واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پیشرفت پیوند سلولهای بنیادی خونساز در ایران/ تصویب سند استراتژیک تا افق 1404
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی گفت: کشور در زمینه پیوند سلولهای بنیادی خونساز پیشرفت قابل توجهی کرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز چهارشنبه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: شاید اگر 10 یا 15 سال پیش درباره کلمه سلولهای بنیادی صحبت میشد افراد آشنایی به خصوصی در این زمینه نداشتهاند ولی سلولهای بنیادی سلولهایی هستند که قدرت تمایز و تبدیل به سلولهای دیگر را دارند و زمانی که آنها سالم باشند بدن انسان نیز سالم است. در سطح بینالمللی تاریخچه این سلولهای بنیادی به 40 سال پیش باز میگردد و در کشور ما نیز به 25 سال پیش بر میگردد.
روند توسعه و شتابی که این علم از سال 2010 میلادی گرفته بسیار زیاد بوده و به سمت عملیاتی شدن پیش میرود و محققین روز به روز با این علم آشناتر میشوند امروزه بازار جهانی که برای این علم پیشبینی میکنند در حال افزایش است.
حمیدیه با اشاره به کاربردهای سلولدرمانی تصریح کرد: سلول های بنیادی به دو دسته کلی تقسیم میشوند سلولهای بنیادی خونساز که با آن بیش از 60 بیماری صعبالعلاج را درمان میکنیم نظیر بیماریهای خونی بدخیم، بیماریهای خونی غیر بدخیم، بیماریهای نقص ایمنی کشنده، بیماریهایی که اختلالات متابولیسم دارند و برخی از تومورها نمونهای از این دسته موارد سلول های بنیادی خونساز است. یک دسته دیگر سلولهای بنیادی استرومایی هستند که این دسته در فاز مطالعات بالینی قرار دارند و قابلیت تبدیل به سلولهای دیگر مانند چربی ،ماهیچه و کبد را دارند.
وی در زمینه سلولهای بنیادی خونساز خاطر نشان کرد: کشور ما خدمات قابل توجهی در زمینه پیشرفت سلولهای بنیادی خونساز انجام داده است که همه کشورها قابلیت انجام این کار ندارند همچنین حضور موفقیت آمیز ایران در عرصه سلولهای بنیادی بسیار چشمگیر است طوری که تمام کشورها دسترسی به این علوم را پیدا نکردند ولی کشور ما با همت مسئولین و توصیه مقام معظم رهبری و فعالیت اساتید و دانشجویان به تولید نمونه اولیه سلولهای بنیادی دست پیدا کرده است.
وی در خصوص مراکزی که در زمینه سلولهای بنیادی فعالیت میکند بیان کرد : این مراکز در حال توسعه است وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد به این امر وارد شدهاند و توسعه کمی و کیفی را مورد توجه قرار داده است. حضور مقتدرانه ایران در سطح منطقه در حوزه علوم بنیادی چشمگیر است و روند رو به رشد و تولید و ترویج سلولهای بنیادی قابل توجه است. مقالات بسیاری در این زمینه تولید شده امروزه محققین به کشورهای آمریکایی ،آسیا،اقیانوسیه به عنوان سخنران دعوت میشوند و صاحب این هستند و کشور ما در لیست کشورهایی که به این حوزه دست پیدا کردهاند قرار دارد.
وی عنوان کرد: علوم بنیادی امروزه در مرزهای دانش مورد توجه قرار گرفته و جزو برترینهای کشور است اهمیت این علوم بنیادی در حوزه درمان ارجحیت علمی و تولید ثروت برای کشورها میباشد این سه مورد باعث اقتدار کشور و قدرت میشود.
این خبر در حال تکمیل است..
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
راه اندازی شبکه ملی اهدا کنندگان سلولهای بنیادی ایران
تدوین برنامه استراتژیک ستاد توسعه فناوری سلولهای بنیادی
حمایت مالی ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی در طرحهای کلان
برنامه سرآمد ویژه استادان جوان/ واگذاری شناسایی نخبگان به دانشگاه
حمایت از طرحهای پژوهشی و فناوری حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی منصوب شد
نانو ذرات آهن از حمله قلبی جلوگیری می کند
مسیر جدیدی در حفظ پرتوانی سلولهای بنیادی جنینی شناسایی شد
"بانک جامع سلولهای بنیادی مشتق از پالپ دندان" راهاندازی میشود
کنترل سلولهای بنیادی با کمک "نانو ساختار"
۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]