واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: هر پدیده یا موضوعی غالبا یک نمادی برای خود دارد؛ مثلا شادی نمادی دارد که از جمله می توان به آویختن چراغ های رنگی و ریسه در اطراف خانه ای که در آن عروسی برپاست، اشاره کرد.
به گزارش تراز ،حجت الاسلام حبیب عباسی مدیر گروه پاسخ به شبهات موسسه تحقیقاتی ولیعصر (عج) در گفت و گو با شبستان با اشاره به فلسفه سیاه پوشی شهر در آستانه ماه محرم اظهار کرد: هر پدیده یا موضوعی غالبا یک نمادی برای خود دارد؛ مثلا شادی نمادی دارد که از جمله می توان به آویختن چراغ های رنگی و ریسه در اطراف خانه ای که در آن عروسی برپاست، اشاره کرد.
وی ادامه داد: همان طور که امروز در فضای مجازی نمادهای گوناگونی برای حالت های مختلف مانند پرسش، تعجب، خنده و ... وجود دارد، سیاه پوشی در ایام محرم نیز یک نماد است که مفهومی خاص را به دنبال دارد.
حجت الاسلام عباسی با تاکید بر این که رنگ سیاه و سیاه پوشی نماد عزاداری و غصه و غم است و این نماد به این عنوان شکل گرفته و جا افتاده و از آن استفاده می شود، تصریح کرد: وقتی شهر سیاهپوش می شود به این معناست که ما متوجه ایم اکنون وقت عزادار ی بوده و بنا است برای فرزند پیامبر اسلام (ص) که زیر بار ظلم نرفت و مظلومانه به شهادت رسید، عزاداری کنیم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا شیعه پیش از شهادت امام حسین (ع) و قبل از فرا رسیدن روز عاشورا، سیاه پوشی و مراسم عزاداری را آغاز می کند، گفت: ما معتقدیم مصیبت های مربوط به امام حسین (ع) از همین اول ماه محرم آغاز می شود و این ماه شروع مصیبت های اهل بیت علیهم السلام است به دلیل آن که در همین زمان در کربلا فرود می آیند و راه بر آنها و پس از آن آب نیز بر ایشان بسته می شود و همه این ماجراها قبل از روز دهم و عاشوراست.
مدیر گروه پاسخ به شبهات موسسه تحقیقاتی ولیعصر (عج) تاکید کرد: روایات اهل بیت علیهم السلام نیز رویکرد مساله را یادآوری می کنند و این روایات حاکی از آن است که اهل بیت علیهم السلام با رسیدن ماه محرم – نه اینکه تنها در روز عاشورا و تاسوعا - دیگر خندان دیده نمی شده و محزون بودند و اشک می ریختند.
وی در ادامه توضیح داد: لذا اگر ما از ابتدای محرم این کار را انجام می دهیم علت آن است ضمن این که هر کاری نیاز به یک آمادگی دارد، برگزاری آن مراسم نیز به نحو احسن مهم است؛ به طور مثال وقتی اول مهر ماه قرار است مدارس بازگشایی شوند، پدر و مادران همان روز اول مهر برای خرید لوازم التحریر و کیف و کفش و لباس مدرسه فرزند خود اقدام نمی کنند بلکه معمولا این کارها را یک تا دو هفته پیش از آغاز مهر و فعالیت مدارس انجام می دهند یا برای برپایی مراسم نوروز، مردم ما پیش از فرا رسیدن روز اول فروردین، مقدمات جشن نوروز اعم از خانه تکانی، خرید لباس و کفش و ... را انجام می دهند تا هنگام عید این مراسم به خوبی انجام شود و با آمادگی کامل با عید باستانی خود مواجه شوند. لذا برخی امور نیاز به مقدمه چینی دارد تا به بهترین شکل ممکن اجرا شوند و این امر، کاملا عقلایی است.
حجت الاسلام عباسی در ادامه با اشاره به پیام جهانی سیاه پوشی شهر و برگزاری مراسم عزاداری ویژه سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) ابراز کرد: نگاه ادیان و مذاهب به یکدیگر بسیار با دقت است و اینکه چه آداب و رسوم و ویژگی هایی دارند؛ این یکدست به جای آوردن مراسم سوگواری سید الشهدا (س) بُرد خاص پیدا می کند و اینکه پس از گذشت 1400 سال، فرزند پیامبر (ص)تا اندازه ای نزد شیعه اهمیت دارد که هنوز سیاه پوش و عزادار ایشان هستند، از جمله اموری است که توجه پیروان دیگر ادیان را به فلسفه این اقدامات و به تبع آن تحقیق در خصوص واقعه عاشورا وا می دارد و هر چند ممکن است آنها در این مراسم حضور پیدا نکنند، اما این نمادها برای آنها ملموس و قابل رویت است.
مدیر گروه پاسخ به شبهات موسسه تحقیقاتی ولیعصر (عج) در پایان یادآور شد: همان طور که در عراق مشاهده می کنیم اهل سنت با دیدن مراسم عزاداری امام حسین (ع) با فرهگ شیعه آشنا شده و متوجه مسائل می شوند، لذا شیعه در بین مذاهب و ادیان دیگر شناخته شده به افرادی هستند که اعتقاد ویژه به اهل بیت علیهم السلام دارند و محب ایشان هستند.
منبع: شبستان
زمانبندی انتشار: 23 مهر 1394 - 18:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]