واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۳۷ق.ظ)
خوانساري: دولت فربه که در همه امور دخالت ميکند از موانع اصلي توليد و صادرات است موج - رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران گفت: کشور ما با ۱۵ کشور هم مرز است و ارتباط مستقيم دارد که ظرفيت مناسبي براي صادرات است.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود خوانساري با بيان اين مطلب افزود: با توجه به نياز اين کشورها به اقلام وارداتي و نيز ظرفيتهاي موجود در داخل کشور ظرفيت مناسبي براي صادرات به کشورهاي منطقه در اختيار ماست.
وي اضافه کرد: نفت و گاز و پتروشيمي و معادن از اولويتهاي نخست ايران در صادرات ايران است ضمن اينکه کالاهاي سنتي مانند فرش، زيره، زعفران و چرم نيز از ديگر کالاهاي صادراتي ايران است.
خوانساري گفت: با توجه به ميزان مبادلات جهاني، ضمن اينکه بايد صادرات کالايي سنتي را توسعه دهيم براي داشتن سهم بيشتري از صادرات در بازار جهاني، بايد روي مزيتهاي جديد صادراتي مانند مواد معدني، کاني و نفت و گاز و پتروشيمي با ارزش افزوده بالا متمرکز شويم.
وي افزود: بازارهاي صادراتي ايران بايد تغيير کند زيرا در دوران تحريم، بازارهاي هدف صادراتي ما بازارهاي اطراف ايران مانند عراق، افغانستان، آذربايجان و تاجيکستان بود که با رفع تحريمها بازارهاي جديد بر روي کالاهاي ايراني باز ميشود و ميتوانيم کالاهاي خود را به کشورهاي جديد هدف صادر کنيم.
رئيس اتاق تهران تهران گفت: قبل از تحريم کشورهاي اروپايي مانند آلمان، ايتاليا و فرانسه و کشورهاي آسياي جنوب شرقي مانند کره جنوبي و ژاپن صادرات داشتيم که در دوران تحريم اين صادرات قطع شد و بعد از لغو تحريمها دوباره بايد اين بازارها را به دست آوريم.
خوانساري افزود: آنقدر در داخل کشور در موضوع صادرات مشکل داريم که صادرکنندهها کمتر به فکر اين هستند که ذوق مشتري را در بازار هدف ببينند و در سالهاي تحريم بزرگترين دغدغه صادرکنندهها اين بود که به چه صورت ميتوانند صادرات را انجام دهند زيرا نميتوانستند ال سي باز کنند و محدوديت صدور کالا از مبدأ ايران هم مشکل را دوچندان ميکرد و مشکلات ساختاري صادرات، موانع زيادي را بر سر راه توليد و صادرات ايجاد کرده است.
رئيس اتاق بازرگاني تهران، نامشخص بودن روند تحولات متغيرهاي اقتصاد کلان را از چالشهاي اصلي در صادرات کشور برشمرد و گفت: نقدينگي، تورم، قيمت ارز و قيمت حاملهاي انرژي همچنان نامشخص است و هر از گاهي دچار نوسان ميشود و سرمايه گذار و صادرکننده ما نميتواند مطمئن شود که آينده اين متغيرها چه خواهد شد.
خوانساري افزود: سال 91 قيمت ارز جهشي سه برابري داشت و تورم در سال 92 حدود 40 درصد بود که در کنار نامشخص بودن قيمت حاملهاي انرژي در 4 سال آينده از مشکلات عمده در حوزه صادرات و سرمايه گذاري داخلي است.
وي گفت: بزرگ بودن ساختار دولتي و دولت فربه که در همه امور دخالت ميکند از موانع اصلي توليد و صادرات است، ضمن اينکه مقررات ضد توليد و صادرات و بخشنامهها و آيين نامههايي که بطور دائم تغيير ميکند موجب سر در گمي در توليد و صادرات است و موجب ميشود سرمايه گذار و صادرکننده نتواند برنامه ريزي درازمدت داشته باشد.
براي نمونه نمونه صادرکنندگان قراردادي براي صادرات يکساله دارند اما در طول يک سال ممکن است 3 بار تعرفهها را عوض کنند و کالايي که تا روز قبل صادرات آن آزاد بود به علتي ممنوع ميشود که موجب ميشود طرفهاي تجاري ما در ديگر کشورها نتوانند اعتماد کنند و روي قيمت و زمان نميتوانند برنامه ريزي کنند که اينها به صادرات ما آسيب مي زند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]