واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تشدید ریاضت اقتصادی در عربستان برای عبور از بحران
در حال حاضر نسبت بدهی به تولید ناخالص ملی در عربستان به بالاترین حد خود از سال 2011 تاکنون یعنی 17 درصد رسیده است که در نوع خود افزایشی قابل توجه به شمار می آید.
کد خبر: ۵۴۱۵۸۳
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۹ - 23 October 2015
کاهش قیمت جهانی نفت اقتصاد عربستان سعودی را تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش «تابناک» و به نقل از بلومبرگ؛ درآمدهای نفتی عربستان به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت به پائین ترین حد خود طی دو سال گذشته رسیده است و دولت این کشور تلاش می کند تا با کاهش هزینه ها در بخش های مختلف کسری بودجه ناشی از کاهش قیمت جهانی نفت را جبران کند.
در گزارش بلومبرگ آمده است در حال حاضر نسبت بدهی به تولید ناخالص ملی در عربستان به بالاترین حد خود از سال 2011 تاکنون یعنی 17 درصد رسیده است که در نوع خود افزایشی قابل توجه به شمار می آید.
دراین باره عماد مستاک تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک و بازارهای مالی در پاسخ به این سئوال که رویکرد عربستان سعودی برای مواجهه با این مشکل چه خواهد بود، گفت: به نظر من این کشور قصد دارد به آرامی هزینه های نظامی موجود خود را کاهش دهد. در کنار این دولت عربستان قصد دارد میزان دستمزدها و قراردادها را در سطح موجود نگه دارد.
این کارشناس بازار های مالی اضافه کرد: عربستان سطوحی از سیاست خصوصی سازی را هم در پیش خواهد گرفت، البته بخش های کلیدی دیگری وجود دارند که می توانند منابع مالی را به بازارمالی این کشور تزریق کنند که از جمله آنها می توان به بورس سهام اشاره کرد.
عماد مستاک در ادامه با اشاره به اینکه عربستان تا ابد نخواهد توانست به عنوان صادر کننده نفت باقی بماند اظهار داشت: این کشور در حال حاضر تلاش دارد تا با سرمایه گذاری در بازار سهام تا حدودی پشتوانه لازم برای مواجهه با کسر بودجه و نوسان های مالی را کسب کند.
وی اضافه کرد: هرچند عربستان در حال حاضر با افزایش میزان صادرات خود تلاش دارد بر آثار سوء کاهش قیمت های جهانی نفت غلبه کند اما این کشور چاره ای جز در پیش گرفتن سیاست تنوع بخشی به منابع مالی اقتصاد خود ندارد.
از دیدگاه این کارشناس، ایجاد تغییر در نظام مالیاتی موجود، جلب سرمایه های خارجی و سرمایه گذاری بیشتر در زمینه مسکن در کشورهای غربی از دیگر راهکارهایی است که می تواند از میزان وابستگی اقتصاد عربستان به فروش نفت در آینده بکاهد چرا که این کشور و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نخواهند توانست برای همیشه به منابع هیدرو کربنی وابسته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]