تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819831673




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توانایی ایران در صادرات 10 درصد بازار مواد غذایی حلال جهان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل مرکز تحقیقات اتاق اسلامی درگفت وگو با پانا مطرح کرد: توانایی ایران در صادرات 10 درصد بازار مواد غذایی حلال جهان مدیرکل مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی گفت: سهم ایران از تجارت 2 هزار میلیارد دلاری محصولات حلال در جهان حدود 10 میلیارد دلار است و این درشرایطی است که ایران این پتانسیل را دارد که حداقل 10 درصد بازار جهانی مواد غذایی حلال را تامین کند .
۱۳۹۴ جمعه ۲۴ مهر ساعت 10:29

خبرگزاری پانا+

مهدی فاخری مدیرعامل موسسه جهانی حلال در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا اظهار کرد: آمارهای متعددی در مورد صنعت غذا مطرح می شود که شامل 600 میلیارد دلار غذای حلال و 2 تریلیون دلار صنعت حلال است اما این آمارها تنها درحد تخمین است به این دلیل که مسئولیت استخراج آمار تجارت جهانی برعهده سازمان تجارت جهانی است و سازمان جهانی تجارت براساس تعرفه اقدام به ارزیابی و طبقه بندی می کند اما متاسفانه صنعت حلال در این مباحث آمار تفکیک شده و قابل استنادی ندارد .
وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات اتاق اسلامی تلاش های متعددی در جهت کسب آمارهای درست و قابل استناد از صنعت حلال داشته است ،عنوان کرد: سازمان جهانی تجارت مکانیسم معینی برای تفکیک محصولات حلال ندارد به همین دلیل موفقیت لازم برای ارایه آمارهای معین در این بخش حاصل نشده و آمارهای که مطرح می شود نوعی تخمین برای صادرات و تولید این محصولات است .
فاخری خاطرنشان کرد: برخی اظهار نظرها مالزی را اولین کشور صادرکننده محصولات حلال می دانند اما اینگونه نیست و در میان ده کشور برتری که در صادرات محصولات حلال بالاترین سهم را دارند ، هیچ یک مسلمان نیستند و کشورهای غربی بیشترین نقش را در تجارت بین المللی داشته و بر تامین نیاز کشورهای مسلمان متمرکز شده اند .
مدیرکل مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی با اشاره به اینکه آمریکا ،استرالیا ،فرانسه و انگلیس در صدر کشورهایی هستند که بیشترین میزان صادرات محصولات حلال را در دنیا به خود اختصاص داده اند ،عنوان کرد: از سه سال قبل مالزی برنامه صادرات محصولات حلال را در دستور کار خود قرارداده است و نمی توان صنعت حلال را محدود به ذبح اسلامی دانست بلکه این صنعت گستره وسیعی دارد که حتی شامل طعم دهنده ها و رنگ دهنده هایی می شود که کشورهای مسلمان تولید کننده آن نبوده و با گوشت حلال مخلوط می شود .
مدیرعامل موسسه جهانی حلال اضافه کرد: در سازمان همکاری های اقتصادی کشورهای اسلامی در سال 2010 مصوبه ای وضع شد که براساس آن راهنمای عمومی استاندارد غذای حلال تدوین و در دسترس همگان قرار گرفت که براساس آن روشهای تشخیص حلیت و نهادهاو سازمانهایی که مجاز به ارایه گواهی حلال هستند تعیین شدند .
فاخری بیان کرد: البته این سند و مجوز تنها محدود به صنعت غذا بوده و این در حالی است که در صنعت حلال چندین رشته وجود دارد که یکی از کاربردی ترین آنها دارو و میزان الکلی است که در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد .
مدیرکل مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی با اشاره به اینکه پس از محصولات غذایی ، دارو محصولات بهداشتی و آرایشی از پر کاربردترین کالاهایی است که اهمیت رعایت استانداردهای حلال در آن الزامی است ، بیان کرد: ایران از نظر واردات مواد آرایشی و بهداشتی در ردیف اول کشورهای جهان قرار دارد و پس از ایران کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاورمیانه بالاترین میزان واردات را دارند ، به همین دلیل ضروری است تا استانداردهایی که مورد نظر کشورهای اسلامی است در تولید این محصولات آرایشی و بهداشتی مورد توجه واقع شود .
فاخری با بیان اینکه پوشاک ،کیف و کفش در گروه چهارم محصولات حلال هستند ،گفت: محصولات حلال در این بخش دامنه ای وسیع از تولیدات را شامل می شود و خدمات جهانگردی و مالی حلال نیز در رده های بعدی صنعت حلال قرار دارند که مطابق با موازین اسلامی رعایت آن ها الزامی است .
سهم کشورهای مسلمان از تجارت حلال کمتر از 20 درصد است
وی با تاکید بر گستردگی دامنه محصولات حلال خاطرنشان کرد: سرجمع ارزآوری و تجارت محصولات حلال می تواند به صورت تخمینی حدود 2 تریلیون دلار باشد که در این میان سهم 57 کشوراسلامی در تمام این تجارت به 20 درصد نیز نمی رسد به همین دلایل کشورهای اسلامی به این فکر افتاده اند که قانون حلال را تدوین کنند و با اتخاذ تدابیری سهم خود را در تولید و صادرات محصولات حلال افزایش دهند .  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن