تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829162755




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ژاپن و نگاه به آفريقا (‪ ۲‬و پاياني )


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ژاپن و نگاه به آفريقا (‪ ۲‬و پاياني )
توكيو- از جمله اين اهداف ،مشاركت فعالانه اين كشور كه هم اينك دومين اقتصاد بزرگ جهان محسوب مي‌شود ، در عرصه‌هاي مختلف چون بر عهده گرفتن رهبري جهاني براي مقابله با گرمايش جهاني و تغييرات آب و هوايي است كه امروزه به گفته كارشناسان به يكي از معضلات و مشكلات فراروي بشريت تبديل شده است .

ژاپن امروزه به يكي از بزرگترين كشورها در عرصه فن آوري‌هاي نوين صرفه جويي و مصرف انرژي ،استفاده از انرژيهاي پاك چون انرژي هسته‌اي و انرژيهاي جايگزين چون انرژي باد، زمين گرمايي و خورشيدي و مقابله با گازهاي آلاينده گلخانه‌اي كه از جمله مهمترين آنها، گاز دي اكسيد كربن مي باشد، تبديل شده است .

اين كشور درنظر دارد تا باافزايش ميزان كمكهاي رسمي توسعه‌اي به كشورهاي مختلف جهان از جمله كشورهاي در حال توسعه و يا آفريقايي اين نقش را فعالتر كند.

در زمينه مقابله با گرمايش جهاني شينزو آبه نخست وزير پيشين ژاپن طرحي را ارايه كرد كه بر اساس آن در صورت همكاري كشورهاي جهان به ويژه كشورهاي صنعتي ، ميزان خروج گازهاي گلخانه‌اي تا سال ‪ ۲۰۵۰‬ميلادي به نصف سطح كنوني خواهد رسيد.

اين طرح همچنين قراراست درجريان اجلاس سران هشت كشور بزرگ صنعتي عضو گروه هشت متشكل از آمريكا، روسيه ، فرانسه ، انگليس ، كانادا، ژاپن ، ايتاليا و آلمان هفتم تا نهم ماه ژوئيه (‪ ۱۷‬تا‪ ۱۹‬تيرماه ) در شهر درياچه اي توياكو در استان هكايدو واقع در شمال ژاپن مورد بررسي و تبادل نظر سران اين كشورها قرار گيرد.

ژاپن علاوه بر اجلاس سران گروه ‪ ۸‬در استان هكايدو، درنظر دارد،در چهارمين كنفرانس توكيو براي توسعه آفريقا (‪ )TICAD‬نيز مساله ايجاد چارچوب جديدي براي جايگزين كردن پروتكل كيوتو را مطرح و حمايت اين كشورها را نيز در اين زمينه كسب كند.

ژاپن در چارچوب جديد پيشنهادي خود كه قرار است جايگزين پروتكل زيست محيطي كيوتو كه در سال ‪ ۲۰۱۲‬ميلادي مهلت اجراي آن به پايان مي‌رسد، خواستار مشاركت كشورهاي بزرگ توليدكننده گازهاي گلخانه‌اي از جمله آمريكا، چين و هند است .

كشورهاي صنعتي جهان در نشستي در سال ‪ ۱۹۹۷‬در شهر كيوتوي ژاپن ملزم شدند ميزان انتشار گازهاي گلخانه‌اي را كه عامل آلودگي محيط زيست است ، كاهش دهند.

براساس مصوبه نهايي ،دولت‌هاي اروپايي ، آمريكا و ژاپن مي‌بايستي طي سال‌هاي ‪ ۲۰۰۸‬تا ‪ ۲۰۱۲‬ميزان انتشار شش نوع گاز گلخانه‌اي در كشورهايشان را به ترتيب به ‪ ۸،۷‬و ‪ ۶‬درصد كه مبناي آن سال ‪۱۹۹۰‬ميلادي درنظر گرفته شده است ، برسانند.

كارشناسان محيط زيست بر اين باورند كه گازهاي گلخانه‌اي ، ازجمله دي اكسيد كربن ،نه فقط عامل آلودگي محيط زيست هستند،بلكه موجب افزايش دماي كره زمين نيز مي‌شوند.

