تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مهدى مردى است از ما، از نسل فاطمه.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835381520




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مراجعه به روان‌پزشك به معناي ديوانگي نيست!


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مراجعه به روان‌پزشك به معناي ديوانگي نيست!
ذهنيتي كه راجع به مراجعان به مطب روان‌شناسان وجود دارد، هر چند در سال‌هاي اخير اندكي تلطيف شده است اما باز هم ميان مردم رواج دارد. اغلب افراد مي‌ترسند كه با مراجعه به روان‌شناسان انگ ديوانه‌گي، افسردگي و اختلالات رواني به آن‌ها زده شود، به همين خاطر تنها در شرايط بحراني حاضر به مراجعه به اين مراكز مي‌شوند و حتي در همين شرايط هم، موضوع را از ديگران پنهان مي‌كنند.


سرويس اجتماعي برنا

براي كوچك‌ترين مشكل جسمي به راحتي و شايد بارها به پزشك مراجعه مي‌كنيم. اما كافي است كسي به ما بگويد كه براي مشكل‌مان بايد به روان‌شناس يا روان‌پزشك مراجعه كنيم، آن‌وقت است كه انگار بدترين ناسزاها را شنيده باشيم، برآشفته مي‌شويم و به طرف‌مان خرده مي‌گيريم كه: "فكر كردي من ديوانه‌ام؟" و يا "من ديوانه نيستم!"

ذهنيتي كه راجع به مراجعان به مطب روان‌شناسان وجود دارد، هر چند در سال‌هاي اخير اندكي تلطيف شده است اما باز هم ميان مردم رواج دارد. اغلب افراد مي‌ترسند كه با مراجعه به روان‌شناسان انگ ديوانه‌گي، افسردگي و اختلالات رواني به آن‌ها زده شود، به همين خاطر تنها در شرايط بحراني حاضر به مراجعه به اين مراكز مي‌شوند و حتي در همين شرايط هم، موضوع را از ديگران پنهان مي‌كنند.

هاشم شهبازي، روان‌شناس و عضو هيئت علمي دانشگاه اهواز در اين باره مي‌گويد: نبايد فراموش كنيم كه قبل از پيدايش علم روان‌شناسي، افراد براي درمان اختلالات رواني به جادوگران و جن‌گيرها متوسل مي‌شدند. اين عامل مي‌تواند در ناخودآگاه بشر اثر بگذارد و او را از رفتن نزد روان‌شناس منصرف كند. چرا كه شخص فكر مي‌كند مانند گذشته‌ها، بيماري رواني يا حتي عصبي او موجب طرد وي از جامعه است و اين طرد و تنهايي چيزي است كه افراد بي‌شك از آن فرار مي‌كنند.

وي ادامه مي‌دهد: درمان اختلالات رواني به همان اندازه مهم است كه درمان بيماري‌هاي جسمي. حتي در بسياري از اوقات نمي‌توان اختلالات جسمي را از اختلالات رواني جدا كرد. طبق آمار سازمان بهداشت جهاني علت بيش از نيمي از بيماري‌هاي جسمي ناراحتي‌هاي رواني است كه در طولاني مدت با ايجاد اختلال در كاركرد طبيعي بدن مشكلات و دردهاي جديدي را به وجود مي آورند.

شهبازي اعتقاد دارد كه هر نوع فشار رواني را نمي‌توان بيماري خواند و تاكيد مي‌كند: كمتر كسي به محض برخورد با يك بحران رواني فوراً به روان شناس رجوع مي كند. در مورد رجوع به روان شناس به خاطر درمان بيماري‌هاي رواني مانند اختلالات جسمي، هر كسي مدتي را به مدارا با آن آزردگي مي‌پردازد. ولي به هر حال زمان‌هايي پيش مي‌آيد كه ديگر انسان به تنهايي قادر به حل مسئله و تحمل آن نيست. مهم تشخيص زماني است كه مراجعه به روان‌شناس را الزامي مي‌كند. افرادي كه به روان شناس رجوع مي‌كنند توان تشخيص دارند و مي‌دانند مسئله‌اي دارند كه بايد حل شود.

اين استاد دانشگاه ادامه مي‌دهد: وقتي اختلالات به شكل كهنه در مي‌آيند، يعني زماني كه فرد بدون توجه به آنها فقط " مي‌سوزد و مي‌سازد" و يا راه حل هايي كه اختيار مي كند به اندازه كافي مؤثر نمي‌افتند، بحران اوليه شكل مزمن به خود مي‌گيرد و در كنار خود بسياري از اختلالات ديگر را مي سازد كه ديگر عنان زندگي را از انسان گرفته و زندگي را تلخ مي‌كنند. يك روان شناس در درجه اول، مشاور بهداشت رواني است. ضرورت رجوع به روانشناس آن وقتي است كه فرد احساس كند در كاري و يا در حل مشكلاتي احتياج به كمك تخصصي دارد.

