تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا ... نيّتم را به بهترين نيّت ها و عملم را به بهترين اعمال برسان، خدايا به لطف خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812680378




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ژاپن و نگاه به آفريقا (1)


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ژاپن و نگاه به آفريقا (1)
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): توكيو- ژاپن چهارشنبه هفته جاري ميزبان چهارمين كنفرانس بين المللي توكيو براي توسعه آفريقا(TICAD) است كه گفته مي شود سران بيش از 40 كشور از 52 كشور آفريقايي عضو اتحاديه آفريقا قرار است در آن حضور يابند.


هم اينك ورود سران كشورهاي آفريقايي براي حضور در اين كنفرانس بين المللي آغاز شده است .
چهارمين كنفرانس توكيو براي توسعه آفريقا 28 تا 30 مي (8 تا 10) خرداد ماه در شهر بندري يوكوهاما در مجاورت توكيو برگزار مي شود.
برگزاري اين نشست با حضور سران بيش از 40 كشور آفريقايي براي ژاپن در زمينه هاي مختلف از جمله عرصه هاي سياسي ، اقتصادي از اهميت فراواني برخورد است به طوري كه مقامات ژاپني در طي يك سال گذشته همواره براي جلب حمايت حضور رهبران بيشتري از كشورهاي آفريقايي تلاشهاي فراواني را بكار گرفتند.
حضور در نشستهاي اعضاي اتحاديه آفريقا، سفر به كشورهاي آفريقايي از سوي مقامات ارشد ژاپني از جمله بخش سياست خارجي اين كشور، اعلام سياستهاي ژاپن در ارايه كمكهاي اقتصادي و فني به كشورهاي قاره آفريقا با هدف ارتقاي سطح رشد اقتصادي اين كشورها، مقابله با بيماريها و كمك به بهبود زيرساختها در اين كشورهااز جمله اقداماتي بود كه مقامات ارشد ژاپني براي جلب حمايت سران كشورهاي آفريقايي در اين نشست بكار گرفته شد.
كنفرانس توسعه آفريقا نخستين بار در سال 1993 ميلادي به ميزباني ژاپن در توكيو پايتخت اين كشور با همكاري برخي سازمانهاي بين المللي از جمله سازمان ملل متحد،برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) و بانك جهاني و با تمركز بر اهميت قاره آفريقا و ضرورت توسعه آفريقا آغاز بكار كرد.
اين كنفرانس كه پس از آن به نام كنفرانس توكيو براي توسعه آفريقا معروف شد ، هر پنج سال يكبار برگزار مي شود و فردا چهارمين دوره آن برگزار خواهد شد.
موضوع كنفرانس امسال "به سوي آفريقاي پرطراوت : قاره موفقيت و اميدواري " است و ارتقاي رشد اقتصادي در آفريقا، ايجاد اعتماد در خصوص امنيت بشري در راستاي دستيابي به اهداف توسعه هزاره و تحكيم صلح و ثبات و توجه به مسايل زيست محيطي و موضوعات مرتبط با تغييرات آب و هوايي از جمله محورهاي اساسي مورد بررسي و تبادل نظر در اين نشست بين المللي است .
قرار است نتايج برآمده در اين كنفرانس بين المللي به اجلاس سران هشت كشور صنعتي عضو گروه 8 متشكل از آمريكا ، روسيه ، ژاپن ، انگليس ، فرانسه ، آلمان ،ايتاليا و كانادا در هفتم تا نهم ماه ژوئيه سال جاري ميلادي (17 تا19 تير ماه ) در شهر درياچه اي توياكو در استان هكايدو واقع در شمال ژاپن ، ارايه شود.
ژاپن به عنوان ميزبان كنفرانس توكيو براي توسعه آفريقا ، دومين نشست را در سال 1998 ميلادي و سومين نشست را در سال 2003 ميلادي در اين كشور برگزار كرد.
