واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۷ب.ظ)
در خوزستان؛ تشديد نظارت بر 286 کارخانه توليدي مواد غذايي موج - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي اهواز صبح امروز در نشست خبري با اصحاب رسانه که در معاونت غذا و داروي اين دانشگاه برگزار شد بر تشديد نظارت بر 286 کارخانه توليدي مواد غذايي در استان خوزستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين برزگر گفت: معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي اهواز با نظارتهاي مستمر و ادواري بر واردات و صادرات مواد غذايي به استان خوزستان به عنوان ناظر نيز براي کل کشور محسوب ميشود.
وي با بيان اين که توسعه کشاورزي به عنوان مهمترين فاکتور در اقتصاد کشور است، تاکيد کرد: همان طور که مي دانيم غذا، ابتداييترين نياز انساني است و نقش اساسي آن، انکار ناپذير است،همچنين عدم دسترسي بدن به مواد اصلي غذايي باعث ايجاد انواع بيماريهاي جسمي و رواني ميشود.
برزگر با اشاره به اينکه با پيشرفت دانش، صنعت و تکنولوژي نوين، تغذيه انسان نيز دست خوش تغييراتي شده است، افزود: به همين دليل روز جهاني غذا که امسال مصادف با هفتادمين سالگرد تأسيس فائو (سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد) است، شعار«حمايت اجتماعي و کشاورزي شکستن چرخه فقر در مناطق روستايي» توسط اين سازمان نامگذاري شده است.
اين مقام مسوول به موضوع نشانگرهاي رنگي اشاره و خاطرنشان کرد: بحث نشانگرهاي رنگي براي تغذيه صحيح است و اين نشانگرهاي رنگي تغذيه اي بر روي برچسب محصولات خوراکي تدوين شده است تا با افزايش آگاهي مصرف کنندگان و اصلاح الگوي مصرف در ارتقاي سلامت جامعه گامهاي موثري برداشته شود.
برزگر گفت: محصولات خوراکي عرضه شده بايد مطابق ضوابط و قوانين سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي توليد و داراي پروانه ساخت معتبر باشند.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي اهواز، تصريح کرد: بي شک هدف اساسي سازمان فائو، زدودن فقر و گرسنگي در همه جهان است به طوري که جهت گيري و اولويتهاي اين سازمان، ثمره بيش از شصت سال مطالعه و تجربه است. از آنجا که فقر و گرسنگي با يکديگر در ارتباط هستند، سازمان فائو هدف خود را تأمين غذا براي همگان ميداند.
برزگردر ادامه اظهار کرد: برنامههاي اين معاونت در روز 25 مهرماه امسال شامل نواختن زنگ سلامت غذا در مدارس اهواز همزمان با سراسر کشور، برگزاري زنگ آموزش با موضوع (ايمني غذا و دانش آموزان)، نواختن زنگ صبحانه سالم و کامل در مدارس ابتدايي با مشارکت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اهواز، برگزاري مسابقه مقاله نويسي براي دانش آموزان متوسطه دوره اول و دوم است.
برزگر افزود: توزيع پمفلت و بروشورهاي آموزشي در مدارس استان خوزستان نيز از ديگر برنامه اين معاونت در روز جهاني غذا پيش بيني شده است.
مدير نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي اهواز نيز در اين زمينه گفت: همچنين اجراي ويژه برنامههاي فرهنگي و اطلاع رساني روز جهاني غذا به منظور تاکيد بر برچسب گذاري و نشانههاي تغذيه اي براي ارتقاء سلامت غذا و برگزاري جشنواره غذا از ديگر برنامههاي روز جهاني غذا است.
سيمين فقهي افزود: ارائه آموزشهاي لازم در زمينه نحوه تهيه و صرف غذاهاي سالم براي والدين دانش آموزان، توزيع بروشور آموزشي و هداياي فرهنگي با موضوع ايمني غذا از ديگر برنامههاي است که توسط معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي اهواز در ستان خوزستان اجرا خواهد شد.
وي تصريح کرد: برچسب گذاري غذا، اصليترين وسيله تبادل اطلاعات ما بين توليد کننده و فروشنده غذا با خريدار و مصرف کننده از سوي ديگراست
فقهي در ادامه بيان کرد: در زمينه استفاده از نشانگرهاي رنگي در صورتي که فراورده غذايي داراي ميزان نمک، قند، چربي کل و اسيد چرب ترانس در محدوده سبز باشد ملزم است تمامي موارد فوق را بر روي صفحه اصلي به صورت نشانگر سبز درج کند.
وي گفت: همچنين مواردي که در محدوده نارنجي يا قرمز قرار ميگيرد درج آن اختياري است.
مدير نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي اهواز، اظهار کرد: اطلاعات مرتبط با ميزان انرژي بر اساس کيلو کالري در هر سهم ماده غذايي يا در 100 گرم ميلي ليتر مواد غذايي که سهم براي آنها تعريف نشده است.
فقهي گفت: نشانگرهاي راهنماي تغذيه اي شامل شاخصهاي مربوط به انرژي- قند-چربي کل- نمک-اسيدهاي چرب ترانس بوده و بايد برحسب گرم درج شوند.
وي در پايان گفت: محل درج نشانگرهاي راهنماي تغذيه اي در محل بزرگترين سطح قابل مشاهده براي مصرف کننده بوده و اندازه آن بايد متناسب بسته باشد و در بستههاي کوچک بايد متناسب با حداقل شماره فونتهاي مشخص شده در اين ضابطه باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]