هزينه‌ي بالاي مشاوره افراد را منصرف مي‌كند

در حالي كه آمارهاي جهاني و تحقيقات انجام شده در كشورهاي مختلف حاكي از ابتلاي 20درصد جمعيت كشورها به يكي از اختلالات رواني خفيف تا شديد است اما متأسفانه آمار دقيقي از تعداد افرادي كه از چنين اختلالاتي رنج مي برند و ميزان آنها به مشاوران و روانپزشكان وجود ندارد تا بر اساس ان بتوان وضعيت موجود را نسبت به گذشته مقايسه و درصد افزايش اعتماد وگرايش مردم به روانپزشكان و روانشناسان برآورد كرد. از سوي ديگر در كنار نبود فرهنگ مناسب جهت مراجعه به مشاور در ايران بالابودن هزينه درمان در اين نوع از اختلالات باعث شده تا افراد كمتر به آن بيانديشند زيرا وقتي مجبوري براي انجام يك مشاوره نيم ساعته مبلغي حدود 40 يا 50 هزار تومان بپردازي از رفتن پيش مشاور و روان‌پزشك پشيمان مي‌شوي.
علاوه بر اين تعداد كم افراد متبحر و متخصص در اين زمينه تا حدي نگاه خانواده‌ها را به اين فرهنگ با بي تفاوتي همرا مي‌كند زيرا آمارو ارقام حكايت از آن دارد كه با وجود بيش از 15 هزار پزشك در آلمان با جمعيت 80 ميليون نفري و 39 هزار پزشك در ايالت متحده آمريكا در ايران براى جمعيت 70 ميليون نفرى حود 800 نفر روانپزشك وجود دارد.

نسترن كه حدود سه ماه است براي حل مشكل‌اش پيش روان‌شناس مي‌آيد در اين باره مي‌گويد: هزينه‌هاي مشاوره خيلي بالاست. اغلب كساني كه به اين مراكز مراجعه مي‌كنند وضع مالي خيلي خوبي دارند. بقيه هم ترجيح مي‌دهند يك شكلي با مشكل خود كنار بيايند تا اينكه آن را حل و فصل كنند.

مراجعه به روان‌پزشك ننگ نيست!

فرشيد منفرد، عضو هيأت علمى دانشگاه علوم بهزيستى و توانبخشى درباره علت بي توجهي افراد به مراجعه به روان‌پزشك مي‌گويد: متأسفانه مردم ما اغلب نياموخته‌اند كه چگونه مشكلاتشان را از راه صحيح حل كنند و مراجعه به روانپزشك و متخصص را براى خود عيب و ننگ مى دانند. ازسوى ديگر ما براى تشويق آنها جهت مراجعه به روانپزشك و متخصص گام جدى برنداشته‌ايم و تمام روانپزشكان را مجبور به حضور در بيمارستان‌هاى مخصوص بيماران روانى كرده‌ايم. حال آنكه امروزه در اغلب كشورهاى جهان در هر بيمارستانى بخش كوچكى را به روانپزشكان اختصاص مى‌دهند و همانطور كه در يك كلينيك كامل انواع پزشك با تخصص هاى گوناگون حضور دارند، روانپزشك هم حضور دارد.

او ادامه مي‌دهد: اين مسأله باعث مى شود فردمراجعه كننده به روانپزشك، خود را جداى از سايرين نداند و در واقع با جدا كردن بيمارستان‌هاى روانى باعث مى‌شويم بيمار روانى يا افرادى كه احساس مى كنند از ناراحتى روانى رنج مى‌برند خود را از جامعه و از بقيه بيماران متروك و جدا افتاده تلقى كنند.

***

بيماري‌ و اختلالات ساده رواني اغلب مي‌توانند موجب بروز بيماري‌هاي جسمي و بيماري‌هاي مزمن رواني شوند و بي‌شك مهار اين مشكلات هزينه‌هاي هنگفتي را به جامعه و افراد تحميل خواهد كرد. مشكلي كه شايد بتوان با فرهنگ سازي و ايجاد مراكز مشاوره با هزينه‌هاي پايين آن را به ميان مردم آورد، تا مانند امروز كنون در مقابل مردم قرار نگيرند.

وجود يك نفر مشاور يا مددكار اجتماعي در سازمان‌ها و ادارت، مدارس، دانشگاه‌ها و نهادهاي مختلف مي‌تواند تا حد زيادي از بار خطرات مشكلات رواني در آينده بكاهد.
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 375]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن