واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۴۳ق.ظ)
يک کار شناس مسکن در گفتگو با موج: افزايش مقدار تسهيلات تحرکي در بازار مسکن ايجاد نمي کند موج - يک کارشناس مسکن مي گويد: با توجه به وضعيت فعلي و رکودي که در بازار مسکن وجود دارد افزايش وام هاي مسکن نيز نمي تواند کمک چنداني به رونق بازار کند.
به تازگي معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي خبر از رونمايي بسته خروج مسکن از رکود تا آخر هفته جاري را داده است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي گفت: پيشنهاد وزارت راه و شهرسازي در تدوين بسته خروج از رکود، پرداخت وام حداکثري است.
حامد مظاهريان گفت: يشنهاد وزارت راه و شهرسازي حداکثر مبلغ لازم براي خروج مسکن از رکود با استفاده از تسهيلات خريد است.به گفته مظاهريان قيمت نهايي اين وام هنوز تأييد نشده و تا پايان اين هفته مشخص خواهد شد.
مظاهريان همچنين خبر داد که قرار است افزايش وام جعاله از 10 ميليون تومان به 20 ميليون تومان نيز در اين بسته خروج از رکود گنجانده شود.
يکي از کارشناسان مسکن در خصوص تاثير افزايش حداکثري وام مسکن بر خروج بازار مسکن از رکود به خبرنگار موج گفت: وام هاي حداکثري هم نمي تواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند.
عباس زينعلي با بيان اينکه انتشار اين بسته تحت تاثير فشارهايي است که از سوي مجلس به وزارت راه مبني بر عدم اجراي فعاليت هاي لازم در حوزه مسکن وارد شده است به خبرنگار موج گفت: در واقع برنامه خروج مسکن از رکود پاسخي به درخواست هاي مکرر مجلس است و به اعتقاد من بسيار بعيد است تا چنين برنامه اي بتواند تاثير چنداني بر خروج بازار مسکن از رکود بگذارد.
زينعلي افزود: مشکلات بازار مسکن بسيار عميق تر از آن است تا تنها با افزايش ميزان وام هاي پرداختي به مردم بتوان آنها را حل کرد.
وي تصريح کرد: قسمتي از مشکلات بازار مسکن و رکودي که در آن حاکم شده به اقتصاد کلان ما بازمي گردد و کلان تقتصاد براي تحريک تقاضا مي بايست اقدامات بيشتري انجام دهد.
زينعلي تاکيد کرد: با افزايش يک بعد تسهيلاتي حالا به هر مبلغي تنها زماني مي تواند تاثيرگذار باشد که اقتصاد و بازار در دوران رونق باشد زيرا در اين دوران چرخش مالي مناسب است.
زينعلي افزود: گاهي با تحريک تقاضا مي توان تقاضاي موثر را ايجاد کرد اما من باز هم تاکيد مي کنم در شرايط فعلي بعيد است که صرفا با افزايش وام جعاله و يا حتي افزايش وام تسهيلات مسکن بتوان در بازار مسکن تحرک ايجاد کرد.
اين کارشناس مسکن تصريح کرد: از آنجايي که دوران رکود در بازار مسکن بسيار طولاني شده ممکن است که با افزايش ميزان وام تسهيلات مسکن بازار تقاضا تحرکات کوچکي از خود نشان دهد اما اين تحرکات به تنهايي براي خروج بازار مسکن از رکود کافي نيست و تنها با دو معيار افزايش وام جعاله و تسهيلات مسکن اتفاق خاصي در بازار نخواهد افتاد.
زينعلي در خصوص اقدامات موثر در ايجاد تحرک در بازار مسکن گفت: دولت و وزارت راه و شهرسازي مي بايست اقداماتي را در جهت افزايش ميزان اعتماد مردم براي ورود پول به صحنه براي انجام سرمايه گذاري انجام دهد.
وي گفت: سيستم بانکي امن ترين جا براي حفظ پول هاي مردم و سرمايه گذاران و هيچ فعاليت ديگري نمي تواند سودي برابر با سود بانک داشته باشد.مردم نيز در شرايطي نيستند که بخواهند ملي فکر کنند و پولشان را به چرخه اقتصاد کشور تزريق کنند و اين عمل در شرايط فعلي تنها در حد شعار است.
زينعلي گفت: سرمايه هاي مردم بايد به محلي امن هدايت شود و در عين حال رونق در فعاليت هاي مردم نيز مشاهده شود. لذا رکودي که در اقتصاد کشور ما وجود دارد تنها به بازار مسکن محدود نمي شود و بسياري ديگر از صنايع و فعاليت هاي اقتصادي نيز تحت تاثير اين رکود خوابيده اند.
اين کارشناس اقتصاد مسکن تصريح کرد: تا زماني که فعاليت هاي تزريق پول و نقدينگي از طريق دولت به معناي واقعي اتفاق نيافتد دور از ذهن است تا اتفاق حاصي نيز در بازار مسکن رخ دهد.
وي با بيان اينکه در سال هاي اخير بي اعتمادي به بازيافت سرمايه در ميان مردم شکل گرفته است بزرگترين کاري که مي تواند به بازار کمک کند آن است تا اين بي اعتمادي به وجود آمده تضعيف شود وگرنه در غير اين صورت نمي توان کاري تاثير گذار براي خروج بازار مسکن از رکود انجام داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]