واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۱۵ق.ظ)
اهميت و نقش پايگاههاي ميراث فرهنگي در توسعه گردشگري موج - فرهاد عزيزي مدير اداره کل امور پايگاهها با تاکيد اهميت و نقش پايگاههاي ملي و جهاني کشور در توسعه گردشگري گفت: پايگاههاي ملي و جهاني کشور بايد از برنامه اي مشخص براي توسعه زيرساختهاي گردشگري تبعيت کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، صنايع دستي و گردشگري، فرهاد عزيزي مدير امور کل پايگاههاي ملي و جهاني سازمان با اشاره به وجود 19 پايگاه جهاني و 75 پايگاه ملي ميراث فرهنگي در سطح کشور گفت: خدماتي که به بازديدکنندگان از پايگاههاي ميراث فرهنگي ارائه ميشود بايد متناسب با استانداردهاي پايگاهها باشد.
مدير اداره کل امور پايگاههاي افزود: اگر پايگاههاي ملي و جهاني برنامه مشخص نداشته باشند، خطاي دستگاههاي اجرايي و افرادي که در بخش خصوصي قصد سرمايه گذاري در نزديکي و اطراف سايتهاي تاريخي دارند افزايش مييابد.
عزيزي توسعه گردشگري را آسيب زا ندانست و بيان کرد: درحال حاضر مطالعات و برنامه ريزي براي طبقه بندي زيرساختهاي گردشگري انجام شده و اينکه گردشگران در چه مسيري و با چه فرايند و نوع خدمات بايد به سايتهاي ملي و جهاني ورود کنند پيش بيني شده است.
وي فعاليت خارج از چارچوب حتي با هدف اقدامات گردشگري در پايگاههاي ملي و جهاني کشور را رد کرد.
وي افزود: اقداماتي که قرار است سازمان ميراث فرهنگي و بخش خصوصي در پايگاههاي ملي و جهاني براي ايجاد مسير بازديد، مبلمان، نيازسنجي و خدمات دهي به گردشگران انجام دهند بايد در پلان مديريت پايگاهها مشخص باشد.
عزيزي گفت: فعاليتهاي مرتبط با جمعيت هلال احمر و اورژانس نيز در پايگاههاي ملي و جهاني بايد با نظارت پايگاهها و همکاري دستگاههاي اجرايي و جامعه محلي انجام شود.
عزيزي با تاکيد بر نقش مهم جامعه محلي در صيانت از پايگاههاي ملي و جهاني ميراث فرهنگي کشور اعلام کرد: درحال حاضر با همکاري دفتر منطقه اي يونسکو در ماسوله اقدام به آگاهي رساني به جامعه محلي در خصوص ارزشهاي ميراث فرهنگي انجام شده و تلاشها براي جذب سرمايه گذاري بخش خصوصي با رعايت ارزشهاي ميراث فرهنگي براي ايجاد زيرساختهاي گردشگري در پايگاههاي ملي و جهاني ادامه دارد.
مدير کل امور پايگاههاي ميراث فرهنگي با اشاره به شکل گيري عزم جدي براي حفاظت از آثار جهاني در دنيا گفت: اميدواريم عزم جدي جهاني براي حفاظت از ميراث جهاني بشر در ايران و با همکاري دستگاههاي اجرايي کشور نيز تقويت شود.
عزيزي پايگاههاي ميراث جهاني را قلههاي فرهنگي ايران در جهان دانست و تاکيد کرد: پايگاههاي ملي نيز ظرفيتهاي فرهنگي کشور هستند که ميتوانند در فهرست آثار جهاني يونسکو قرار گيرند.
وي تصريح کرد: بايد به پايگاههاي ملي و جهاني کشور به عنوان يک مقصد فرهنگي بيش از گذشته توجه شود.
وي گفت: از آنجا که موضوع توسعه کشور يک امر جدي است، اميدواريم دستگاههاي اجرايي نيز اولويت خود را به ايجاد زيرساختها و افزايش سطح کيفي پايگاههاي ملي و جهاني ميراث فرهنگي اختصاص دهند.
مدير کل امور پايگاههاي کشور با اشاره به وضعيت پايگاه ملي تخت سليمان از دستگاههاي اجرايي منطقه اي و کشوري خواست تا توجه بيشتري به موضوع ميراث فرهنگي داشته باشند.
عزيزي گفت: لازم است وزارت راه همکاري بيشتري با سايت تاريخي تخت سليمان که آمادگي ثبت در فهرست ميراث جهاني يونسکو را پيدا کرده داشته باشد و مسير سخت بازديد گردشگران از اين محوطه تاريخي کشور را هموار و مناسب سازي کند.
وي همچنين خواستار همکاري جدي و مؤثر وزارت ارتباطات براي ارائه خدمات اينترنتي و مخابراتي در پايگاههاي ملي و جهاني کشور شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]