آمريكا هم اكنون بزرگترين كشور منتشركننده گازهاي گلخانه‌اي در جهان است و به اين دليل نقش عمده‌اي را در گلخانه‌اي شدن و گرم شدن زمين ايفا مي كند.

دولت آمريكا اعلام كرده است به پيمان كيوتو كه در كنفرانس سازمان ملل در ‪ ۱۹۹۷‬ميلادي در ارتباط با تغييرات آب و هوايي به تصويب رسيده است ، نخواهد پيوست .

ژاپن ابراز اميدواري كرده است كه بتواند ، حمايت از طرح پيشنهادي اين كشور براي كاهش گازهاي گلخانه‌اي درجريان چهارمين كنفرانس توكيو براي توسعه آفريقا و اجلاس سران گروه ‪ ۸‬را كه زمينه‌اي براي پيوستن تمامي كشورهابه چارچوب جديد مقابله با گرمايش جهاني است ، فراهم كند.

از جمله اهداف ژاپن كه در تلاش براي كسب آنها است ، زدودن هرچه بيشتر تصوير گذشته اين كشور از افكار عمومي جهان و ارايه نقش فعالي در بخشهاي مختلف سياسي و اقتصادي در جهان است .

ژاپن در جريان جنگ اول و دوم جهاني همواره در نزد افكار عمومي جهان و همچنين كشورهاي همسايه خود به عنوان كشوري متخاصم شناخته مي‌شد، اما پس از جنگ جهاني دوم ، بمباران اتمي هيروشيما و ناكازاكي توسط نيروهاي آمريكايي و اشغال اين كشور توسط نيروهاي آمريكايي و امضاي معاهده صلح رويكرد، ژاپن تغيير كرد.

امروز ژاپن ديگر به عنوان كشوري متخاصم شناخته نمي‌شود و اين كشور تمامي تلاش خود را براي حضور فعال در عرصه‌هاي سياسي ، علمي ، اجتماعي ، فرهنگي و بخصوص اقتصادي بكار گرفته است .

دولت ژاپن در همين راستا هم اينك به دنبال پيوستن به جمع اعضاي دايم شوراي امنيت سازمان ملل است و براين اساس نيز طرح اصلاح ساختار اين سازمان و افزايش ميزان اعضاي دايم و غيردايم شوراي امنيت سازمان ملل را مطرح مي كند.

بااين وجود براي پيوستن به اعضاي دايم اين شورا علاوه بر كسب حمايت كشورهاي عضو سازمان ملل ، نياز به موافقت چين و روسيه كه از جمله اعضاي دايم شوراي امنيت بوده و به ويژه مخالفان پيوستن اين كشور با اين طرح هستند، مي‌باشد.

مساله اصلاح ساختار سازمان ملل از جمله مواردي است كه مقامات ارشد ژاپني همواره با مقامات كشورهاي مختلف در اين زمينه گفت وگو و تبادل نظر كرده‌اند و تلاش كرده‌اند تا با جلب حمايت كشورهاي مختلف زمينه‌هاي پيوستن اين كشور به عنوان عضو دايم شوراي امنيت سازمان ملل را فراهم كنند.

مقامات ژاپني پيش از اين نيز مساله كاهش كمك‌هاي ژاپن به سازمان ملل ، را در صورت عدم عضويت دايم اين كشور در شوراي امنيت مطرح كرده بودند كه اين مساله با واكنش منفي كوفي عنان دبيركل پيشين سازمان ملل مواجه شده بود.

ژاپن كه در سال ‪ ۱۹۵۶‬ميلادي به سازمان ملل متحد پيوسته است ، درحال حاضر بعد از آمريكا بزرگترين كمك‌كننده مالي به اين سازمان شمرده مي‌شود.

كمك‌هاي مالي ژاپن به سازمان ملل بيش از‪ ۳۴۶‬ميليون دلاراست كه ‪۴۷/۱۹‬ درصد از كل بودجه اين سازمان را تشكيل مي‌دهد.