يكي از اهداف مهمي كه ژاپن در برگزاري اين كنفرانس بين المللي دنبال مي - كند، ارايه نقش فعال تري در عرصه هاي جهاني است و دراين راستا نيز با ارايه كمكهاي رسمي توسعه اي يا "او.دي .اي " خود به كشورهاي آفريقايي كه يكي از ابزارهاي سياسي اين كشور در عرصه سياست خارجي محسوب مي شود،سعي كرده است اين نقش فعال را ايفا كند.
درهمين راستا ژاپن درجريان نشست سران كشورهاي آسيا، آفريقا در جاكارتاي اندونزي در سال 2005 ميلادي تصميم اين كشور را مبني افزايش ميزان كمكهاي رسمي توسعه اي به آفريقا به دو برابر سطح سال 2004 ميلادي را در طي مدت سه سال پس از آن ، اعلام كرد كه اين هدف در سال گذشته ميلادي (2007) محقق شد.
مجموعه كمكهاي رسمي توسعه اي ژاپن به كشورهاي آفريقايي در سال 2006 ميلادي در مجموع برابر با دو ميليارد و 558 ميليون دلار بود كه 24/9 (بيست و چهار مميز نه ) درصد بيشتر از سال قبل از آن بود.
اين رقم 34/2 درصداز مجموع كمكهاي توسعه اي ژاپن بود كه به كشورهاي خارجي پرداخت مي شد و بزرگترين رقم از اين نوع كمكها ، پس از قاره آسيا كه 26/8 (بيست و شش مميز هشت ) درصد بود، به قاره آفريقا ارايه گرديد.
ياسوئو فوكودا نخست وزير ژاپن قرار است در جريان نشست فردا(چهارشنبه ) تصميم اين كشور را براي افزايش دو برابري ميزان كمكهاي رسمي توسعه اي با "او.دي .اي " به كشورهاي آفريقايي را در دوره جديد بار ديگر اعلام كند.
اين اقدام در حالي صورت مي گيرد كه به گفته ناظران ، ژاپن درنظر دارد تا با كاهش از ميزان كمكهاي رسمي توسعه اي خود به كشورهاي قاره آسيا، اين رقم را براي قاره آفريقا افزايش دهد.
لازم به ذكر است كه ژاپن در سال مالي جاري منتهي به 31 مارس سال 2009 ميلادي ، براي نهمين سال متوالي بودجه كمكهاي رسمي خود به كشورهاي خارجي را كاهش داده است .
كاهش بودجه كمكهاي رسمي توسعه اي ژاپن از سوي وزارت دارايي اين كشور در حالي انجام شد كه وزارت امور خارجه درخواست افزايش ميزان آن را ارايه كرده بود.
پيشنهاد اختصاص 700/2 ميليارد ين يا حدود 6/18 ميليارد دلار براي كمكهاي خارجي ژاپن كه به عنوان كمكهاي رسمي توسعه اي اين كشور شناخته مي شود، براي سال مالي آينده كه از اول آوريل 2008 ميلادي (12 فرودرين ) آغاز شده ،از سوي وزارت دارايي ارايه شد.
بودجه كمكهاي رسمي توسعه اي ژاپن براي سال مالي گذشته (2007) ، 729/3 ميليارد ين ارايه شده بود.
كمكهاي رسمي توسعه اي ژاپن به كشورهاي خارجي اساسا در بخشهاي كمكهاي فني ، ارايه وامهاي كم بهره يني براي توسعه كشورها و همچنين همكاري با سازمانهاي بين المللي از جمله سازمان ملل است .
وزارت دارايي ژاپن در راستاي كاهش هزينه هاي مربوط به كمكهاي توسعه اي ، پيشنهاد 174/7 ميليارد ين براي كمكهاي توسعه اي كه 6/1 درصد كمتر از ميزان آن در سال مالي 2007 مي باشد، ارايه كرد.
