واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دو تصمیم سرنوشتساز درباره وام مسکن/ شناسایی عوامل ایجاد رکود در بازار
با تصمیم شورای پول و اعتبار سقف فردی تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل صندوق پسانداز یکم و تسهیلات عادی بانکها در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت به تمام مراکز استانها (به جز تهران) تسری یافت.
به گزارش نامه نیوز، شورای پول و اعتبار در اردیبهشت سال جاری به منظور تحریک تقاضا سقف تسهیلات خرید مسکن را افزایش داد. اما این مصوبه از سوی شورای پول و اعتبار نیز نتوانست رونق را به بازار مسکن باز گرداند و کارشناسان اعلام کردند اثر این مصوبه از سال آینده در بازار مسکن مشخص خواهد شد.
اما در حالی که بازار مسکن همچنان در رکود به سر می برد شب گذشته شورای پول و اعتبار در راستای کمک به رونق تولید در بخش مسکن در ارتباط با ارتقای قدرت خرید خانوارها و تشویق پسانداز متقاضیان مسکن، تصمیمات جدیدی را اتخاذ کرد. بر همین اساس سقف فردی تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل صندوق پسانداز یکم و تسهیلات عادی بانکها در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت به تمام مراکز استانها (به جز تهران) تسری یافت. علاوه بر این با افزایش سقف فردی تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل حساب سپرده سرمایهگذاری ممتاز مسکن در سقفهای ۶۰۰، ۵۰۰ و ۴۰۰ میلیون ریال به ترتیب در شهر «تهران»، «مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت» و «سایر مناطق شهری» موافقت به عمل آمد. در شرایطی شورای پول و اعتبار از طریق تحریک تقاضا به دنبال از بین بردن رکود در بازار مسکن است که وزارت امور اقتصادی و دارایی عوامل اصلی ایجاد رکود در بازار مسکن تشریح کرده است. بر همین اساس فارغ از عوامل درونبخشی رکود مسکن، سه عامل بیرونی نیز سبب شکلگیری این وضعیت شده است. کاهش درآمد سرانه خانوارها در سالهای 91 و 92 و عدم افزایش مناسب آن در سال گذشته بهعنوان یکی از عواملی که باعث تضعیف قدرت خرید مسکن شده است. سود بانکی بالا که موجب کاهش انگیزه متقاضیان مسکن در خارج کردن سپردهها و همچنین کاهش میل به سرمایهگذاری در ساختوساز شده است، دومین عامل رکود از نگاه این وزارتخانه است. عامل سوم نیز به فروکش کردن فعالیتها در طرح مسکنمهر برمیگردد که خود نقش موثری در رکود مسکن دارد. بررسی های وزارت اقتصاد نشان می دهد دولت طی دو سال اخیر مصوباتی برای رونقبخشی به بازار مسکن داشت که حاصل ماهها کار کارشناسی است و تاکنون تعدادی از آنها به شکل کامل اجرایی نشدهاند. بر همین اساس ابتدا این مصوبات به اجرا دربیاید. این مصوبات از وام نوسازی بافت فرسوده تا تامین اعتبارات مختلف برای تکمیل پروژههای مسکنمهر را شامل میشود که باید تا پایان امسال به تدریج عملیاتی شوند. اگرچه تیم اقتصادی دولت به دنبال ارائه راهکار برای خروج بازار مسکن از رکود هستند دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن اعلام کرده است سیر نزولی قیمت حقیقی مسکن در صورت ادامه ثبات قیمت مسکن در سال 1394، همچنان ادامه می یابد به طوری که قیمت حقیقی مسکن (قیمت اسمی تعدیل شده با شاخص تورم عمومی) در شهریور ماه سال 1394 برابر با قیمت اسمی مسکن در فرورین ماه سال 1390 است. دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان درخصوص قیمت مسکن اعلام کرده است: روند قیمت مسکن از ابتدای سال 1391 تا پایان اردیبهشت ماه سال 1394 در شهر تهران حاکی از این است که قیمت مسکن پس از طی یک روند صعودی نسبتا شدید، از تیرماه سال 1392 از ثبات نسبی برخوردار بوده و به حدود 40 میلیون ریال به ازاء هر مترمربع رسیده است. بررسی بازار مسکن و بازارهای رقیب با استفاده از آخرین اطلاعات و آمار منتشر شده نشان می دهد که از خردادماه سال 1392 از نوسانات در این بازارها کاسته شده است و از ثبات نسبی برخوردار شده اند.
۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]