واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۴ب.ظ)
گزارش وزير علوم از همکاريهاي علمي ژاپن موج-نشست شوراي اسلامي شدن دانشگاهها و مراکز آموزشي، به رياست محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در محل دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در ابتداي اين جلسه محمد فرهادي ضمن گرامي داشت ياد و خاطره سردار شهيد همداني در مورد سفر اخير خود به کشور ژاپن گفت: اجلاسي که بنده در کشور ژاپن در آن شرکت کردم، از سال 2004 توسط وزير سابق صنعت ژاپن بنيان گذاري شده و تقريباً نقشي مانند اجلاس داووس در حوزه علم و فناوري را دارد.
وي افزود: در اجلاس امسال که در کيوتو ژاپن برگزار شد، نقش علم و فناوري در زندگي مردم جهان مورد بررسي قرار گرفت و محور مباحث اجلاس امسال محيط زيست و تغييرات زيست محيطي، فناوريهاي نوين مانند نانو، زيست فناوري و...بود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: در اين اجلاس که در سطح روساي دولتها و وزراي علوم و فناوري کشورهاي عضو برگزار ميشود. ملاقاتهاي مفيدي با وزراي علوم کشورهاي مختلف داشتيم و براي اولين بار در اين حاشيه اجلاس تفاهم نامه همکاريهاي علمي و فناوري بين کشورمان و کشور ژاپن منعقد شد.
رئيس شوراي اسلامي شدن دانشگاهها و مراکز آموزشي افزود: از تعداد 250 دانشجوي ايراني شاغل به تحصيل در ژاپن 10 دانشجو بورسيه کشورمان و بقيه يا با هزينه شخصي مشغول به تحصيل هستند يا بورسيه دولت ژاپن هستند.
عضو ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي کشور ادامه داد: پارک علم و فناوري کيوتو با مساحت 50 هکتار و با دارا بودن 47 انسيستوي علمي داراي سابقه 50 ساله فعاليت است، که اين پارک مورد بازديد هيئت ايراني قرار گرفت.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت:کشور ژاپن تا سال 2020 قصد دارد تا تعداد 160 هزار دانشجوي خارجي فعلي شاغل به تحصيل در اين کشور را به 350 هزار دانشجو برساند و همچنين قصد دارد تا 180 هزار دانشجوي ژاپني را براي تحصيل به خارج بفرستد.
وي افزود: قابليت و ظرفيتهاي خوبي براي همکاري علمي بين دو کشور وجود دارد و بايد براي استفاده بهينه از اين وضعيتها برنامه ريزي داشته باشيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: انجام طرحهاي تحقيقاتي مشترک و حضور بيشتر در مجامع علمي بين المللي از اهداف جمهوري اسلامي ايران از حضور در کنفرانسهايي از اين دست است.
بعد از ارائه گزارش وزير علوم اعضاي شورا بر لزوم توجه بيشتر به مراودات بينالمللي علمي و فناوري تأکيد کردند.
در ادامه جلسه موضوع «نحوه تخصيص منابع و اعتبارات لازم براي اجراي سند دانشگاه اسلامي» در دستور کار قرار گرفت، و گزارش تهيه شده در دبيرخانه شوراي اسلامي شدن دانشگاهها پيرامون اين موضوع ارائه شد.
در اين گزارش با اشاره به لزوم طرح ريزي يک سامانه ضابطه مند به منظور طبقه بندي اقدامات سند دانشگاه اسلامي مواردي مانند نحوه و سازوکار بررسي عملکرد دانشگاهها در اجراي اقدامات سند دانشگاه اسلامي و چگونگي استفاده از ظرفيتهاي پيراموني نيز مورد اشاره قرار گرفته است.
پس از ارائه اين گزارش اعضا به بيان نظرات و پيشنهادهاي خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذيل است: در نظر گرفتن يک روش واحد به منظور اولويت بندي اقدامات، نظارت مستمر کميتههاي ذيل شوراي اسلامي شدن بر انجام اين اقدامات، آگاه سازي روساي دانشگاهها از وظائف و تکاليف آنها نسبت به سند دانشگاه اسلامي، خودداري از ايجاد ساختارهاي جديد به منظور جلوگيري از گسترش دستگاهها و افزايش بهرهوري.
اعضا همچنين مقرر کردند 40 اقدامي که به عنوان اقدامات محرک و پيشران از بين اقدامات سند دانشگاه اسلامي انتخاب شده، در اولويت تخصيص اعتبارات قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]