واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مهر ۱۳۹۴ (۲:۳ق.ظ)
3 ميليون و 500 هزار تن سيب در کشور توليد مي شود موج - رمضان رويينتن گفت: متوسط عملکرد سيب در واحد سطح بيش از 17 تن است که البته باغداران نمونه تا 130 تن نيز رکورد خود را در اين زمينه ثبت کردهاند.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کل دفتر ميوههاي سردسيري و خشک وزارت جهاد کشاورزي از راهاندازي بازار محصولات کشاورزي در مسکو براي عرضه مستقيم سيب در روسيه خبر داد و پيشبيني کرد که امسال بالغ بر 3 ميليون و 500 هزار تن سيب در کشور توليد و بالغ بر 500 هزار تن آن به ارزش حدود 200 ميليون دلار صادر ميشود.
رمضان رويينتن اظهار کرد: سطح زيرکشت سيب در استانهاي مختلف کشور 334 هزار هکتار است که 290 هزار هکتار آن بارور بوده و عمده استانهاي توليد کننده اين محصولات آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي، تهران، فارس، اصفهان، خراسان رضوي، همدان و چهارمحال و بختياري هستند.
وي افزود: متوسط عملکرد سيب در واحد سطح بيش از 17 تن است که البته باغداران نمونه تا 130 تن نيز رکورد خود را در اين زمينه ثبت کردهاند.
مدير کل دفتر ميوههاي سردسيري و خشک وزارت جهاد کشاورزي پيشبيني کرد که امسال سه ميليون و 500 هزار تن سيب در کشور توليد شود که 600 هزار تن آن توليد تابستانه، 600 هزار تن توليد صنعتي و حدود يک ميليون و 800 هزار تن آن توليد پاييزه است.
رويينتن ادامه داد: سال گذشته 396 هزار تن سيب به ارزش 172 ميليون دلار به کشورهايي مانند روسيه، عراق، پاکستان، افغانستان، کشورهاي حوزه خليج فارس و کشورهاي تازه استقلاليافته مانند قزاقستان صادر شد که پيشبيني ميشود امسال حدود 500 هزار تن سيب به ارزش 200 ميليون دلار به کشورهاي مختلف صادر شود.
وي با بيان اينکه سال گذشته ميانگين قيمت هر کيلوگرم سيب صادراتي 0.6 دلار بوده است، گفت: عليرغم کاهش نسبي سيب در بازارهاي جهاني با توجه به افزايش ميزان صادرات اين محصول پيشبيني ميشود امسال ارزآوري بيشتري از محل صادرات سيب نصيب کشور و صادرکنندگان شود.
راهاندازي بازار سيب ايراني در مسکو
مدير کل دفتر ميوههاي سردسيري و خشک وزارت جهاد کشاورزي همچنين از راهاندازي بازاري در مسکو از سوي سازمان تعاون روستايي براي صادرات و عرضه مستقيم سيب به مسکو خبر داد و گفت: خريد سيبهاي صنعتي آغاز شده و براساس هماهنگيهاي صورت گرفته وزارت جهاد کشاورزي ارز لازم را براي خريد مستقيم از باغدار و صادرات اين محصول در اختيار صادرکنندگان قرار ميدهد. همچنين معاونت بينالملل وزارت جهاد کشاورزي نيز با رايزنيهاي اقتصادي تسهيلات لازم را براي حملونقل مستقيم سيب ايراني به کشورهاي مختلف فراهم کرده است تا هزينه صادرات و هدررفت اين محصول به حداقل ممکن برسد.
رويينتن با تاکيد بر افزايش کيفيت سيب توليد شده در داخل به دليل شرايط اقليمي و بارندگيهاي مناسب گفت: معمولاً سيب تازهخوري که حدود 600 هزار تن توليد آن است به دليل قيمت بالا و داشتن مشتري صادر نميشود و صادرات سيب از استانهايي مانند آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي، تهران، اصفهان، فارس و خراسان رضوي از مهر آغاز ميشود.
وي با اشاره به اينکه مصرف هر عدد سيب در روز باعث ارتقاي سلامت و کمک به باغدار در جهت افزايش درآمد و بهبود معيشتش ميشود، اظهار کرد: ظرفيت سردخانههاي کشور حدود يک ميليون تن است و از باغداران درخواست داريم سيبهاي صنعتي را با سيبهاي باکيفيت تازهخوري با هم در يکجا نگهداري نکنند تا موجب افت کيفيت و قيمت محصول نشود.
مدير کل دفتر ميوههاي سردسيري و خشک وزارت جهاد کشاورزي گفت: وزارت جهاد کشاورزي معتقد است که بايد همه کارها در حوزه باغباني از توليد تا بازار به دست بخش خصوصي انجام شود و با واگذاري امور به تشکلها و زنجيرههاي قوي مشکلات به حداقل ممکن برسد. اما از خريداران بخش خصوصي تقاضا داريم عدالت را در راستاي منافع توليدکنندگان رعايت و سيبهاي صنعتي را با قيمت منصفانه از باغداران خريداري کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]