واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۹:۳ق.ظ)
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري: کاهش پروازهاي عبوري از فضاي کشور به دليل حملات هوايي روسيه نيست موج - رئيس سازمان هواپيمايي کشوري گفت: دليل کاهش پروازهاي عبوري از فضاي کشور به دليل حملات هوايي روسيه به سوريه نيست، بلکه به دليل تبليغات اين کشورها عليه انجام پروازهاي عبوري از آسمان ايران است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي عابدزاده، رئيس سازمان هواپيمايي کشوري، با اشاره به دلايل کاهش پروازهاي عبوري از آسمان ايران گفت: دليل اصلي اين کاهش اين است که کشورهاي حوزه خليجفارس؛ بهويژه بحرين، امارات و عربستان با توجه به اين که سرمايهگذاري سنگيني در حوزه کنترل فضاي کشور خود داشتهاند از اين که به رغم اين سرمايهگذاريها پروازهاي عبوري از آسمان ايران طي بيش از يک سال اخير افزايش يافته ناراضي هستند و دليل کاهش پروازهاي عبوري از فضاي کشور به دليل حملات هوايي روسيه به سوريه نيست، بلکه به دليل تبليغات اين کشورها عليه انجام پروازهاي عبوري از آسمان ايران است.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: طي چند روز اخير خوشبختانه ميزان روند نزولي ميزان پروازهاي عبوري رو به کاهش است. ما از همکاران خود در ايکائو درخواست کرديم دلايل و توجيهات خود را براي کاهش پروازهاي عبوري اعلام کنند، البته خوشبختانه پرواز هواپيماهاي اروپايي بر فراز ايران همچنان ادامه دارد. اميدواريم اين مشکل هر چه سريعتر بر طرف شود که در اين زمينه با نيروهاي مسلح و سازمان بينالمللي هوانوردي (ايکائو) در ارتباط هستيم.
وي با بيان اين که ميزان نشست و برخاست در ۶ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد افزايش داشته است، گفت: در بخش پروازهاي داخلي و خارجي در مجموع ۲ درصد افزايش پرواز داشتهايم.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري افزود: عمدهترين مشکل عدم رشد کافي در بخش هوانوردي در سال جاري اين است که ناوگان عملياتي کشور بيش از اين نيست. در حالي که هم بازار و هم تقاضاي مناسب وجود دارد، اما؛ شرکتهاي داخلي توان ارائه خدمات ندارند.
عابدزاده با اشاره به وضعيت ترانزيت گفت: با اين مقوله اگر بر اساس قوانين و مقررات بينالمللي برخورد نکنيم قطعا موفق نخواهيم شد. يکي از مشکلات در بخش حملونقل هوايي اين است که ما تابع مقررات ايکائو هستيم، اما؛ عملکرد ما بر اساس قوانين و مقررات داخلي است که با يکديگر مغايرت دارد. در جابه جايي مسافر هم در بخش داخلي و هم در بخش خارجي تابع مقررات بينالمللي است، اما؛ در اجرا بايد بر اساس مقررات داخلي عمل کرد. به عنوان مثال مسافر در پرداخت پول بليت بايد مشخص شود که چه خدماتي را دريافت ميکند، اما؛ با يک اقدام خودپنداري ۵ درصد عوارض شهرداري را به مسافر تحميل کرديم در حالي که پرداخت عوارض شهرداري وظيفه مسافر هواپيما نيست؛ اين بخشي از مغايرت است يا اينکه يک درصد هزينه بليت که سهم هلالاحمر است توسط مسافر بايد پرداخت شود در حالي که اين با برنامهريزي شرکتهاي هواپيمايي بينالمللي مغايرت دارد.
معاون وزير راه و شهرسازي گفت: در بخش ترانزيت هوايي و امور گمرکي نيز بايد بر اساس قوانين بينالمللي عمل کرد و اگر بر اساس قوانين داخلي تصميم بگيريم نميتوانيم در بازارهاي جهاني رقابت کنيم.
عابد زاده افزود: در حالي که براي اجرا و احداث زيرساختها برنامهريزي ميشود، اما؛ مشکلات مسيرها آسيب شناسي نميشود. در بخش حملونقل هوايي فارغ از کمبود ناوگان مشکلات فرآيندي است و تا اين نقاط ضعف برطرف نشود حتي با ورود ۱۰۰ فروند هواپيما نو باز هم زمينگير ميشوند. اعلام ميکنم مشکل نخست ما کمبود منابع مالي نيست بلکه چالش اول ما ايراد قوانين و مقررات است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]