نخست وزير ژاپن هم اينك درنظر دارد تا افزايش ميزان اين نوع كمكهاي را به كشورهاي واقع در قاره آفريقا به سطح دو برابر و مبلغ 200 ميليارد ين ، در طي پنج سال آينده ، در جريان كنفرانس توكيو براي توسعه آفريقا به طور رسمي اعلام كند.
باتوجه به اين كه شركتهاي ژاپني تاكنون در سرمايه گذاري در كشورهاي قاره آفريقا از خود تمايل چنداني نشان نداده اند، يكي از مسايلي كه همواره ميان سران كشورهاي آفريقايي با رهبران ژاپني مطرح شده ،درخواست براي افزايش ميزان حضور شركتهاي ژاپني و افزايش سرمايه گذاري اين شركتها در اين كشورها بوده است .
ژاپن در راستاي ارايه كمكهاي فني به آفريقا نيز تا ماه دسامبر سال 2007 ميلادي در مجموع 30 هزار و 873 نفر از دانشجويان اين قاره را پذيرفت و 9 هزار و 370 متخصص و 10 هزار و 778 داوطلب ژاپني را براي همكاري با كشورهاي آفريقايي به اين كشورها اعزام كرد.
ميزان تجارت خارجي ژاپن با كشورهاي قاره آفريقا و نيز سرمايه گذاري اين كشور در اين قاره نيزطي سالهاي اخير هرچند محدود ، اما همواره روند رو به افزايشي را داشته است .
ميزان صادرات ژاپن به كشورهاي قاره آفريقا در سال گذشته ميلادي (2007) با 24/2 (بيست و چهار مميز دو) درصد افزايش نسبت به سال قبل از آن (2006) به يك تريليون و 365 ميليارد ين رسيد،در حالي كه ميزان واردات اين كشور از كشورهاي آفريقايي درهمين مدت با 12/7 (دوازده مميز هفت )درصد افزايش به يك تريليون و 736 ميليارد ين رسيده است .
بر اساس آمار وزارت دارايي ژاپن ، در همين مدت آفريقاي جنوبي 39/7 (سي و نه مميز هفت ) درصد از صادرات ژاپن به كشورهاي آفريقايي را به خود اختصاص داده و 52/3(پنجاه و دو مميز سه ) درصد از واردات اين كشور نيز از كشورهاي قاره آفريقا صورت گرفته است .
بيشترين صادرات ژاپن به كشورهاي آفريقايي را خودرو و قطعات خودرويي تشكيل مي دهد درصورتي كه منابع معدني از جمله مهمترين واردات ژاپن از اين كشورها را به خود اختصاص مي دهد.
قاره آفريقا درسال 2007 ميلادي در مجموع دو درصد از كل صادرات خارجي ژاپن را به خود اختصاص داده است .
ميزان سرمايه گذاري ژاپن در سال 2007 ميلادي در مجموع بالغ بر 129/7 (يكصد و بيست و نه مميز هفت ) ميليارد دلار بوده است كه نشان دهنده افزايشي به ميزان 49/8 (چهل و نه مميز هشت ) درصد بيشتر از سال قبل از آن مي باشد.
البته اين ميزان سرمايه گذاري فقط 1/5 (يك و نيم ) درصد از كل سرمايه گذاري خارجي ژاپن را تشكيل مي دهد.
دولت ژاپن مي گويد ، اين كشور در تلاش است تا نقش با ثباتي را در افزايش تجارت و سرمايه گذاري در آفريقا ايفا كند كه نتيجه آن به رشد اقتصادي و كاهش فقر در اين قاره منجر شود.
اما در فراسوي برگزاري كنفرانسهاي متعدد از سوي ژاپن ، از جمله چهارمين كنفرانس توكيو براي توسعه آفريقا در شهر بندري يوكوهاما، كه پيش از اجلاس سران كشورهاي عضو گروه 8 برگزار مي شود، اين كشور اهداف ديگري را نيز دنبال مي كند.
ادامه دارد...
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 428]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن