واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: زمانی که مقامات اقتصادی دولت از عدم کاهش قیمت ارز در دوران پساتحریم سخن به میان آوردند، برای مردمی که تحریم ها را با کاهش ارزش پول ملی حس کرده بودند این ابهام پیش آمد که برداشته شدن تحریم ها اصولا تاثیری بر معیشت مردم خواهد داشت؟!
به گزارش تراز ، پس از کش و قوس های بسیار کلیات طرح اقدامات متناسب دولت برای اجرای برجام در مجلس به تصویب رسید. هر چند در طی مسیرتصویب این طرح اقداماتی خلاف آیین نامه داخلی اتفاق افتاد اما مجلس ثابت کرد بیشترین همراهی را با دولت در این زمینه انجام داده است. در این بین نمی توان از نقش برجسته هیئت رئیسه، سخنی به میان نیاورد. در روزهای گذشته مقامات غربی نیز صرحتا اعلام کردند برای به اجرا درآمدن برجام منتظر نظر مجلس ایران هستند، که با تصویب کلیات طرح انتظار آنان باید به پایان رسیده باشد!
توافق هسته ای موسوم به برجام یک توافق چندوجهی و طولانی مدت است. هر کدام از طرفین با هدفی خاص وارد مذاکرات منتهی به برجام شدند و قاعدتا با رسیدن به توافق باید به هدف خود رسیده باشند. هدف ایران از ورود به مذاکرات هسته ای لغو تحریم های ظالمانه علیه کشورمان بود. اعمال این تحریم ها پس از پافشاری ملت ایران بر حقوق حقه خود با رهبری آمریکا صورت گرفت و به تعبیر عامیانه امریکا، ایران را اینچنین مخاطب قرار داد که " حال که حاضر به تمکین از ما نیستی انقدر فشار وارد می کنیم که مجبور به تمکین شوی!" این توهین آمریکا به ملت ایران با مقاومت ملی مثال زدنی مردم همراه شد. تا جایی که علی رغم نوسانات قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی، مردم در تمام صحنه ها حمایت خود را از روند پیشرفت کشور اعلام کردند. ایالات متحده که از تحریم های بی سابقه خود نتیجه نگرفته بود و در عرصه بین المللی با بازخوردهای منفی مواجه می شد با واسطه قرار دادن یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، ایران را دعوت به میز مذاکره کرد.
مذاکرات طولانی تیم جدید هسته ای با مقامات غربی پس از فراز و نشیب های بسیار منجر به توافق هسته ای ژنو شد. مراحل تصویب این سند در کشورها طی شد و برجام در آستانه اجرایی شدن قرار گرفت. لذا مردم از بدو نهایی شدن توافق انتظار داشتند و البته هنوز منتظرند تا تاثیر این تحولات را در صحنه عمل مشاهده کنند. زمانی که مقامات اقتصادی دولت از عدم کاهش قیمت ارز در دوران پساتحریم سخن به میان آوردند، برای مردمی که تحریم ها را با کاهش ارزش پول ملی حس کرده بودند این ابهام پیش آمد که برداشته شدن تحریم ها اصولا تاثیری بر معیشت مردم خواهد داشت؟
لذا می توان برداشت کرد ورود ایران به مذاکرات نتیجه یک خواست اقتصادی بوده است. این در حالی است که پس از توافق هسته ای انتقاد مقامات دولتی از روند فعلی پرداخت یارانه و تعبیر ناشایست "عذاب الیم" در مورد شب پرداخت یارانه دامنه ابهامات مردم را افزایش داد. نگرانی ها زمانی به اوج رسید که تعدادی از وزرا در نامه ای به رئیس دولت از وقوع بحران سخن به میان آوردند آن هم در شرایطی که همگان پس از توافق هسته ای و تبلیغات وسیع، انتظار بهبود اوضاع اقتصادی را در ذهن می پرورانند. ضمن آنکه بیم آن می رود شاهد رشد اقتصادی منفی در کشور باشیم و بازار سرمایه نیز روند نزولی خود را ادامه دهد. اگر برجام به عنوان بازیگر نقش اول این عرصه بتواند در دراز مدت پاسخگوی انتظارات مردم باشد باید در نیت مخالفان آن تشکیک کرد اما اگرقادر به تامین انتظارات مردم نباشد باید پرسید برجام انتظارات چه افرادی را برآورده کرده است؟
منبع: عمارنامه
زمانبندی انتشار: 20 مهر 1394 - 11:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]