واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۱ب.ظ)
انتخاب آثار داراي نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي براي دريافت مهر اصالت موج-برنامه نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي کشور هر دو سال يکبار برگزار ميشود که امسال سومين دوره آن در منطقه غرب کشور شامل استانهاي (کردستان، ايلام، همدان و کرمانشاه) به ميزباني کرمانشاه ودر مرحله دوم به ميزباني اصفهان برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، مرضيه ترکمانيان، معاون اداره کل توسعه و ترويج معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان با اشاره بر برگزاري برنامه نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي گفت: هدف از برگزاري اين برنامه شناسايي و معرفي آن گروه از توليداتي است که با شاخصهاي صنايع دستي مطابقت دارند تا بتوانند در برنامه دريافت نشان بين المللي اصالت صنايع دستي شرکت داده شوند.
وي افزود: در مراسم نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي آثار ارسالي بر اساس شاخصهاي کيفيت صنايع دستي ارزيابي و انتخاب ميشوند. از 5 داور اين دوره 3 داور درون سازماني و 2 داور برون سازماني (معصومه جمالي از دانشگاه الزهرا و علي کلالي از دانشگاه هنر) هستند که اين افراد از جمله متخصصان خبره در حوزههاي مختلف صنايع دستي هستند.
وي ادامه داد: اين برنامه در واقع پيش نيازي براي معرفي آثار صنايع دستي براي آثار به برنامه بين المللي تحت عنوان مهر اصالت که تا سال 2012 توسط يونسکو برگزار ميشده و در سال 2014 يونسکو برگزاري اين برنامه را به شوراي جهاني صنايع دستي محول کرده است باشد.
معاون اداره کل توسعه و ترويج معاونت صنايع دستي سازمان در زمينه چگونگي انتخاب آثار گفت: محصولات صنايع دستي در برنامه نشان ملي انتخاب و پس از آن آثاري که بالاترين امتياز را دارند به برنامه مهر اصالت فرستاده ميشوند، معمولاً از بين کشورهاي عضو شوراي صنايع دستي بيشترين آثاري که دريافت نشان بين المللي را داشتهاند متعلق به ايران بودهاند.
وي يادآور شد؛ بر اساس توصيه مدير کل توسعه و ترويج در سال گذشته قرار شد به برنامه نشان ملي اعتبار خاصي داده شود به اين صورت که اين برنامه به جاي دوسال يکبار به صورت سالانه برگزار شود. خوشبختانه هنرمندان از اين امر استقبال کردند که اگر بتوان بر اين امر متمرکز شدو سياستهاي تشويقي و حمايتي را بر روي گروه داراي نشان ملي قرار داد، در اين صورت دريافت نشان ملي براي کالا به نوعي برند تبديل ميشود و نشان دهنده کيفيت و مرغوبيت آن کالا براي خريدار است.
ترکمانيان در ادامه تاکيد کرد: آثار اين مرحله از برنامه در سال جاري داراي رشد چشمگيري بوده است و جايگاه خود را نزد هنرمندان و صنعتگران تثبيت کرده به طوري که رقابت خوبي ميان هنرمندان و صنعتگران استانها ايجاد شده است.
وي با اشاره بر برنامههاي آينده در حوزه برنامه نشان مرغوبيت ملي گفت: مقرر شد که اين برنامه به صورت سالانه و متوالي در 6 منطقه کشور برگزار شود که امسال اين برنامه در منطقه غرب کشور در استان کرمانشاه برگزار شد، منطقه بعدي مرکزي شامل استانهاي قم، مرکزي، چهارمحال و بختياري، لرستان، يزد و اصفهان به مرکزيت اصفهان برگزار ميشود.
وي افزود: از ديگر برنامههاي پيش بيني شده اين است که براي برخي مناطق حداقل يک داور منطقه اي در هيئت داوري داشته باشيم که اين امر از سال 92 اجرايي شده است. در اين راستا درداوري سازهاي سنتي از يک داور داراي تخصص منحصر به فرد در حوزه ساخت و صدا استفاده شد تا کارها به صورت کاملاً حرفه اي ارزيابي شود.
معاون اداره کل توسعه و ترويج معاونت صنايع دستي سازمان افزود: اين برنامه تا ماه دي در هرماه در يک منطقه انجام ميشود و پس از انجام داوري در تمامي مناطق امتيازها جمع آوري شده و در اين ميان آثاري که موفق به دريافت نشان مي شوندگواهي نشان مرغوبيت صنايع دستي را در يافت کرده و به برنامه در يافت نشان بين المللي اصالت صنايع دستي معرفي ميشوند.
وي در پايان تاکيد کرد: آثار دريافت کننده نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي در تمامي برنامههاي سازمان پيش بيني شده از جمله برگزاري نمايشگاهها، بازاريابي، برگزاري دورههاي آموزشي و نيز اعطاي وام و تسهيلات در اولويت قرار دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]