واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بستنی ایرانی از کجا آمد و به کجا رسید!
این روزها مصرف بستنیهای فلهای رنگارنگ بسیار داغ شده است، این در حالی است که احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف این گونه بستنیها وجود دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بستنیها هم برای خودشان قدمت و اصالت دارند. آنقدر اصالت دارند که برای خیلی ها تداعی خاطرات گذشته شان است. بستنی هم برای خودش نسل هایی را گذرانده است و کم کم بستنی از حالت سنتی تبدیل به بستنیهای مدرن و پاستوریزه شد که امروز بچههای دهه 60 با آنها خاطرههای زیادی دارند و هنوز هم در مغازههای سوپرمارکت، اثری از آنها را می بینیم.
بستنیهای امروزی البته حکایت تازهای دارند. بستنیهایی که رنگ و لعاب آنها هر عابری را به سمت خود میکشد و مشتریها در انتخاب طعمهای متنوع دچار تردید میشوند که کدام طعم و مزه آن را تجربه کنند. اسمهای خارجی، طعمهای تازه و متنوع آنها باعث میشود چشممان را بر روی قیمت بالای آنها ببندیم و به خودمان بگویم «به یک بار تجربه و چشیدن می ارزد». بستنی های جدید، خوش آب و رنگ هستند با تمام وجود میتوانید طعم مدرن بودن را زیر دندانتان احساس کنید.
بستنی فله ای نخورید، آلوده است!
مردم متاسفانه تمایل دارند تا از محصولات فلهای استفاده کنند و با همه این تفاسیر مدتی است که موضوع ابتلا به تب مالت از طریق مصرف بستنی فلهای و به طور کلی محصولات فلهای وجود دارد.
اگر بخواهیم کمی تب مالت را بشناسیم، بهتر است بگوییم تب مالت نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل میشود.
به طور نادر باکتری عامل تب مالت میتواند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد. همچنین این بیماری از طریق مصرف شیر آلوده به صورت خام و فرآوردههای شیری آلوده مانند پنیر تازه، سرشیر، خامه، بستنی به انسان سرایت میکند.
محصولات پاستوریزه جایگزین لبنیات سنتی شود
رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرد که در حوزه لبنیات جایگاه خوبی داریم و همیشه تاکید کردهایم که مردم لبنیات سنتی را جایگزین لبنیات پاستوریزه نکنند و نمیشود به مردم اطمینان داد که لبنیات فلهای یا سنتی مصرف کنند.
به هیچ عنوان نباید مردم شیر فلهای مصرف کنند و در مورد پنیر و ماست و بستنی نیز باید به حداقل برسد و مردم تا جایی که میتوانند محصولات پاستوریزه مصرف کنند.
آلودگیهای احتمالی محصولات لبنی فلهای
احمدرضا درستی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تولیدکننده برای کاهش هزینهها از محصولات لبنی که قیمت بسیار پایینتری دارد استفاده میکند، این در حالی است که مصرف اینگونه محصولات آلودگیهای احتمالی را افزایش میدهد. در کل دو نوع آلودگی با مصرف محصولات لبنی وجود دارد.
وی با اشاره به آلودگیهایی که این محصولات لبنی دارند، تصریح کرد: نوع اول آلودگیهایی هستند که از دام به انسان انتقال مییابد، مانند تب مالت، سل گاوی ، تب کیو و نوع دوم آلودگیهایی که از طریق ظروف آلوده و دست آلوده قابل انتقال است و اغلب محیطی هستند.
بستنیهای فلهای نخورید
وی در ادامه افزود: احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف بستنیهای فلهای افزایش مییابد، از این رو افراد باید در مصرف اینگونه بستنیها توجه ویژه داشته باشند.
این متخصص اظهار کرد: روزانه بدن افراد به مصرف محصولات لبنی نظیر پنیر، ماست، شیر و بستنی نیاز دارد، ولی اینگونه محصولات باید دارای استاندارد از سوی وزارت بهداشت باشد تا از این طریق خطر ابتلا به تب مالت که یک موضوع خطرناک است، کاهش یابد.
دکتر درستی متخصص تغذیه تاکید کرد: افراد باید حتما قبل از مصرف شیر نسبت به جوشاندن آن اقدام کنند تا مانع از ایجاد مشکل شوند، همچنین از مصرف شیر با معده خالی جدا خودداری کنند.
تب مالت بیماری هزار چهره
پیام فرحبخش متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران جوان میگوید: تب مالت یک بیماری هزار چهره است که تمام ارگانهای بدن را درگیر میکند و با تب، اختلالات پوستی، اختلالات کلیوی همراه است و برای درمان آن به درمان طولانی مدت با آنتی بیوتیکها نیاز داریم.
محصولات لبنی را از مراکز معتبر خریداری کنید
وی گفت: خانواده شیر و لبنیات باید حتما قبل از مصرف جوشانده شود تا آلودگیهای میکروبی مانند بروسلا (تب مالت) و کوکسلا به وسیله جوشاندن از بین ببریم. اگر فرآوردهای لبنی مانند شیر و پنیر را بر وزن اینکه شیر جوشانده و گرم شود، میکروب آن از بین نمیرود و احتمال تب مالت وجود دارد.
این متخصص تغذیه بیان کرد: بنابراین توصیه میکنیم قبل از مصرف شیر آن را بجوشانید و بستنیها را از مراکز معتبر و کارخانجات معتبر خریداری کنید.
در پایان؛ بهتر است برای مصرف محصولات لبنی نظیر شیر، پنیر، بستنی، آنها را از مراکزی که دارای مجوز وزارت بهداشت و بستهبندی معتبر هستند، خریداری کنیم و از استفاده محصولات فلهای که مشکلاتی از قبیل تب مالت را به وجود میآورند، خودداری کنیم.
گزارش از هدیه عباسقلی
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
رژیم غذایی مخصوص مقابله با عوارض یائسگی
تعدد نامهای تجاری علت اصلی تخلف در تولید آبلیمو
سوء تغذیه پروتئینی در 800 هزار کودک زیر 6 سال
دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در حوزه امنیت غذایی اعلام شد
به این دلایل بستنی سنتی نخورید
دو سوم بیماریهای عفونی رودهای مربوط به کودکان و سالمندان است
دستگاههای بستنی ساز خیابانی کمینگاه عفونتهای حاد گوارشی
سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمیدهد
اشتباهاتی رایج در رژیم گرفتن
مراقب این بیماریها در فصل تابستان باشید
۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]