محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855007530
اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟
آیا افرادی که به خاطر اضطراب شدید نمی توانند در جامعه حضور یابند و از هرگونه تعاملی اجتناب می کنند، می توانند این حالت را ناشی از یک کمرویی ساده تلقی کنند؟
هفته نامه سلامت - دکتر هانیه زائر رضایی: همه ما وقتی قرار است برای اولین بار در جمع بزرگی صحبت کنیم یا اینکه در حضور افرادی که قضاوتشان برای ما اهمیت دارد سخنرانی کنیم، دچار دلهره و اضطراب می شویم، احتمالا پیشانی و کف دستمان خیس عرق می شود، ضربان قلبمان افزایش پیدا می کند و... این مساله کاملا طبیعی است اما اگر این اضطراب به حدی باشد که مانع بسیاری از فعالیت های خانوادگی، تحصیلی و اجتماعی مان شود، آن وقت باید به این مساله فکر کنیم که آیا به راستی این حالت طبیعی است؟
دانش آموز یا دانشجویی که از ترس قضاوت استاد یا همکلاسانش، هرگز در کلاس صحبت نمی کند، معلمی که هنگام رفتن به کلاس به خاطر اضطراب شدید نمی تواند در کلاس حضور پیدا کند، افرادی که به خاطر اضطراب شدید نمی توانند در جامعه حضور یابند و از هرگونه تعاملی اجتناب می کنند، آیا می توانند این حالت را ناشی از یک کمرویی ساده تلقی کنند؟ جواب این پرسش ها و اینکه اضطراب اجتماعی چگونه و چرا ایجاد می شود و چه راه حلی برای آن وجود دارد را در این مطلب خواهید یافت.
اضطراب اجتماعی چگونه تشخیص داده می شود؟
علائم اصلی اضطراب اجتماعی یا هراس اجتماعی، ترس معنادار و دائمی از یک یا چند موقعیت اجتماعی است که باعث تعاملات اجتماعی می شود (مثل محاوره با افراد دیگر) یا تحت نظر قرار گرفتن را ممکن می کنند (مانند در معرض دید قرار گرفتن هنگام غذا خوردن در رستوران) و فرد از اینکه به خاطر نشان دادن اضطرابش رفتاری را بروز دهد که باعث قضاوت منفی دیگران شود، می ترسد. افراد مبتلا ممکن است فعالانه از این موقعیت ها اجتناب کنند یا هنگام مواجهه با این موقعیت ها دچار ترس و اضطراب شدیدی شوند.
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که ترس یا اضطراب نباید به دلیل وجود شرایط پزشکی دیگری مثل بدشکلی ها یا چاقی مفرط یا بدریختی ناشی از سوختگی یا جراحت که ممکن است هر فردی را کمی نگران قضاوت دیگران کند، این ترس و اضطراب یا اجتناب بسیار افراطی باشد. این علائم باید همیشگی باشند و یا حداقل به مدت 6 ماه طول کشیده و به طور مشخصی باعث اختلال در تعاملات اجتماعی و عملکرد فرد شده باشند.
چه عاملی باعث ایجاد اختلال اضطراب اجتماعی می شود؟
این افراد هنگام تعاملات اجتماعی از این می ترسند که کاری انجام دهند یا علائم اضطرابی شان را به گونه ای بروز دهند که باعث قضاوت منفی دیگران شوند. یعنی نگران این هستند که اشتباهی کنند و شرمنده شوند یا مورد تمسخر واقع شده و طرد شوند و مورد اهانت قرار گیرند و این ترس و اضطراب به صورت قابل توجهی بیشتر از آن چیزی است که از موقعیت اجتماعی مذکور و زمینه فرهنگی- اجتماعی فرد انتظار می رود.
اختلال اضطراب اجتماعی با خجالتی بودن چه تفاوتی دارد؟
گرچه برخی بر این عقیده اند که خجالتی بودن ممکن است با اضطراب اجتماعی همراه باشد، اما داده های اخیر کمیته ملی هم ابتلایی ها نشان می دهد که فقط 12 درصد از نوجوانان خجالتی معیارهای اضطراب اجتماعی را دارند از طرفی حدود 70 درصد از نوجوانان مبتلا به اشتباه، خود را به صورت خجالتی می شناسند.
به علاوه، افرادی که مبتلا به اضطراب اجتماعی هستند به احتمال زیاد بیشتر از افرادی که فقط خجالتی هستند در معرض دیگر بیماری های روانی قرار دارند، بنابراین ممکن است کمرویی قسمتی از زنجیره باشد اما افرادی که معیارهای تشخیص دارند بالاترین حد این زنجیره را تجربه می کنند.
این افراد از مراوده ها و تعامل های خود بازخورد مثبتی نمی گیرند و در میان همسالانشان به افراد مضطربی که معمولا پذیرفته نیستند، شهرت دارند و قربانی بودن را تجربه می کنند، مهارت های اجتماعی ناچیزی دارند و از ارتباط غیرکلامی کمتر استفاده می کنند، چون در فهمیدن نشانه های غیرکلامی نیز به همان اندازه مشکل دارند.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که افراد خجالتی پس از ایجاد ارتباط موفق، احساس منفی شان کم می شود ولی افرادی که اضطراب اجتماعی دارند احساس منفی شان حتی پس از یک رابطه اجتماعی نرمال باز هم باقی می ماند. درواقع ثابت شده که افراد مبتلا وارد یک روند نشخوار فکری می شوند که دایما احساسات و شناخت های منفی را مرور کرده و زنده نگه می دارند.
کدام موقعیت ها می توانند بیشترین ترس و اضطراب را ایجاد کنند؟
در مطالعه هایی که در این زمینه انجام شده، بیشترین موقعیت هایی که می توانستند ترس را به وجود آورند به این شکل مشخص شده است:
• صحبت کردن در مقابل یک جمع ناآشنا یا غریبه
• پاسخ دادن به سوالات در کلاس
• صحبت کردن در مقابل بزرگ ترها و افراد مهم
• گزارش دادن شفاهی یا بلند روخوانی کردن
• مهمانی های شبانه
اغلب افراد مبتلا افکار منفی ای درباره خودشان دارند. شکایت از درد معده و بیماری های جسمی خصوصا در بین کودکان کوچک تر بسیار شایع است. ترس از سرخ شدن یا لرزیدن در طول گزارش شفاهی و صدای لرزان هنگام سخن گفتن در جمع یا خیس عرق شدن، علائمی هستند که ممکن است دیگران را متوجه بیماری فرد کند و همین مشکل را بیشتر می کند.
افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی چه سرنوشتی خواهند داشت؟
سن شروع بیماری معمولا بین 10 تا 13 سالگی است، اما معمولا تشخیص آن تا اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی به تاخیر می افتد. شاید علت طبیعت این اختلال باشد که افراد مبتلا معمولا دیرتر از بقیه انواع اختلالات اضطرابی به فکر کمک خواستن می افتند و کسانی که ترس شدیدتری از اجتماع دارند آخرین افرادی هستند که به فکر درمان می افتند.
کودکان و نوجوانان مبتلا در معرض خطر جدی برای ایجاد افسردگی اساسی هستند که روز به روز بیشتر می شود و مهم است بدانید، افرادی که در کودکی یا نوجوانی مبتلا به اضطراب اجتماعی بوده اند، نسبت به کسانی که در بزرگسالی مبتلا شده اند، در آینده به نوع شدیدتر و مقاومی به درمان افسردگی اساسی دچار می شوند.
مطالعه ها نشان داده اند که اضطراب اجتماعی در نوجوانی مسیر همواری را برای ابتلا به اختلالات سوءمصرف مواد در بزرگسالی فراهم می کند. این امکان وجود دارد که افراد مبتلا در چرخه معیوبی بیفتند که در آن از نوشیدن الکل برای آسان تر شدن تعاملات اجتماعی استفاده کنند و از طرف دیگر الکل را برای ادامه مراودات اجتماعی شان ادامه دهند و به آن اوابسته شوند. این مشکل همانند دیگر اختلالات اضطرابی باعث مختلف شدن زندگی و شغل فرد و ازدواج متزلزل و در کل کیفیت بسیار پایین زندگی او می شود.
ناکامی در تحصیل به همراه دوره های نامطلوب زندگی و عواقب اجتماعی نامناسب، باعث وابستگی بیشتر فرد به خانواده اولیه و آموزش کمتر و اجبار برای ورود به کار می شود و فرد نهایتا سربار سیستم بهداشت روان خواهدشد.
چاره کار چیست؟
هم روان درمانی و هم دارو درمانی در درمان این اختلال مفید واقع می شوند. اکثر روان پزشکان بر این عقیده اند که استفاده از دارو و روان درمانی در کنار هم از هر یک به تنهایی موثرتر است. به چالش کشیدن این افکار منفی چه به کمک درمان گر و چه به صورت شخصی، راهی موثر برای عقب راندن این بیماری و کاهش اثرات آن است.
