واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
گلایه یک شهروند: از خرید خودرو خارجی پشیمان شدیم ولی پولمان را پس نمی دهند/ راهکار قانونی چیست؟ جامعه > مشکلات مردم - یک شهروند در سرویس مشکلات مردم نوشته که از خرید خودروی خارجی پشیمان شده ولی شرکت وارد کننده حاضر نیست طبق قرارداد، پولش را پس بدهد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این روزها مردم زیادی از دست خودروسازان و واردکنندگان خودرو، گلایه دارند و می گویند آنها به روشهای مختلف حق و حقوقشان را زیرپا می گذارند.
یکی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم که خود را سيد مجيد علوي راد معرفی کرده نیز در این باره نوشته است: با سلام، در مورخ 1394/01/11 يكدستگاه خودرو جك اس5 از نمايندگي 1761 ثبت نام و در تاريخ 1394/06/23 بعلت كيفيت بد مونتاژ كه از تحويل گيرندگان خودرو تحقيق كردم و بر اساس مفاد قرارداد في مابين از خريد انصراف داده و شرکت وارد کننده متعهد است حداكثر تا سي روز 30 وجه دريافتي بعلاوه 18 درصد سود انصراف به مشتريان عودت نمايندو با گذشت 37 روز و پيگيري از این شركت اعلام ميدارند عودت وجه به دوماه افزايش يافته است بدون موافقت مشتري بصورت يكطرفه هركاري دوست دارند انجام ميدهند مگر قانوني بر رفتار فروشندگان خودرو نظارت ندارد؟ وظيفه وزارت صنعت و معدن چيست؟ بنابر اين چگونه از خريداران خودرو انتظار دارند به كمپاني هاي داخلي اعتماد كنند؟ كيفيت بد خودرو داخلي كم بود كه اين مشكل هم اضافه شد. موضوع ضمانت اجرای تعهدات قراردادی که بین دو شخص (چه حقیقی و چه حقوقی) منعقد می شود، در حقوق مدنی توضیح داده شده است. طبق قانون مدنی، در صورتی که یکی از طرفین، تعهدات خود را (در اینجا، عودت وجه پیش خرید در زمان مشخص و تغییر یکجانبه در مفاد قرارداد توسط شرکت واردکننده خودرو) به انجام نرساند، طرف دیگر (خریدار) می تواند با استناد به قانون مدنی به دادگاه حقوقی مراجعه کرده و از این شرکت شکایت الزام به انجام تعهدات کند. ولی از طرف دیگر، در موضوع مصرف کنندگان خودرو نیز قانونگذار با تصویب قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو به صورت خاص، این مسایل را مورد توجه قرار داده است.
این قانون، دارای یک آیین نامه اجرایی است که در ماده ۳۳ این آیین نامه آمده است: عرضه كنندگان خودرو موظف هستند رضایت مصرف كننده را از خدمات ارایه شده خود در دوران ضمانت و تعهد تامین نمایند چنانچه رضایت مصرف كننده تامین نشود وی بدوا می تواند شكایت خود را در مور خودروهای ساخت داخل به وزارت صنایع و معادن و در مورد خودرو های وارداتی به وزارت بازرگانی تسلیم نماید شكایت مصرف كننده از سوی مرجع ذی ربط ظرف سی روز مورد رسیدگی قرار می گیرد و در صورت عدم حل و فصل موضوع هر یك از طرفین میتوانند به هیات حل اختلاف مربوطه مركب از نماینده عرضه كننده خودرو كارشناس رسمی دادسگتری در رشته مرتبط و كارشناس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی به ریاست كارشناس رسمی دادگستری مراجعه نمایند و مرجع حل اختلاف موظف است ظرف بیست روز از تاریخ دریافت شكایت به موضوع رسیدگی و نسبت به حل اختلاف اقدام نماید در صورت اعتراض هر یك از طرفین به صورتجلسه حل اختلاف خواسته در دادگاه صالحه قابل پیگیری خواهد بود .
تبصره - كلیه نهادها و سازمانهایی كه مصرف كنندگان جهت طرح شكایت به آنها مراجعه می نمایند موظفند شكایت مصرف كننده را در مورد خودروهای ساخت داخل به وزارت صنایع و معادن و در مورد خودروهای وارداتی به وزارت بازرگانی ( سازمان حمایت از مصرف كنندگان و تولید كنندگان) ارسال نماید. اینطور که قانون فوق الذکر نیز مشخص کرده، خریداری که از دست شرکت واردکننده خودو شاکی است می تواند به وزارت بازرگانی و سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و تولیدکننده یا به انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان و انجمن وارد کنندگان خودرو، شکایت کرده و موضوع را پیگیری کند. ۲۳۲۳۱
کلید واژه ها: مشکلات خوانندگان - واردات خودرو -
یکشنبه 3 آبان 1394 - 15:18:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]