تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه (مردم) امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از نيكان خاندان من پيروى ننمايند،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835464646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دستگاه‌هاي اجرايي قانون و پروتکل ايمني زيستي را رعايت کنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۱۲ق.ظ)
دستگاه‌هاي اجرايي قانون و پروتکل ايمني زيستي را رعايت کنند موج - دوره آموزشي توانمند سازي ايمني زيستي در حفاظت محيط زيست با همکاري سازمان ملي استاندارد کشور و با حضور کارشناس سازمان ملل و هماهنگ کننده بين المللي پروژه‌هاي توانمند سازي ايمني زيستي يونپ به عنوان مدرس در سالن سرو پارک پرديسان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهناز مظاهري، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست، در حاشيه برگزاري اين کارگاه با تاکيد بر ضرورت آموزش ايمني زيستي در سازمان حفاظت محيط زيست و کشور افزود: بايد ترتيبي اتخاذ شود که همه مردم از اين علم مطلع شوند.
وي در ادامه به پيشينه ايمني زيستي اشاره کرد و گفت: سابقه اين امر به کنوانسيون تنوع زيستي که در ماه مي 1992 در نايروبي تصويب و در سال 1993 وارد عمل شد، باز مي‌گردد. اين کنوانسيون مهم‌ترين ابزار بين المللي براي حفظ تنوع زيستي کشورهاست و رسالت اصلي آن حفظ تنوع زيستي، بهره برداري پايدار از منابع طبيعي، بهره برداري منطقي و تبادل ذخاير ژنتيکي کشورهاي عضو محسوب مي‌شود.
مظاهري افزود: در ماده 8 کنوانسيون تنوع زيستي ضرورت کاربري سالم و مطمئن روش‌هاي فناوري زيستي را به نحوي که اين روش‌ها و يا فرايند آن‌ها تأثير زيانباري براي محيط زيست نداشته باشد از تعهدات کشورهاي عضو مي‌داند.

وي تصريح کرد: سران کشورهاي متعهد در دومين کنفرانس خود در سال 1995 تصويب کردند که گروهي از متخصصان از کشورهاي مختلف اقدام به تدوين پروتکلي بنام پروتکل ايمني زيستي کرده و با اجراي آن هر گونه نقل و انتقال فرامرزي و رها سازي آن‌ها در محيط زيست تحت ضوابط و مقررات يکنواخت صورت گيرد تا هيچ گونه خطر، ضرر و زياني متوجه کشور وارد کننده و همسايگان آن‌ها نشود.
مظاهري ادامه داد: پس از 5 سال مطالعه و مذاکره متخصصان و مشاوران مربوطه سرانجام در 29 ژانويه سال 2000 پروتکل ايمني زيستي فعلي، در مونترال کانادا به تصويب نمايندگان کشورهاي عضو کنوانسيون رسيد و تصويب نهايي آن توسط سران کشورهاي متعهد در کارتاهيناي کلمبيا انجام شد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست خاطرنشان کرد: با اجراي پروتکل ايمني زيستي کارتاهينا، بهره برداري صحيح و مطمئن از بيوتکنولوژي و موجودات حاصل از به کارگيري اين روش‌ها، در شرايطي که براي محيط زيست و تنوع زيستي خطر ساز نباشد، امکان پذير است.
مظاهري يادآور شد: اين پروتکل براي کمک و همياري در جهت تضمين سطح مناسب حفاظت، در زمينه انتقال و بهره برداري ايمن از موجودات دست ورزي شده ژنتيکي زنده حاصل از فناوري زيستي نوين تدوين شده است.
به گفته وي، اين پروتکل معاهده اي که آداب نقل و انتقال، استفاده و رها سازي سازواره هاي دست ورزي شده ژنتيکي را تعيين مي‌کند.

آگاهي و مشارکت عمومي يکي از مفاد مهم پروتکل کارتاهنا
مظاهري با بيان اينکه پروتکل ايمني زيستي در سال 82 به تصويب مجلس اسلامي و تأييد شوراي نگهبان رسيد و در سال 88 قانون ايمني زيستي در مجلس شوراي اسلامي مصوب شد، اظهار داشت: يکي از مفاد بسيار مهم پروتکل کارتاهنا سازوکارهاي آگاهي و مشارکت عمومي است.
وي تصريح کرد: اين ماده با هدف اطلاع رساني، جلب مشارکت تحت اقدامات ملي ايمني زيستي در خصوص فوايد و زيان‌هاي احتمالي کاربرد محصولات دست کاري شده ژنتيکي زنده و در نهايت بازخورد آن، اطلاع رساني به همکاران سازماني به مردم و به مسئولين در مورد آثار احتمالي زيان‌بار جانبي و پايدار آن در محيط زيست است.

ضرورت مشارکت مردمي و آگاه سازي سازمان‌هاي مردم نهاد محيط زيست در ايمني زيستي
مظاهري با تاکيد بر اينکه نه تنها اطلاع رساني و آموزش به عنوان مسئوليت سازمان حفاظت محيط زيست در اين حوزه بايد صورت گيرد، افزود: مشارکت مردمي و آگاهي سازي سازمان‌هاي مردم نهاد محيط زيست نيز در اطلاع رساني بايد صورت پذيرد.

