واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قی کردن چشم، مسری است
کد خبر: ۵۴۱۴۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲ - 22 October 2015
فوق تخصص قرنیه و جراحیهای چشم، گفت: ترشحات چشمی که در اثر عامل عفونی ایجادشده باشد، قابلسرایت به دیگران است و برای جلوگیری از انتقال بیماری، فرد مبتلا باید تمامی موارد بهداشتی را رعایت کند.
به گزارش فارس، مهدی رخصت یزدی گفت: قی کردن چشم علامتی است که درباره بیماریهای چشمی هشدار میدهد؛ ترشحات چشم بخشی از سیستم دفاعی بدن و در واقع یک علامت هشداردهنده است و بهخودیخود آسیب رسان نیست ولی باید این پیام سیستم دفاعی بدن را جدی گرفت.
این فوق تخصص قرنیه افزود: قی کردن چشم در بعضی اوقات با خارش و سوزش و ترشحات غلیظ در چشم همراه است، قی بهصورت ترشحات زرد یا سفیدرنگ در گوشهای از چشم جمع میشود و معمولاً در هنگام صبح و بعد از خواب بروز بیشتری دارد.
وی ادامه داد: این ترشحات در اثر یکی از عوامل میکروبی یا عفونی یا ویروسی ایجاد میشود؛ که ممکن است بهصورت ترشحات سفیدرنگ با حالت چسبندگی و نخی شکل ظاهر شود که در این حال احتمال عامل حساسیت فصلی یا دارویی و غذایی وجود دارد. لازم است بدانید که ترشح عفونی چشم مسری است و در صورت رعایت نکردن بهداشت فردی و استفاده از یک حوله ممکن است به چشم سایر افراد خانواده نیز منتقل میشود.
رخصت یزدی ضمن توضیح انواع ترشحات چشمی گفت: در موارد دیگر قی آبکی و سفیدرنگ است که معمولاً بر اثر آلودگی میکروبی ایجاد میشود. همچنین ممکن است این ترشحات به علت خشکی چشم یا بسته شدن مجرای اشکی اتفاق بیفتد، البته این حالت بیشتر در نوزادان مشاهده میشود و لازم است که تحت نظر پزشک متخصص معاینه و نسبت به باز کردن این مجرا اقدام کنند.
وی افزود: در صورتی که ترشحات گوشه چشم کم باشد، مشکل خاصی نیست. البته علت این ترشحات در بیشتر موارد رعایت نکردن مسائل بهداشتی است. در مراحل ابتدایی شستشوی چشمها با آب جوشیده ولرم و تمیز کردن قی چشم با پنبه تمیز میتواند مفید باشد؛ اما در صورتی که این حالت بیش از یک هفته ادامه داشت حتماً باید به پزشک مراجعه کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ متخصصان چشم معتقدند که انتقال عفونت چشم بهسادگی در کودکان خردسالی که با هم بازی میکنند اتفاق میافتد. این بیماری مسری است و هنگامی که کودکان چشمهای خود را دستمالی میکنند و سپس همان دستها را به اسباببازیها میزنند یا به کودکان دیگر دست میزنند؛ منتقل میشود. برای همین توصیه میشود که کودکان در صورت ابتلا به عفونت شدید چشمی و تحریک و خارش چشمها، در خانه بمانند.
همچنین ترشحات چشمی در نوزادان امری بسیار عادی است و اغلب دلیل آن به تنگ بودن کانالهای چشمی بر میگردد. در این حالت چشمها را با کمپرس یا پنبهای که با آب ولرم معمولی یا با محلول نمک مرطوب شده شستشو دهید، این عمل به مرطوبسازی و رفع خشکی چشم کمک میکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]