در روان درمانی اولین قدم، شناسایی افکاری است که در لایه های زیرین ترس های فرد وجود دارد. به طور مثال اگر فرد نگران سخنرانی در جمع افراد مهمی است، شاید یکی از افکاری که پشت این نگرانی مخفی شده این است که: «من سخنرانی را خراب خواهم کرد و همه با خود فکر خواهند کرد که من بی لیاقت هستم» یا اینکه «الان خیس عرق می شوم و همه می فهمند که چقدر ترسیده ام و آبرویم می رود.»
وقتی افکار منفی مشخص شدند، قدم بعدی تحلیل و به مبارزه طلبیدن آنهاست. وقتی که فرد این قدرت را پیدا می کند که افکار منفی خود را به چالش بکشد، دید واقع بینانه تری نسبت به موقعیت های اجتماعی پیدا می کند و با آرامش بیشتری به تعامل می پردازد.
بهتر است که فرد از قدم های کوچک شروع کند و کم کم این قدم های کوچک را به گام های بزرگ تبدیل کند. یعنی اول موقعیت اجتماعی ای را انتخاب کند که از آن هراس کمتری دارد و رفته رفته روی به شرایط سخت تر بیاورد.
اضطراب اجتماعی کودکان و بزرگسالان چه تفاوتی دارد؟
از آنجا که کودکان معمولا در برابر بزرگسالان، به خصوص بزرگسالانی که نگران قضاوتشان هستند مضطرب می شوند، یکی از معیارهایی که در کودکان به ما کمک می کند که اختلال را تشخیص دهیم این است که در کودکان مبتلا، این ترس فقط در برابر بزرگ ترها بروز نمی کند بلکه در موقعیت هایی که همسالان و همتایان کودک هستند نیز بروز می کند.
نکته دیگر اینکه مواجهه با موقعیت ترسناک اجتماعی یا موقعیتی که فرد را در معرض دید قرار می دهد، در کودکان می تواند خود را به صورت گریه کردن، قشرق راه انداختن، چسبیدن به مراقب، میخکوب شدن، لرزیدن، یا امتناع از صحبت کردن نشان دهد. برای این کودکان دوست پیدا کردن یا عضو گروهی بودن، یا بیان احساسات به صورت خودگزارش دهی، کار مشکلی است. در موقعیت ترس آور، کودک متبلا احساسات آزاردهنده ای چون خجالت و طردشدگی را به شدت تجربه می کند و پاسخ های این کودکان نشانه تمرکز افکار منفی این کودکان درباره خودشان است.
دکتر ماهیار آذر: فیلم هایی که در تاریخ سینمای جهان با موضوع اختلال اضطراب اجتماعی ساخته شده اند، یک دو تا نیستند اما در این بین فیلم هایی وجود دارند که از بقیه شاخص ترند یا به شیوه مطلوب تری، این اختلال روانشناختی را بر روی پرده سینما به تصویر کشیده اند. 4 نمونه زیر را می توان جزو بهترین نمونه های موجود در زمینه به تصویر کشیدن این اختلال دانست.
Marty (مارتی)
این فیلم محصول 1955 است و داستان قصابی 34 ساله را به نمایش در می آورد که در بروکلین زندگی می کند و به این علت که خود را زشت می داند، فکر می کند که امکان ندارد بتواند کسی را برای ازدواج بیابد اما در یک مهمانی با دختری آشنا می شود ...
Rocky(راکی)
محصول 1976 است و داستان یک مشت زن ناموفق و کندذهن است که تا حد نظافتچی تنزل کرده است اما به کمک یک مربی کارکشته به قهرمانی می رسد.
Untamed Heart (قلب سرکش)
این فیلم محصول 1993 است و داستان زندگی پسری یتیم است که بیماری قلبی خطرناکی دارد و در رستورانی پادویی می کند. او عاشق یکی از گارسون های رستوران می شود اما از آنجا که از اضطراب اجتماعی رنج می برد هرگز این موضوع را به او نمی گوید تا اینکه...
Adaptation (انطباق)
این فیلم که محصول 2002 است، درباره نویسنده مشهور و موفقی است که از اختلال اضطراب اجتماعی به شدت رنج می برد و تعاملات اجتماعی بسیار محدودی دارد. این نویسنده برادر دوقلویی دارد که آرزوی نویسندگی دارد اما استعداد آن را ندارد...