هم اكنون آمريكا ‪ ۲۲‬درصد از كل بودجه سازمان ملل را تامين مي‌كند و مجموع سهم تامين بودجه سازمان ملل متحد از سوي چهار كشور روسيه ، چين ، انگليس و فرانسه كه عضو دايم شوراي امنيت سازمان ملل متحد بوده و حق وتو هم دارند، تنها حدود ‪ ۳/۱۵‬درصد مي‌باشد.

چين حدود ‪۱/۲‬درصد و روسيه تنها حدود ‪ ۱/۱‬درصد از بودجه سازمان ملل متحد را تامين مي‌كنند.

هم اكنون ، پنج كشور آمريكا، روسيه ، چين ، فرانسه و انگليس اعضاي دايم شوراي امنيت هستند كه داراي حق وتو مي‌باشند.

ژاپن در كنار تلاش براي پيوستن به جمع اعضاي دايم شوراي امنيت سازمان ملل از تلاشها براي حضور دراين شورا به عنوان عضو غيردايم نيز غافل نشده و قرار است در سال جاري ميلادي از قاره آسيا براي عضويت غيردايم در راي گيري براي اين منظور شركت كند.

مغولستان پيش از اين پذيرفت كه در سال ‪ ۲۰۰۸‬ميلادي ، ژاپن بجاي اين كشور درانتخابات عضوگيري اعضاي غيردايم شوراي امنيت سازمان ملل متحد نامزد شود.

وزارت امور خارجه ژاپن پيش از اين اعلام كرد: ژاپن درسال‌هاي ‪ ۲۰۰۵‬و ‪ ۲۰۰۶‬ميلادي عضو غيردايم شوراي امنيت بود،اما باتوجه به مسايل مهم كنوني جهان و تمايل توكيو به داشتن نقش بيشتر براي چاره جويي آنها ، دولت ژاپن به دنبال نامزدي هرچه زودتر براي پيوستن دوباره به اين شورا است .

دولت ژاپن بااستفاده از اين اقدام مغولستان ، در انتخابات عضوگيري اعضاي غيردايم پاييز امسال شوراي امنيت سازمان ملل شركت مي‌كند.

به گزارش رسانه‌هاي ژاپني ،درسال ‪ ۲۰۰۸‬ميلادي از منطقه آسيا همراه با ژاپن ، جمهوري اسلامي ايران نيز نامزد پيوستن به اعضاي غيردايم شوراي امنيت سازمان ملل شده است .

شوراي امنيت سازمان ملل علاوه بر پنج عضو دايم ، داراي ‪ ۱۰‬عضو غيردايم است كه مدت عضويت آنها دو ساله مي‌باشد.

هرسال نيمي از اعضاي غير دايم شوراي امنيت سازمان ملل متحد تغيير مي كند.

براين اساس حضور سران كشورهاي آفريقايي كه يك چهارم از اعضاي سازمان ملل را تشكيل مي‌دهند ، فرصت مناسبي براي جلب حمايت اين كشورها در اين زمينه‌ها محسوب مي‌شود.

از سوي ديگر دولت ژاپن تلاش مي‌كند تا با فعالتر كردن سياست خارجي خود ، تاثيرگذاري بر كشورهاي آفريقايي كه داراي منابع غني و سرشار انرژي و معدني و به ويژه فلزات كميابي چون واناديوم و منگنز هستند، را نيز افزايش دهد.

اين تلاش ژاپن اخيرا و به دنبال حضور شتابان چين در كشورهاي آفريقايي ، در زمينه حمايت از توسعه آفريقا از طريق ارايه كمكهاي مالي و نيز سرمايه گذاري در اين كشورها، فعالتر شده است .

به هر سوي هم اينك وضعيت سياسي ژاپن و بن بست سياسي موجود دراين كشور كه به دنبال پيروزي احزاب مخالف در انتخابات مجلس مشاوران از سال گذشته ميلادي (‪ (۲۰۰۷‬آغاز شده ، به گونه‌اي است كه براي كسب نتايج مورد نظر توكيو ، در زمينه‌هاي مورد اشاره نياز به زمان است .
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 406]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن