واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۴ق.ظ)
ضريب خوداتکايي توليد گندم کشور به 85 درصد رسيد موج - مشاور وزير و مجري طرح گندم وزارت جهاد کشاورزي گفت: در سال زراعي 94-93 ضريب خوداتکايي توليد گندم در کشور 85 درصد رسيد که پيشبيني ميشود اين ميزان در سال زراعي جديد افزايش يابد.
به گزارش خبرگزاري موج، اسفندياريپور در همايش کشت پاييزه گندم در قزوين که با حضور مسوولان اين سازمان و گندمکاران برگزار شد، اظهار داشت: ثبات و پايداري توليد در تنوع کشت محصول است و به اين خاطر توصيه ميشود در کنار کشت گندم، کشت کلزا و حبوبات نيز مورد توجه قرار گيرد.
وي تصريح کرد: با اقدامات فني داخل مزرعه ميتوان ميزان توليد در واحد سطح را افزايش داد و افزايش توليد با سياستگذاري حمايتها و برنامهريزي امکانپذير است.
مجري طرح گندم وزارت جهاد کشاورزي تصريح کرد: سعي کردهايم تا حمايتها و پشتيبانيها از کشاورزان در زمان و مکان مناسب در اختيارشان قرار گيرد تا بتوانند از اين امکانات در بخش کشاورزي به خوبي استفاده کنند.
وي خاطرنشان کرد: 2144 ميليارد تومان تسهيلات براي کشت گندم ديم و آبي تخصيص داده شده که در اختيار کشاورزان مناطق قرار گرفته است.
مشاور وزير به کيفيت گندمهاي توليدي اشاره و اظهار کرد: کيفيت گندمهاي داخلي کشور بسيار مطلوب است و کيفيت در امنيت غذايي و به ويژه در گندم که محصول استراتژيک است تأثير بسزايي دارد. کاهش سبوسگيري در گندم نيز در ارتقاي کيفي امنيت غذايي نقش دارد.
به گفته وي، تاکنون 8 ميليون و 80 هزار تن گندم از کشاورزان کشور خريداري شده است.
اسفندياريپور عوامل مؤثر در بهرهوري بيشتر اين محصول را تغذيه گياهي، مديريت مصرف آب، بستر کشت، کنترل علفهاي هرز و آفات، کنترل بيماريها، مديريت برداشت و استراتژيهاي بازار برشمرد.
وي حضور بيشتر کارشناسان به صورت تيمي در مزارع و استفاده از دانشها و ظرفيتهاي ملي براي رشد و شکوفايي بخش کشاورزي؛ به ويژه توليد گندم را لازم و ضروري دانست.
در اين همايش، دکتر نيازعلي ابراهيميپاک، رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان قزوين، گفت: بذر مناسب، کود شيميايي مناسب و به موقع و توجه به آبياري تحت فشار موضوعات مهم در بخش کشاورزي؛ به ويژه در توليد گندم است.
وي افزود: بايد پيگيري شود و کشاورزان تشويق و ترغيب شوند تا از بذور گواهي شده گندم کشت کنند.
ابراهيميپاک اظهار داشت: تحقيقات نشان داده است که بين 35 تا 50 درصد استفاده به موقع از کود تأثير مناسب در افزايش توليد دارد که بايد کود مناسب و به موقع در اختيار کشاورزان قرار گيرد.
وي همچنين بر لزوم استفاده از کشتهاي مکانيزه در کشتهاي آبي تاکيد کرد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان قزوين خاطرنشان کرد: در نظر داريم در سال جاري در مزارع نقاط utm را در کشتهاي گندم و کلزا مشخص کنيم تا آمار دقيقي از وضعيت مزارع و کشتهاي آنها مشخص شود تا بر مبناي اين آمارها برنامهريزي درستي براي سال آينده انجام شود.
وي بر اهميت آبياري تحت فشار و استفاده از روشهاي نوين آبياري در مزارع اشاره کرد و گفت: در استان قزوين استفاده از سيستمهاي موضعي و قطرهاي با توجه به شرايط و موقعيت استان در مزارع و باغات بيشتر تاکيد ميشود.
ابراهيميپاک در عين حال مديريت و برنامه کشت، تکنولوژي و ادوات کشت را در آبياريهاي تحت فشار مهم و ضروري دانست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]