واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۷:۱۶ب.ظ)
افزايش 5درصدي ضريب بازيافت از مخازن نفتي کشور موج-افزايش پنج درصدي ضريب بازيافت از مخازن نفتي کشور، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ ميليارد دلار درآمدزايي به همراه دارد و اجازه نداريم با کم کاري در انتقال يا بوميسازي فناوريها، ملت را از اين حق خود محروم کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد مهدي حسيني، رئيس کميته بازنگري قراردادهاي نفتي وزارت نفت در پنل تخصصي «بررسي شرايط ايده آل صنايع نفت و گاز ايران- فرصتها و چالشهاي حقوقي» در دومين همايش ملي حقوق انرژي، عنوان کرد: بررسيها نشان ميدهد افزايش پنج درصدي ضريب بازيافت از مخازن نفتي با در نظر گرفتن حدود ۵۰۰ ميليارد بشکه ذخاير نفت درجا، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ ميليارد دلار درآمدزايي براي کشور به همراه خواهد داشت.
وي بر استفاده از فناوريها به خصوص در حوزه ازدياد برداشت تأکيد و تصريح کرد: بسياري از کشورها توانستهاند ضريب بازيافت مخازن خود را به بالاي ۵۰ درصد برسانند و اين در حالي است که ضريب بازيافت مخازن ما همچنان بين ۲۵ تا ۳۰ درصد است.
حسيني با بيان اين که نگاه به صنايع و سازمانهاي موفق، ايدههاي خوبي را در اختيار تصميمگيرندگان قرار ميدهد اظهار داشت: اصليترين مؤلفههاي موفقيت يک سازمان، حاکميت نگاه اقتصادي، اعمال مديريت اقتصادي و اقتصادي بودن سازمان است.
وي در تبيين معيارهاي مورد نياز براي حاکميت نگاه و فرهنگ اقتصادي بر سازمان گفت: کنترل هزينهها، درآمدسازي و سودآوري، انتخاب بهترين طرحها با در نظر گرفتن هزينه، راندمان، ملاحظات اقتصادي و آموزش نيروي انساني در اين زمينه مورد تأکيد است که به طور نمونه اولويت دادن به توسعه ميادين مشترک در برنامه کاري صنعت نفت با توجه به ملاحظات اقتصادي فعلي صورت گرفته است.
اين مقام مسوول بر کاهش ريسک نيز تأکيد کرد و افزود: شرکتهاي بينالمللي فعال در صنعت نفت از رهگذر ريسکپذيري، درآمدزايي ميکنند، اما؛ بايد توجه داشت کشورهاي صاحب منابع نفتي نبايد زير بار اين ريسک بروند و بايد با مشارکت دادن ديگر نهادها در اين ريسک، در راستاي منافع ملي خود گام بردارند.
حسيني انتقال فناوريهاي بينالمللي و توسعه فناوريهاي بومي را نيز در اين زمينه الزامي خواند و گفت: اگر در بهکارگيري فناوريها، عملکرد موفقي نداشته باشيم، منابع نفتي ما که ثروت ملي کشور به شمار ميرود، زير زمين باقي ميماند و ما چنين حقي نداريم.
به گفته وي، توسعه فناوريهاي بومي به طور اجتنابناپذيري در گرو توسعه پژوهش است و براي توسعه فناوريهاي روز دنيا نيز آموزش ديدن و انجام کارهاي مشارکتي با شرکتهاي بينالمللي لازم است.
حسيني به تبيين الزامات مديريت اقتصادي به عنوان مؤلفه دوم در موفقيت سازمانها پرداخت و گفت: بازاريابي علمي و فعال و تلاش براي کسب سهم بيشتر از بازار بايد بيش از پيش مدنظر قرار گيرد؛ درحاليکه هم اکنون ما در بازاريابي به شکل سنتي عمل ميکنيم.
وي سرمايهگذاري در بخش پايين دست صنعت نفت ديگر کشورها را راهکاري براي تضمين سرمايه دانست و عنوان کرد: اقتصاد کويت در دوران جنگ، به واسطه سرمايهگذاري اين کشور در ديگر کشورها نجات يافت؛ چراکه سرمايهگذاري در ديگر اقتصادها، منافع کشور سرمايهگذار را تضمين و پايدار ميکند.
حسيني با تأکيد بر لزوم احياي بازار نفت و گاز ايران، از نبود استراتژي مشخص در حوزه صادرات گاز گلايه کرد و افزود: داشتن استراتژي در حوزههاي مختلف به خصوص در امر صادرات، لازمه اعمال مديريت اقتصادي صحيح در صنعت نفت است.
وي مؤلفه سوم براي موفقيت که همان اقتصادي بودن سازمان است نيز تشريح کرد و گفت:سازمان چابک، کارآمد و تصميم گير سازماني است که کار کارشناسي اقتصادي، فونداسيون تمام روابط آن را تشکيل دهد و روابط آن سازمان با دستگاههاي نظارتي کاملا تعريف شده و در چارچوبي خاص و به دور از نظرات شخصي و سليقهاي باشد.
اين مقام مسوول، سياستزدايي از سازمانهاي اقتصادي را نيز مورد تأکيد قرار داد و اظهار داشت: سياست هميشه هست و نميتوان آن را ناديده گرفت، اما؛ در سازمان اقتصادي موفق، نگاه اقتصادي بر نگاه سياسي غالب است.
حسيني با اشاره به اينکه کشور در آستانه لغو تحريمها قرار گرفته است، ادامه داد: هفته پيش در کنفرانسي بينالمللي، مديرعامل شرکت شل اعلام کرد که زمينشناسي در ايران،بهترين نوع زمينشناسي در جهان است و اين نکته که زمينشناسي در ايران، فرصت فوقالعادهاي براي جذب سرمايهگذاري و تحولي شگرف در اين زمينه است، بر کسي پوشيده نيست.
وي ابراز اميدواري کرد: بتوان از اين فرصت به عنوان عاملي براي جذب هرچه بيشتر سرمايهگذاري در دوران پساتحريم استفاده کرد.
بر اساس اين گزارش، پنل تخصصي «بررسي شرايط ايده آل صنايع نفت و گاز ايران- فرصتها و چالشهاي حقوقي» به رياست سيد مصطفي زينالدين عضو کميته بازنگري قراردادهاي نفتي و ديگر کارشناسان متخصص در اين حوزه برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]