*روان پزشک - عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]
صفحات پیشنهادی
ارتباط فقر با انحرافات اجتماعی چیست؟
خبرگزاری آریا-برنامه افق روشن رادیو سلامت دوشنبه ـ 27 مهر ماه با موضوع ارتباط فقر و انحرافات اجتماعی از موج اف ام ردیف 102 مگاهرتز تقدیم شنونده های صدای دانش نشاط و آرامش می شود به گزارش خبرگزاری آریا با توجه به نظر برخی از کارشناسان که فقر ریشه بسیاری از انحرافات اجتماعی استقانونهای طلایی تغذیه / وجه اشتراک رژیمهای غذایی موفق چیست؟
قانونهای طلایی تغذیه وجه اشتراک رژیمهای غذایی موفق چیست تاکنون چندین رژیمهای غذایی پیشنهاد شده که موفقیت و عدم موفقیت آنها در گذر زمان مشخص شده است سوال اینجا است که وجه اشتراک رژیمهای غذایی موفق چیست آفتاب بیزینس اینسایدر نوشت برخی از رژیمهای غذایی مدتها پیش مطرحتنش مادر در بارداری و اختلال در حرکات جنین
بهتر است مادران باردار تا جایی که می توانند از استرس و اضطراب داشتن پرهیز کنند و سعی کنند آرامش خود را در این دوران حفظ کنند چون موجب افزایش مشکلات حرکتی در نوزادشان خواهند شد مطالعات محققان نوتردام استرالیا نشان می دهد رویدادهای استرس زا در دوران بارداری علاوه بر کاهشنشانه های مهم برای اختلالات روحی و روانی
برای حفظ و نگهداری از سلامت روانتان باید کوشا باشید و به کوچکترین علائم و مشکلات روحی و روانی تان حساس باشید و آن را برطرف کنید و اجازه ندهید بر شما تسلط پیدا کنند و شما را آزار دهند مدیرگروه روانشناسی بالینی دانشگاه ع پ شهید بهشتی با پاسخ به این پرسش که آیا بیماریهای اعصاب ورئیس انجمن شنواییشناسان ایران مطرح کرد نشانههای کمشنوایی/ اختلال در شنوایی موقع مکالمه تلفنی
رئیس انجمن شنواییشناسان ایران مطرح کردنشانههای کمشنوایی اختلال در شنوایی موقع مکالمه تلفنیاستفاده از ابزار صوتی و تصویری با صدای بلند نشنیدن صدای زنگ در اختلال در شنوایی موقع مکالمه تلفنی و نشنیدن برخی صداهای آشنا مانند تیکتیک ساعت میتواند نشانه کمشنوایی باشد خسرو گوخوراکی های مهم و تاثیرگذار در ایجاد اختلالات روحی
برخی غذاها همزمان شما را مبتلا به افسردگی و چاقی می کنند در حالی که بسیار لذیذ و خوش طعم هستند تاثیر زیادی در ایجاد ناراحتی های روحی در شما دارند مراقب باشید تحت تاثیر آنان قرار نگیرید همانطور که یک رژِیم غذایی مناسب تاثیرات شگرفی روی بهبود خلق و خو دارد و حتی می تواند باعث شاداوقت گذرانی در شبکه های اجتماعی!
اگر فقط برای وقت گذرانی زمان زیادی را در شبکه های اجتماعی می گذرانید به بیراهه می روید وقت کشی در دنیای مجازی طرح ها تصویرسازی ها مقاله ها و مطالب بسیاری وجود دارد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم نوک پیکانشان شبکه های اجتماعی را نشانه می رود و به تنهاتر و غمگین تر شدن انسانتاثیر نور مانتیور در بروز اختلال خواب نوجوانان
نتایج یک بررسی نشان می دهد تاثیر نور مانتیور در بروز اختلال خواب نوجوانان یک بررسی جدید شواهد تازه ای را ارائه داده تا والدین را بیشتر از قبل متقاعد کند که باید موبایل تبلت و کامپیوترها را از اطاق خواب بچه ها دور کنند به گزارش جام جم سرا به نقل از مهر این بررسی نشان داده است کدلیل اصرار بر دریافت ویتامین D چیست؟
چرا این همه به مصرف و استفاده از ویتامین د تاکید می شود و بیشتر سالمندان و اطفال باید آن را دریافت کنند دلیل این همه اصرار چیست ضروری بودن دریافت این ویتامین به چه علت است ویتامین D به عنوان ویتامین معجزهگر شناخته شده است چرا که دریافت میزان کافی ویتامین D از بدن در برابر بپیدایش اختلالات شنوایی با این علائم
آیا از نشانه کمشنوایی اطلاعی دارید و می دانید با کدام نشانه ها به این عارضه می توانید پی ببرید و متوجه این اختلال شوید به راحتی و با کمی دقت به مشکلات شنوایی می یتوان پی برد در این مطلب به برخی از آن ها اشاره می کنیم استفاده از ابزار صوتی و تصویری با صدای بلند نشنیدن صدای زنگ-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها