واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۳۷ب.ظ)
تاميني تاکيد کرد: اهميت اطلاعات آماري در همه امور برنامهريزي موج - رشت - نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي گفت: اهميت اطلاعات آماري در همه امور برنامهريزي، اعم از سياستگذاري، تعيين اهداف، خط مشيها، هدايت امور اجرايي و در نهايت ارزيابي ميزان موفقيت و يا نبود آن به قدري مهم است که بسياري از کارشناسان، اطلاعات آماري را زيربناي برنامهريزيها به شمار ميآورند.
به گزارش خبرگزاري موج از رشت، حسن تاميني، نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي، امروز با بيان اينکه اول آبان، روز آمار و برنامهريزي نامگذاري شده است، اظهار کرد: شايد خيلي از ما آمار را فقط وسيلهاي براي بيان اطلاعات و مقادير عددي درباره موضوعات اقتصادي، جمعيت شناسي، سياسي و اجتماعي بدانيم، اما اين تنها بخش کوچکي از علم آمار است.
وي افزود: تواناييها و قابليتهاي اين علم بسيار وسيع است و لزوم توجه به آن امروزه در کشورهاي توسعه يافته و به ويژه در کشور ما که مسير توسعه را طي ميکند، کاملا مشهود است؛ نقش روز افزون آمار و اطلاعات به عنوان پيش نياز کليه تصميمگيريها، سياستگذاريها و برنامهريزيها بر کسي پوشيده نيست. اين نقش در عصر اطلاعات به قدري بديهي است که نظام آماري کشورها و حجم و کيفيت بانکهاي اطلاعاتي آنها نه تنها يکي از مهمترين شاخصهاي توسعه يافتگي کشورها به شمار ميرود بلکه متقابلا نيز سياستگذاريها و برنامهريزيهاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي کشورها، بدون در اختيار داشتن آمار کافي، صحيح و دقيق و به هنگام ممکن نيست.
تاميني گفت: اهميت اطلاعات آماري در همه امور برنامهريزي، اعم از سياستگذاري، تعيين اهداف، خط مشيها، هدايت امور اجرايي و در نهايت ارزيابي ميزان موفقيت و يا نبود آن به قدري مهم است که بسياري از کارشناسان، اطلاعات آماري را زيربناي برنامهريزيها به شمار ميآورند و ايجاد يک نظام کارآمد و موثر در توليد و عرضه آمار را از الزامات اوليه و ضروري در برنامهريزيها قلمداد ميکنند.
نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: ارائه آمارهاي صحيح و مبتني بر روشهاي علمي از اهميت بسزايي در توسعه پايدار کشور برخوردار است و نظر به اينکه مصرفکنندگان آمار در بسياري از مواقع تعاريف و مفاهيم آمارهاي مورد نياز خود را نميدانند به همين دليل از آمارهاي موجود بهرهبرداري کافي به عمل نميآورند، از اين رو، ضرورت دارد در اين خصوص اقدامات لازم از سوي دستاندرکاران نظام آماري کشور به عمل آيد.
وي ادامه داد: تصميمگيران در هر برنامهريزي به جمعي از نيازها توجه دارند که بخشي از آن در تحليل جزئي مسائل و بخشي نيز بر اساس مقتضيات زمان و مکان به کار ميآيد. آمار از علومي است که به دليل دادههاي ارزشمند همواره در برنامهريزيها موثر بوده است. متاسفانه به دليل کارکردهاي سياسي آمار، اين عمل در ايران با مشکلاتي مواجه است.
تاميني با بيان اينکه اگر دسترسي به آمار واقعي باشد، تصميمسازي و تصميمگيري با جامعيت بيشتري خواهد بود، تصريح کرد: مبناي برنامهريزي صحيح، داشتن آمار و اطلاعات دقيق است. برنامهها بر اساس اطلاعات و آمار تدوين و پايهريزي ميشود و اگر اين آمار صحيح نباشد برنامهريزي درستي انجام نخواهد شد. دسترسي به اطلاعات واقعي ميتواند در تصميمگيريهاي همه جانبه و کاربردي موثر باشد.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس با تاکيد بر اينکه دسترسي به اطلاعات عيني و واقعيات اجتماعي در پيگيري و نتيجه بخشي برنامهريزيها، به خصوص در چشم انداز ۲۰ ساله و برنامه پنجم توسعه، تاثير به سزايي خواهد داشت، گفت: بيترديد نامتوازن بودن و ناعادلانه بودن فرصتها و امکانات در کشور، دلايل متفاوتي دارد و بخشي از آن متوجه آمار و اطلاعات است. اين عدم توازن به دليل کتمان واقعيات يا جابهجايي در واقعيات است. به اين معني که در آمارگيريهاي مختلف، هم از جانب مردم و هم مسوولان، با ضعفهايي در اطلاعرساني واقعي روبهرو هستيم.
نماينده مردم رشت در مجلس با اشاره به اينکه مردم با گمان غلط باور دارند که دادن اطلاعات درست مشکل آفرين خواهد بود و تصور ميکنند با غير واقعي اعلام کردن شرايط زندگي خود و آمار مرتبط، در راستاي آينده خود تلاش ميکنند، ادامه داد: هرگاه بتوانيم مسائل مربوط به مسئوليتپذيري و تعيين محدوده آنها را بازشناسي و اعلام کنيم، آينده بهتري را براي کشور رقم خواهيم زد؛ در پايان، از مسئولان استان گيلان و مديران دستگاهها و به ويژه توليدکنندگان آمار در بخشهاي دولتي و خصوصي، به عنوان نماينده مردم، انتظار دارم با دقت، تلاش و همت خود و با توليد آمار سالم و واقعي، بستر برنامهريزي جامع براي توسعه استانمان را فراهم سازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]