واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۴ب.ظ)
تفاهمنامه بين موزه هنرهاي معاصر و بنياد آلماني «پروس» موج - وزير امور خارجه آلمان در مراسم امضاي تفاهم نامه همکاري ميان موزه هنرهاي معاصر تهران و بنياد پروس حضور يافت و از امضاي اين تفاهمنامه و ديدن آثار هنر مدرن اروپا در اين موزه ابراز خرسندي کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، موزه هنرهاي معاصر تهران عصر شنبه ۲۵ مهرماه ميزبان فرانک والتر اشتان ماير وزير امور خارجه آلمان، ميشاييل بارون فون اونگرن اشترنبرگ سفير اين کشور در ايران و رييس بنياد پروس آلمان بود که براي امضاي تفاهمنامه همکاري به اين موزه آمده بودند.
ميشاييل بارون فون اونگرن اشترنبرگ سفير آلمان در آغاز مراسم در سخنان کوتاهي با ابراز خرسندي از همکاري موزه هنرهاي معاصر تهران با بنياد پروس آلمان، امضاي اين تفاهمنامه را با هدف برپايي نمايشگاهي از آثار هنر مدرن آلمان و آثار هنرمندان ايراني در برلين ذکر کرد.
علي مرادخاني معاون امور هنري وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي نيز در سخنان خود ابراز اميدواري کرد که اين امضاي تفاهمنامه بتواند براي آينده همکاريهاي بيشتر و موثرتري را در حوزه فرهنگ و هنر رقم زند.
مرادخاني امضاي اين تفاهمنامه را به فال نيک گرفت و افزود: اين همکاري دريچه اي است که از طريق آن گنجينههاي ديده نشده هنر ايران را براي علاقه مندان دنيا به نمايش ميگذاريم.
مرادخاني همچنين درباره حضور نداشتن علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم توضيح داد: ما مطمئن نبوديم که وزير امور خارجه آلمان به موزه هنرهاي معاصر ميآيد و به همين دليل از وزير ارشاد نخواستيم که در اين مراسم حضور يابد.
وزير امور خارجه آلمان نيز در سخنان خود با اشاره به حضور نداشتن وزير ارشاد در اين مراسم گفت: نيازي به عذرخواهي بابت نبودن جناب وزير نيست چرا که حضور ما در موزه با تأخير همراه بود و اين به دليل به درازا کشيدن گفتگوهاي ما با رييس جمهور ايران درباره بحرانهاي خاورميانه بود.
فرانک والتر اشتان ماير افزود: وقتي آثار هنرمندان را در موزه هنرهاي معاصر تهران ديدم و معاون امور هنري وزارت ارشاد نيز درباره ديپلماسي فرهنگي سخن گفتند، من فکر ميکنم که اين ديپلماسي فرهنگي سهم بزرگي در اين همکاريها دارد، آثار موزه هنرهاي معاصر تهران و گنجينه بزرگ آثار هنري آن به ما که در اروپا نقطه نظرات و پيش داوريهايي را درباره دين اسلام و ايران داريم، تغيير ميدهد.
او با اشاره به غناي فرهنگي و هنري ايران يادآور شد: اين باعث خوشحالي ماست که گنجينه اي از آثار هنر مدرن اروپا در اين موزه وجود دارد.
او همچنين تأکيد کرد: وقتي ديدم که يک هنرمند چگونه دموکراسي را از طريق آثار هنري خود نهادينه کرده است، آن زمان فهميدم که چه آثار هنري خوبي در اين موزه وجود دارد که قرار است در معرض ديد عموم قرار گيرد.
وزير امور خارجه آلمان تصريح کرد: اين فقط يک تفاهم نامه نيست بلکه فرصت خوبي است براي جبران گذشته که امکان تبادل فرهنگي وجود نداشت و اکنون دوباره اين امکان برقرار شده است.
او در پايان از برقراري دوباره امکان تبادل فرهنگي و هنري سپاس گزاري کرد و اين فرصت را به همگان تبريک گفت.
در ادامه اين مراسم با حضور وزير امور خارجه آلمان، علي مرادخاني، مجيد ملانوروزي رييس موزه هنرهاي معاصر تهران و رييس بنياد پروس، تفاهمنامه همکاري ميان اين بنياد و موزه هنرهاي معاصر تهران براي برپايي نمايشگاه آثار هنري امضا شد.
در ادامه اين مراسم رييس بنياد پروس با اشاره به يکي از آثاري که مربوط به سال ۱۹۷۲ است و در موزه هنرهاي معاصر تهران نگهداري ميشود، گفت: قابل باور نيست که کريستو در بخش اداري پارلمان آلمان براي اجرايي شدن اين اثر پيگير بود و اکنون ميتوان ديد که اين اتفاق در قلب اروپا و برلين افتاده است. اين خواسته ماست که بازتاب دهنده تاريخ و پروسه دموکراسي در آلمان است و اگر امکان نمايش اين اثر در نمايشگاه برلين فراهم شود، اتفاق بسيار خوبي خواهد بود.
بازديد از نمايشگاه آثار گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران بخش بعدي اين مراسم بود و در پايان علي مرادخاني معاون امور هنري وزارت ارشاد هدايايي از قبيل کتاب مجموعه آثار نگارگري ايران را به وزير امور خارجه آلمان تقديم کرد.
وزير امور خارجه آلمان در سفرش به ايران همراه مدير بنياد فرهنگي «پروس» از نمايشگاه «ذهنيت ملموس» در موزه هنرهاي معاصر ديدن کرد. همچنين تفاهمنامه همکاري ميان موزه هنرهاي معاصر تهران و بنياد فرهنگي «پروس» توسط مجيد ملانوروزي - مدير موزه هنرهاي معاصر تهران - و شاوتر - مدير بنياد فرهنگي پروس - امضا شد.
براساس اين تفاهمنامه، نمايشگاهي شامل 30 اثر از هنرمندان ايراني و 30 اثر از هنرمندان خارجي از گنجينه موزه هنرهاي معاصر در برلين برپا ميشود. اين نمايشگاه اواخر سال 2016 و اوايل سال 2017 ميلادي برگزار خواهد شد.
طبق اين تفاهمنامه، کشور آلمان به مرمت آثار موجود در موزه هنرهاي معاصر کمک ميکند و نيز به برگزاري دورههاي مرمت و گنجينهداري براي موزهداران ايراني ميپردازد.
به گفته ملانوروزي، عوايد حاصل از فروش بليتهاي اين نمايشگاه با پيشبيني بيش از 500 هزار تا يک ميليون نفر بازديدکننده، صرف خريدن آثار بيشتر براي گسترش گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران و نيز بهبود شرايط نگهداري آثار و نورپردازي موزه مطابق تکنولوژيهاي روز دنيا خواهد شد.
او همچنين اين رويداد را بهترين فرصت براي معرفي موزه هنرهاي معاصر دانست و گفت: اجراي اين تفاهمنامه موجب ميشود کشورهاي ديگري که درخواست برگزاري اينگونه نمايشگاهها را دارند، براساس تجربههايمان به درخواستهايشان رسيدگي کنيم.
ملانوروزي همچنين از رايزني با هنرمندي فرانسوي به نام «پرسولاژ» و هنرمندي آلماني به نام «کيفر» براي برگزاري نمايشگاه در دو سال آينده خبر داد. همچنين نمايشگاه آثار هنرمندي بلژيکي به نام «ويام» زمستان امسال در موزه هنرهاي معاصر برگزار خواهد شد.
در مراسم امضاي تفاهمنامه ميان ايران و آلمان، علي مرادخاني - معاون هنري وزير ارشاد - اظهار اميدواري کرد که اين رويداد بتواند براي همکاريهاي فرهنگي و هنري ميان دو کشور، اقدامي متناسب و مؤثر باشد.
او همچنين گفت: ما اين تفاهمنامه را به فال نيک ميگيريم و آن را دريچهاي ميدانيم تا هنر ايراني و گنجينههاي موجود در ايران را براي افراد علاقهمند در سراسر جهان به منصه ظهور برسانيم.
مرادخاني همچنين از حضور نداشتن وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - علي جنتي - در اين مراسم عذرخواهي کرد.
فرانک والتر اشتاينماير - وزير امور خارجه آلمان - نيز با شاره حضور نداشتن وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، خطاب به مرادخاني گفت: نيازي به عذرخواهي از اين بابت نيست، زيرا بهدليل طولاني شدن ملاقات با رييسجمهوري ايران، حضورمان در اين مراسم با تأخير همراه شد.
او با اشاره به پيشداوريهايي که درباره ايران و اسلام در اروپا وجود دارد، اظهار کرد: ايران از نظر هنرهاي سنتي و هنرهاي اروپايي، غني است و امضاي اين تفاهمنامه ميتواند نقش بزرگي در ديپلماسي فرهنگي دو کشور داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]