واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دختران ايران نهم دنيا در مشاركت سياسي
نویسنده : محمدرضا هاديلو
روز گذشته معاون رئيسجمهوري در امور زنان در شرايطي از آسيبپذير بودن و دو برابري شيوع بيماريهاي جسماني، عضلاني و افسردگي زنان نسبت به مردان خبر داد كه در مقابل وي، مديركل آموزش و پرورش شهر تهران از رتبه نهم مشاركت سياسي دختران ايران در بين 67 كشور جهان خبر داده بود.
متأسفانه چند وقتي است اخبار منفي و سياهنمايي شدهاي در مورد زنان و دختران ايران منتشر ميشود كه شنيدنش به نوعي يأس و نااميدي را به همراه دارد. البته بعضاً چنين استنباط ميشود كه برخي سازمانها و نهادها درصددند با ارائه آمار و ارقامي واهي، بودجهاي قابل قبول دريافت كنند ولي حداقل در اين يك مورد بايد گفت اينكه هدف وسيله را توجيه كند، چندان پسنديده نيست.
آمار و ارقام شهيندخت مولاوردي در شرايطي مطرح ميشود كه ايشان از نداشتن اختيارات و ستادي بودن جايگاهشان در رياست جمهوري سخن گفته است. معاون رئيسجمهور در امور زنان با اشاره به ماده ۲۳۰ قانون پنجم توسعه مبني بر ارتقاي سلامت زنان از طريق اين معاونت گفت: «خوشبختانه با همكاريهاي اجرايي، اقدامات قانوني لازم جهت رسيدن به اين هدف را انجام دادهايم اما بايد توجه داشت كه جايگاه ما در مقام رياست جمهوري، ستادي است و مانند وزارتخانهها اعتبارات و اختيارات را نداريم بلكه نقش ما بيشتر هماهنگي و همكاري در جهت ارتقاي سلامت زنان است كه در برنامه ششم توسعه نيز به آن توجه ويژه خواهيم داشت.»
با پذيرش تمام مشكلات و گرفتاريهاي موجود در جامعه، اما آمارها نشان ميدهد كه دختران ايران در تمام عرصههاي علمي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي حضوري پررنگ و مؤثر دارند. نياز نيست راه دوري برويم، همين امسال در دوره تحصيلات تكميلي در دانشگاههاي سراسري دولتي 2هزار و 700 نفر در مقطع دكتراي تخصصي پذيرش شدهاند كه بالغ بر يك هزار و 160 نفر از اين افراد دانشجويان دختر بودند. به راستي در كجاي دنيا چنين نسبتي بين پذيرفتهشدگان دورههاي تخصصي ميان دختران و پسران وجود دارد.
در همين راستا، مديركل آموزش و پرورش شهر تهران نيز گفته: «در حوزه مشاركت اجتماعي بيش از 69 درصد اعضاي تشكلهاي مدني و اجتماعي و امور خيريه و عامالمنفعه كه در ايران فعال هستند را زنان و دختران تشكيل ميدهند. در زمينه مشاركت سياسي نيز در بين 67 كشور برجسته به لحاظ شركت در انتخابات مختلف دختران و زنان ما رتبه 9 را در مشاركت سياسي به دست آوردهاند و 58 كشور بعد از ما هستند كه 42 كشور از آنها را كشورهاي اروپايي و امريكايي تشكيل ميدهند.»
به استناد آمارهاي فوق بايد گفت در بيشتر كشورهاي دنيا و به خصوص آنها كه داعيه دموكراسي دارند، مهمترين عنصر توسعه و پيشرفت مشاركت سياسي عنوان ميشود كه در همين زمينه، زنان و دختران ايران رتبه نهم را در مشاركت و انتخاباتهاي مهم كسب كردند.
همچنين در حوزه توليد ناخالص ملي نيز زنان جلوتر از مردان هستند. در ايران، زنان در صنعت برق و الكترونيك جلوتر از مردان هستند و در حوزه فرهنگ نيز بسياري از هنرمندان كه تأثيرگذارند با حفظ حجاب و ارزشها توانستهاند به موفقيتهاي زيادي برسند.
كوتاه سخن اينكه، همانطور كه رهبر معظم انقلاب اشاره كردند جوانان ايران زمين، جوانهاي با نشاطي هستند كه در تمام عرصهها حضور تأثيرگذاري دارند و بخش قابلتوجهي از مشروعيت نظام به دليل جامعه دختران و زنان ما است و تبليغات سوئي كه دشمن سعي دارد با آنها دختران جامعه را منفعل نشان دهد را ميتوان با شاخصهايي كه قابل دفاع هستند، خنثي كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]