وي با بيان اينکه در واقع مشارکت پس از آگاهي بخشي، آموزش و اعتماد سازي تخصص مي‌يابد، اظهار داشت: مشارکت مردم در سرنوشت خودشان که از الزامات نه تنها قانون اساسي ج.آ.ايران بلکه در دولت يازدهم نيز توسط رياست جمهور به مکرر تکرار شده است و اصل پنجاهم قانون اساسي نظام ج.آ.ايران نيز به اين امر تاکيد ورزيده و سهم اقشار و گروه‌هاي مختلف مردم خصوصاً سازمان‌هاي مردم نهاد در امر مشارکت تاکيد شده است.
به گفته مظاهري مشارکت بايد در لايحه‌ها و سطوح مختلف برنامه ريزي و اجرا شود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست خاطر نشان کرد: پس از سال‌ها آموزش ايمني زيستي در محيط زيست از طريق فاز دوم چارچوب پروژه ملي ايمني زيستي دولت ايران که در سازمان حفاظت محيط زيست توسط دکتر داوود حيات غيب انجام مي‌گردد با مشارکت UNEP GEF، سازمان ملي استاندارد، دفتر آموزش و مشارکت‌هاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست و پژوهشکده محيط زيست و توسعه پايدار صورت گرفت.
بنا بر اين گزارش، داوود حيات غيب، هماهنگ کننده پروژه توانمند سازي ايمني زيست، در اين کارگاه با اشاره به نگراني‌هاي جهاني در مورد محصولات دستکاري شده ژنتيکي گفت: 64 کشور در دنيا داراي قانون برچسب گذاري محصولات دستکاري شده ژنتيکي را دارند.

هنوز هيچ قانون برچسب گذاري در کشور تعريف نشده است
وي با بيان اينکه درکشور هنوز هيچ قانون برچسب گذاري تعريف نشده است، افزود: برچسب گذاري کار فوق العاده و برخورد کننده نيست و درهمه جا در دنيا محصولات دستکاري شده برجسب گذاري شده به فروش مي‌رسد و باعث کاهش ميزان فروش محصولات نمي‌شود.
حيات غيب با تاکيد بر اينکه قانون برچسب گذاري بايد براي همه محصولات دست کاري شده داشته باشيم و افزود: تنوير افکار عمومي و اطلاع رساني به عموم مردم مي‌بايست انجام شود.
وي با تاکيد بر اينکه پروژه توانمند سازي ايمني زيستي قصد اجرايي کردن پروتکل ايمني زيستي در ايران را دارد، گفت: قانون ايمني زيستي در سال 88 در مجلس لازم الاجرا شده است و دولت موظف است توليد و کشت صادرات و واردات محصولات ژنتيکي را انجام دهد و ارزيابي مخاطرات محصولات مي‌بايست توسط سازمان حفاظت محيط زيست انجام شود.

اعمال قانون ايمني زيستي در توليد و ارزيابي مخاطرات زيست محيطي
حيات غيب با بيان اينکه سازمان حفاظت محيط زيست خواستار اعمال قانون ايمني زيستي در توليد و ارزيابي مخاطرات زيست محيطي است، تاکيد کرد: اعمال اين قانون بدون هيچ جوسازي رسانه اي و به طور شفاف و ارزيابي مخاطرات محصولات دستکاري شده ژنتيکي بايد به صورت شفاف، علمي و گام به گام و به روز باشد.

توليد محصولات دستکاري شده ژنتيکي تنها راه کشاورزي در کشور نيست
وي با بيان اينکه توليد محصولات دستکاري شده ژنتيکي تنها راه کشاورزي در کشور نيست، افزود: بايد کشاورزي بر اساس مديريت منابع آب و خاک انجام شود و با مديريت تلفيقي آفات براي کنترل حشرات، آفات و علف‌هاي هرز اتفاق نيفتد.
حيات غيب تصريح کرد: مي‌بايست به کشاورزي پاک و ارگانيک اهميت داده شود و نهادهاي مسوول در واردات و صادرات بايد نسبت به اين موضوع اطلاعات داشته باشد و آگاهانه عمل کنند.
وي بر جلوگيري از هدرفت محصولات کشاورزي به شکل ضايعات و حمايت بيشتر از کشاورزي پاک و محصولات ارگانيک نيز تاکيد کرد.

دستگاه‌هاي اجرايي مفاد پروتکل و قانون ايمني زيستي را رعايت کنند
اين گزارش مي‌افزايد، شهاب الدين منتظمي مسوول دبيرخانه شوراي ملي ايمني زيستي در اين کارگاه با اشاره به قانون الحاق دولت ايران به پروتکل ايمني زيستي و قانون ايمني زيستي اظهار داشت: با توجه به اينکه الحاق جمهوري اسلامي ايران به پروتکل ايمني زيستي کارتاهنا در سال 82 به تصويب مجلس رسيد و به عنوان يکي از قانون‌هاي لازم اجرا در سال 88 قانون ايمني زيستي به تصويب رسيده ايجاب مي‌کند طبق مفاد اين دو قانون دستگاه‌هاي اجرايي ذيصلاح وظايف محوله در بحث صدور مجوزها، نظارت و پايش و به ويژه برچسب گذاري را آنچه در آيين نامه موضوع بند 7 قانون رعايت کنند.
منتظمي تاکيد کرد: قطعاً حق شهروند ايراني است که با اطلاع کامل از آنچه استفاده مي‌کنند از سالم، ايمني بودن مطمئن باشد.
وي اظهار اميدواري کرد که زمينه‌هاي لازم براي رشد و اعتلاي زيست فناوري و همچنين بهره مندي محصولات سالم ايجاد کنند.
گفتني است، اين کارگاه آموزشي بيش از 150 شرکت کننده حضور داشت و از دستگاه‌هاي اجرايي از جمله وزارت جهاد کشاورزي، بهداشت و درمان و آموزش پزشکي، سازمان استاندارد دعوت شده بود و همين کارگاه فردا در وزارت آموزش و پرورش براي معلمين و همکاران اين وزارتخانه به اجرا در مي‌آيد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن