واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هر روز ظرفيت توليد صنايع كم ميشود
رئيس اتحاديه صنايع آلومينيوم با اشاره به صفر شدن صادرات در صنعت آلومينيوم، كاهش ظرفيت اسمي كارخانجات را زنگ خطري براي اقتصاد ايران به شمار آورد و گفت: روندپيشرفت برخي صنايع بسيار كند شده است و بيم آن ميرود كشورمان روزي براي تأمين پيش پا افتادهترين نيازها به ساير كشورها وابسته شود.
نویسنده : محمود فكوري
رئيس اتحاديه صنايع آلومينيوم با اشاره به صفر شدن صادرات در صنعت آلومينيوم، كاهش ظرفيت اسمي كارخانجات را زنگ خطري براي اقتصاد ايران به شمار آورد و گفت: روندپيشرفت برخي صنايع بسيار كند شده است و بيم آن ميرود كشورمان روزي براي تأمين پيش پا افتادهترين نيازها به ساير كشورها وابسته شود.
هيبتالله فاضلي رئيس اتحاديه صنايع آلومينيوم در گفتوگو با خبرنگار «جوان» گفت: سوي تدبيرها در حمايت از صنعت و همچنين آرايش نامناسب محيط كسب و كار موجب شده صنايع در كشور با مشكلات عديدهاي روبه رو شوند بهطوري كه هر روز از ظرفيت خود به دليل مشكلات موجود در بخش توليد مجبورند بكاهند اين در حالي است كه وجود تحريمهاي وضع شده عليه كشورنيز به نوبه خود مشكلاتي را براي صنايعي چون صنعتي آلومينيوم ايجاد كرده است.
رئيس اتحاديه صنايع آلومينيوم گفت: اشكال در ساختار اقتصاد ايران موجب شده است مواد اوليه مورد نياز صنايع عمدتاً از بازارهاي جهاني و از طريق واردات تأمين شود، همين وابستگي موجب شده تا همزمان با تحريمهاي ناعادلانه غربي و دشواري در واردات كالا بسياري از صنايع كشور زير ظرفيت اسمي خود فعاليت كنند، اين در حالي است كه گويي طي دو سال اخير نيز روند كاهش ظرفيت اسمي فعاليت صنايع ادامه داشته كه اين امر نشاني از تعميق ركود در اقتصاد ايران است.
وي با اشاره به مقوله تأمين مالي در صنعت، افزود: كارخانههاي توليد آلومينيوم در گذشته و قبل از تحريمها اعتباراتي با سود 5/3درصدي از بانكهاي مختلف دنيا دريافت ميكردند اما اكنون اعتبارات 25درصدي از بانكهاي داخلي دريافت ميشود، ضمن اينكه نياز به سرمايه در گردش به دليل سه برابر شدن نرخ ارز هم افزايش پيدا كرده است.
وي با بيان اينكه كارخانههاي كشورپيش از تحريم هابا نيمي از ظرفيت اسمي خود فعاليت ميكردند، تصريح كرد: اكنون كارخانجات 70درصد زير ظرفيت اسمي خود فعاليت ميكنند.
صفر شدن صادرات در صنعت
وي با اشاره به افت 20درصدي بهاي آلومينيوم در بازارهاي جهاني ادامه داد:در حوزه صادرات هم اكنون هيچ صادراتي صورت نميگيرد و صادرات كشور به حدود صفر درصد رسيده است در صورتي كه در گذشته صادرات به كشورهاي توسعه يافته مثل آلمان و هلند صورت ميگرفت.
وي در ادامه به تأمين مواد اوليه صنعت آلومنيوم اشاره كرد وگفت: در بخش واردات هم اكنون مواد اوليه آلومينيوم را از كشورهايي مانند كره و امارات وارد ميكنيم و در حوزه بيتهاي آلومينيومي به كشور هندوستان وابسته هستيم. فاضلي در واكنش به پرسشي مبني براينكه اختلاف قيمت آلومينيوم در بازار داخلي و بينالمللي چقدر است، گفت: بهاي جهاني آلومينيوم با بهاي داخلي آن در حدود 300 تا 400 تومان در هر كيلو اختلاف دارد در داخل گرانتر است.
رئيس اتحاديه صنايع آلومينيوم در پاسخ به اين پرسش كه موانع اين صنعت براي افزايش ظرفيت توليد چيست؟ گفت: نبود تسهيلات كافي و نداشتن سرمايه در گردش صنايع مشكلات زيادي بر سر راه كارخانههاي توليدي كشور بهوجود ميآورد و صنعت كشور را به سوي نابودي ميكشاند، البته ركود ساختماني در بخشهاي خصوصي و دولتي بر اين مشكلات دامن ميزند زيرا اقتصاد در كشور در ركود به سر ميبرد و اين ركود گريبانگير همه بخشهاي اقتصادي شده و بخش عرضه و تقاضا را با تضعيف روبه رو كرده است كه مسئولان بايد براي خروج اقتصاد از ركود چاره انديشي كنند. براساس اين گزارش، در دهههاي اخير به علت تحريمها وعدم پذيرش يوزانس ازسوي بانكهاي خارجي درزمينه واردات مواد اوليه موانع زيادي بر سر راه صنعت آلومينيوم ايجاده شده است و باتوجه به رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب و توجه به صنايع انتظار ميرود حمايت هايي از صنعتهاي بالادست شمش آلومينيوم شود.
طي 30 سال اخير فلز آلومينيوم پرمصرفترين محصول در جهان بوده است و پيشبيني ميشود اين جايگاه در سه دهه آينده نيز حفظ شود كه ميتوان با برنامهريزي اين صنعت را به سمت پيشرفت و سودآوري هدايت كرد اما لازمه دستيابي به اين هدف آن است كه برنامهريزي صحيح در بخش اقتصاد كلان انجام گيرد و دولت علاوه بر بخشهايي چون نفت و گاز توجه خود را به ساير صنايع نيز معطوف كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]