واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۶ب.ظ)
رئيس سازمان غذا و دارو: ايجاد شبکه آزمايشگاهي قدرتمند براي افزايش کيفيت مواد غذايي موج - ديناروند از ايجاد شبکه آزمايشگاهي قدرتمند براي افزايش کيفي محصولات غذايي در وزارت بهداشت خبر داد و گفت: بيش از 50 درصد مردم اضافه وزن دارند و ميزان دريافت کالري در جامعه ما 20 درصد بيش از حد معمول است.
به گزارش خبرگزاري موج، در همايش روز جهاني غذا که در محل اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: ما در سازمان غذا و دارو به نقش و اهميت همه افرادي که در صنايع غذايي کشور فعاليت ميکنند از کشاورزان در مزرعه تا صنايع توليدي و صنايع بزرگ در حوزههاي مختلف واقف هستيم و به کيفيت بالاي توليدهاي آنها افتخار ميکنيم.
وي ظرفيتهاي کشور در حوزههاي مختلف از جمله صنايع غذايي را در سطح مطلوبي ارزيابي کرد و گفت: بسياري از توليدکنندگان مواد غذايي در ايران محصولات با کيفيتي توليد ميکنند، به گونه اي که با استقبال بازارهاي خارجي مواجه هستند.
ديناروند با بيان اين که غذا از زواياي مختلف اقتصادي، اشتغال، عدالت، حفاظت اجتماعي و غيره حائز اهميت است، عنوان کرد: آنچه که براي ما مهم است، موضوع سلامت مواد غذايي است زيرا نميتوانيم سلامت مردم را فدا کنيم.
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: در تمام عرصههاي توليد غذا در کشورمان ظرفيت بالايي وجود دارد به گونه اي که با بالاترين استانداردهاي بينالمللي، با بهترين کيفيت و رعايت تمام جنبههاي بهداشت غذا توليد شود و سازمان غذا و دارو نيز به عنوان دستگاه نظارتي با کساني که اهميت تضمين کيفيت و سلامت غذا را ناديده ميگيرند، برخورد خواهد کرد
توان توليد بهترين محصولات با بالاترين کيفيت در ايران وجود دارد
ديناروند با اشاره به رشد خوب ايران در بخش صنايع پروتئيني و گوشتي، شکلات و غيره افزود: توان توليد بهترين محصولات با بالاترين کيفيت در ايران وجود دارد و انتظار داريم ساير توليدکنندگان نيز که با استانداردهاي بينالمللي فاصله دارند خود را به سطح مطلوب برسانند.
معاون وزير بهداشت، سلامت غذا را از چند جنبه مورد بررسي قرارداد و گفت: نخستين جنبه، کاهش مخاطرات احتمالي غذا است؛ زيرا منشاء بسياري از بيماريهاي شناخته شده به دلايل مختلف از جمله وجود آلايندههاي متعدد، باقيمانده سموم، فلزات سنگين و غيره وابسته به غذايي است که توليد ميشود و از اين رو وظيفه مهم دستگاههاي نظارتي حل اين معضل است؛ زيرا سلامت مردم نبايد از مواد غذايي مصرفي به خطر بيفتد.
معاون وزير بهداشت تقلب غذايي را معضلي ديگر حوزه عذا برشمرد و اظهار کرد: تقلب غذايي پديدهاي منحصر به ايران نبوده و بينالمللي است که با رشد تکنولوژي گسترده شده است.
وي گفت: بسياري از رنگها، افزودنيها، مواد ناشناخته و خطرناک که در فرآوردههاي غذايي استفاده ميشوند تقلب غذايي بوده و سازمانهاي نظارتي و سازمان غذا و دارو به صورت جدي با اين معضل برخورد ميکنند.
معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اقدام اين وزارتخانه براي مقابله با اين دو معضل را ايجاد شبکه آزمايشگاهي قدرتمند عنوان کرد و گفت: به کمک اين شبکه تقلبهاي غذايي و آلايندههاي مصرف شده براي توليد غذا به سرعت شناسايي شده و از ورود مواد غذايي داراي اين ويژگيها و توليد اين محصولات در کشور جلوگيري به عمل خواهد آمد.
لزوم اصلاح شيوه تغذيه در جامعه
دکتر ديناروند با تاکيد بر لزوم اصلاح شيوه تغذيه در جامعه خاطرنشان کرد: تعداد افرادي که در کشورمان فقرغذايي دارند، ناچيز است اما بيش از 50 درصد از افراد جامعه اضافه وزن دارند و ميزان دريافت کالري مردم ما 20 درصد بيش از حد معمول است.
وي کم تحرکي، مصرف بالاي نمک، شکر و چربي را از دلايل اضافه وزن ايرانيان برشمرد و گفت: اسيد چرب ترانس هنوز در کشور ما مصرف ميشود گرچه در 10 سال اخير ميزان مصرف آن کاهش يافته ولي تا رسيدن به نقطه صفر فاصله زيادي داريم.
معاون وزير بهداشت يکي از اهداف اين وزارتخانه در حوزه کنترل بيماريهاي غيرواگير را کنترل و حذف اسيدچرب ترانس اعلام و تاکيد کرد: در اين زمينه آموزش به تنهايي اثر ندارد و بايد دستگاههاي نظارتي از جمله سازمان غذا و دارو به صورت جدي وارد عمل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]