي را از انسان گرفته و زندگي را تلخ مي‌كنند. يك روان شناس در درجه اول، مشاور بهداشت رواني است. ضرورت رجوع به روانشناس آن وقتي است كه فرد احساس كند در كاري و يا در حل مشكلاتي احتياج به كمك تخصصي دارد.

هزينه‌ي بالاي مشاوره افراد را منصرف مي‌كند

در حالي كه آمارهاي جهاني و تحقيقات انجام شده در كشورهاي مختلف حاكي از ابتلاي 20درصد جمعيت كشورها به يكي از اختلالات رواني خفيف تا شديد است اما متأسفانه آمار دقيقي از تعداد افرادي كه از چنين اختلالاتي رنج مي برند و ميزان آنها به مشاوران و روانپزشكان وجود ندارد تا بر اساس ان بتوان وضعيت موجود را نسبت به گذشته مقايسه و درصد افزايش اعتماد وگرايش مردم به روانپزشكان و روانشناسان برآورد كرد. از سوي ديگر در كنار نبود فرهنگ مناسب جهت مراجعه به مشاور در ايران بالابودن هزينه درمان در اين نوع از اختلالات باعث شده تا افراد كمتر به آن بيانديشند زيرا وقتي مجبوري براي انجام يك مشاوره نيم ساعته مبلغي حدود 40 يا 50 هزار تومان بپردازي از رفتن پيش مشاور و روان‌پزشك پشيمان مي‌شوي.
علاوه بر اين تعداد كم افراد متبحر و متخصص در اين زمينه تا حدي نگاه خانواده‌ها را به اين فرهنگ با بي تفاوتي همرا مي‌كند زيرا آمارو ارقام حكايت از آن دارد كه با وجود بيش از 15 هزار پزشك در آلمان با جمعيت 80 ميليون نفري و 39 هزار پزشك در ايالت متحده آمريكا در ايران براى جمعيت 70 ميليون نفرى حود 800 نفر روانپزشك وجود دارد.

نسترن كه حدود سه ماه است براي حل مشكل‌اش پيش روان‌شناس مي‌آيد در اين باره مي‌گويد: هزينه‌هاي مشاوره خيلي بالاست. اغلب كساني كه به اين مراكز مراجعه مي‌كنند وضع مالي خيلي خوبي دارند. بقيه هم ترجيح مي‌دهند يك شكلي با مشكل خود كنار بيايند تا اينكه آن را حل و فصل كنند.

مراجعه به روان‌پزشك ننگ نيست!

فرشيد منفرد، عضو هيأت علمى دانشگاه علوم بهزيستى و توانبخشى درباره علت بي توجهي افراد به مراجعه به روان‌پزشك مي‌گويد: متأسفانه مردم ما اغلب نياموخته‌اند كه چگونه مشكلاتشان را از راه صحيح حل كنند و مراجعه به روانپزشك و متخصص را براى خود عيب و ننگ مى دانند. ازسوى ديگر ما براى تشويق آنها جهت مراجعه به روانپزشك و متخصص گام جدى برنداشته‌ايم و تمام روانپزشكان را مجبور به حضور در بيمارستان‌هاى مخصوص بيماران روانى كرده‌ايم. حال آنكه امروزه در اغلب كشورهاى جهان در هر بيمارستانى بخش كوچكى را به روانپزشكان اختصاص مى‌دهند و همانطور كه در يك كلينيك كامل انواع پزشك با تخصص هاى گوناگون حضور دارند، روانپزشك هم حضور دارد.

او ادامه مي‌دهد: اين مسأله باعث مى شود فردمراجعه كننده به روانپزشك، خود را جداى از سايرين نداند و در واقع با جدا كردن بيمارستان‌هاى روانى باعث مى‌شويم بيمار روانى يا افرادى كه احساس مى كنند از ناراحتى روانى رنج مى‌برند خود را از جامعه و از بقيه بيماران متروك و جدا افتاده تلقى كنند.

***

بيماري‌ و اختلالات ساده رواني اغلب مي‌توانند موجب بروز بيماري‌هاي جسمي و بيماري‌هاي مزمن رواني شوند و بي‌شك مهار اين مشكلات هزينه‌هاي هنگفتي را به جامعه و افراد تحميل خواهد كرد. مشكلي كه شايد بتوان با فرهنگ سازي و ايجاد مراكز مشاوره با هزينه‌هاي پايين آن را به ميان مردم آورد، تا مانند امروز كنون در مقابل مردم قرار نگيرند.

وجود يك نفر مشاور يا مددكار اجتماعي در سازمان‌ها و ادارت، مدارس، دانشگاه‌ها و نهادهاي مختلف مي‌تواند تا حد زيادي از بار خطرات مشكلات رواني در آينده بكاهد.
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 378]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن