تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812644982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش التهاب دلار با پرداخت يارانه‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: کاهش التهاب دلار با پرداخت يارانه‌ها
تصمیم تیم اقتصادی دولت برای افزایش وام مسکن و افزایش تسهیلات برای خرید کالاهای بادوام را می‎توان در همین راستا ارزیابی کرد.
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم محسن قادری. تحلیلگر بازارهای ارز طلا و بورس نوشت؛

بیشترین و کمترین قیمت طلا در هفته گذشته هزارو ١٨١ و هزارو ١٥٩ دلار برای هر اونس بود؛ این قیمت‎ها در روز جمعه ثبت شد که نشان‎دهنده روزی پر تلاطم برای این فلز گران‌بها بود؛ روز جمعه قیمت طلا به دلیل کاهش دوباره نرخ بهره توسط بانک خلق چین شروع به افزایش کرد و تا هزارو ١٨١ دلار برای هر اونس طلا رسید، اما با شروع به کار بازار سهام آمریکا، این روند معکوس شد و قیمت تا حمایت تکنیکالی هزارو ١٦٠ دلار کاهش پیدا کرد و تا پایان وقت به هزارو ١٦٥ دلار رسید. علاوه بر چینی‎ها، مقامات بانک مرکزی اروپا نیز احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره و همچنین تزریق بیشتر نقدینگی تا پایان سال میلادی را دور از ذهن نمی‎دانند؛ اطلاع‎رسانی در مورد همین امر در هفته گذشته باعث تضعیف نرخ یورو در برابر هر دلار آمریکا شد.

در هفته آینده هم بانک‎های مرکزی دو اقتصاد بزرگ دیگر جهان جلسات دوره‎ای خود را برگزار می‎کنند، بانک ژاپن و فدرال رزرو. از بانک مرکزی ژاپن انتظار می‎رود که همگام با چینی‎ها و اروپایی‎ها به تزریق بیشتر نقدینگی به بازارها بپردازد؛ در این میان تنها بانک مرکزی که لااقل در کلام قصد دارد با افزایش نرخ بهره به سیاست انقباضی روی بیاورد، فدرال رزرو است (که البته با عقب‌انداختن پی‌درپی تصمیم‎گیری در مورد افزایش نرخ بهره، عملی‌کردن آن هرچند ارزشمند خواهد بود اما تأثیر کمتری خواهد داشت). تمام این سیاست‎ها و به‌اصطلاح جنگ‎های ارزی، ارزش طلا را فزونی می‎بخشد. درحالی‌که قیمت نفت برنت در هفته اول اکتبر از ٤٨ دلار برای هر بشکه به ٥٤ دلار هم رسیده بود (بیش از ١٢ درصد رشد)، برای دومین هفته پیاپی با کاهش قیمت روبه‌رو شد و به همان ٤٨ دلار اولیه بازگشت؛ تصویب قطعی و آغاز اجرای برجام به نظر در کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی بی‎تأثیر نبوده است، از طرف دیگر هم شنیده می‎شود که عربستان برای فشار بیشتر بر ایران و همچنین بیرون‌کردن نفت شیل از بازارها، مجددا دست به کاهش قیمت و افزایش تخفیف‎ها زده است.

معمولا در روزهای عزاداری ماه محرم، بازار ارز به حالت نیمه‎تعطیل درمی‎آید؛ در هفته‎ای که گذشت به دلیل تعطیلی و کاهش حجم معاملات، قیمت‎ها چندان قابل‌اعتنا و اعتماد نیست. در کل می‎توان گفت قیمت دلار با برخورد به سقف سه‌هزارو ٥٠٠ تومان، اصلاح و تا نزدیک به سه‌هزارو ٤٣٠ تومان پایین آمد و دوباره به روند صعودی خود بازگشت؛ همیشه در نزدیکی موعد پرداخت یارانه‎ها، قیمت دلار افزایش می‌یابد و پس از پرداخت آن، از التهاب بازار کاسته می‎شود؛ این اتفاق احتمالا تصادفی است! در این روزها اتفاق و تصمیم مهم و موردبحث، بسته خروج از رکود دولت است. به نظر می‎آید پس از دو سال (با نهایی‌شدن تصویب برجام و اجرای آن به‌زودی) دولت قصد دارد نه‌تنها دست از روی ترمز اقتصاد بردارد بلکه به تحریک آن نیز بپردازد. در این راستا اولین بازارهایی که دولت آنها را هدف گرفته است، خودرو و مسکن است، بازارهایی که در تمام اقتصادها از اصلی‎ترین ارکان رشد هستند.

تصمیم تیم اقتصادی دولت برای افزایش وام مسکن و افزایش تسهیلات برای خرید کالاهای بادوام را می‎توان در همین راستا ارزیابی کرد. رکود در بازار خودرو، در کاهش شدید تولید و فروش خودروسازان داخلی در ماه‎های پایانی تابستان نمایان است؛ نتیجه این کاهش تولید و فروش نیز در گزارش‎های شش‌ماهه‎ای که به‌تازگی منتشر شده، مشخص است، به این ترتیب که خودروسازان اغلب پیش‎بینی سود خود را کاهش داده و بعضا زیان نیز شناسایی کرده‎اند؛ پیش‎بینی می‎شود که با اجرای تسهیلات ٢٥ میلیون تومانی برای خرید خودرو، بازار خودرو از این رکود و رخوت خارج شود و روزهای بهتری در انتظار خودروسازان باشد. تزریق برنامه‎ریزی‌شده نقدینگی به اقتصاد برای خروج از رکود تصمیم درستی است، اما کنترل نرخ تورم و نرخ ارز پس از اجرای این تصمیم، دشوارتر خواهد بود؛ در هر صورت سرکوب نرخ ارز تصمیم درستی نیست، گرچه برخی از اعضای واردکننده کالای اتاق‎های بازرگانی آن را زیان ٧٠ میلیون ایرانی بدانند، اما به نظر نگارنده، پایین نگه‌داشتن قیمت دلار به سود واردکنندگان و به ضرر کل اقتصاد ایران خواهد بود. افزایش با برنامه و تدریجی قیمت دلار همراه با کنترل تورم، بهترین اتفاق برای اقتصاد ایران در بلندمدت است.



یکشنبه, 03 آبان 1394 ساعت 08:28





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن