تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834121949




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۲۰۰ هزار مادر ایرانی سوء تغذیه دارند |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ۲۰۰ هزار مادر ایرانی سوء تغذیه دارند
از کودکان بی‌بضاعت مناطق محروم در مهدها ثبت‌نام به عمل آمده و شرایطی را فراهم کرده‌ایم که آنها نیز در روستامهدها حضور پیدا کرده و از یک وعده غذای گرم استفاده کنند.
کد خبر: ۵۳۸۶۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۲ - 12 October 2015


نخستین همایش ملی رشد و تکامل همه‌جانبه کودک، جهشی به سوی عدالت اجتماعی برگزار شد. تلاش برای بازگرداندن ٧٥‌هزار کودک بازمانده از تحصیل به مدارس، آغاز ٥٠‌درصد اختلالات روانی پیش از ١٤ سالگی، وجود کودکان تنها در ایران و... ازجمله موضوعاتی بود که در این همایش و با حضور وزیر کار، رئیس سازمان بهزیستی و نمایندگان مجلس مطرح شد.

به گزارش شهروند، «علی ربیعی»، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دیروز نتایج تحقیقات مختلفی درباره کودکان ایرانی را با خودش آورده بود و برای همین هم بود که آمارهای مختلفی را دراین‌باره اعلام کرد.  ربیعی در این همایش گفت که ٢٠٠‌هزار مادر مبتلا به سوء تغذیه در کشور در‌ سال ٩٣ شناسایی شده‌اند: «شناسایی این تعداد مادر با کمک مراکز بهداشتی در روستاها و شهرهای کوچک انجام شده است. هدف از جمع‌آوری این آمار، برنامه‌ریزی غذایی بود و این‌که سوء تغذیه و فقر در مادران تاثیرات زیادی روی سلول‌های عصبی کودکان خواهد داشت.»

او در ادامه از تلاش برای بازگرداندن ٧٥‌هزار کودک بازمانده از تحصیل به مدارس گفت: «در‌ سال گذشته ١٧٥‌هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدند که امسال ١٠٠‌هزار نفر آنها به مدارس و محیط‌های آموزشی ورود یافته و برای ٧٥‌هزار نفر باقیمانده نیز در حال رایزنی و برنامه‌ریزی جهت ورود آنها به مدارس هستیم.» وزیر کار در ادامه از شناسایی ٣‌هزار کودک کار در ایران خبر داد: «این کودکان سه گروه هستند؛ گروه اول، کودکانی هستند که پدر و مادر دارند و نمی‌توانیم آنان را نگه داریم و تحت نظر مددکار تحویل خانواده‌ها می‌شوند. گروه دوم کودکان کاری هستند که از شهرهای دیگر مهاجرت کرده‌اند که نگهداری شده و سپس به خانواده‌های خود تحویل می‌شوند. گروه سوم کودکان کار مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند؛ این کودکان یا نامشروع بوده یا حاصل بارداری‌های مالی برای مقاصد خاص یا این‌که دارای والدین معتاد هستند. این گروه سوم کودکان برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و حمایت‌های قضایی برای آنان صورت می‌گیرد.»  او در ادامه گفت وزارت کار قصد دارد در شورایعالی رفاه نام شورای «ساماندهی کودکان کار» را به شورای «حمایت اجتماعی از کودک» تغییر دهد.

 وزیر تعاون با اشاره به اهمیت‌ هزار روز اول زندگی برای برنامه‌ریزی جهت دوران کودکی ابراز نگرانی کرد:  «در صورت بی‌توجهی به این دوران، شرایط بحرانی، پیش رو خواهیم داشت؛ بنابراین وجدان جمعی خانواده، دولت و نهادهای اجتماعی در این زمینه مسئولیت دارند. رشد نسبی کودکان از نطفه دچار مشکل است؛ بررسی وضع اقتصادی جامعه نشان می‌دهد که این وضع مانند حرف  U(یو) است که سمت راست آن ٦ تا ٧میلیون هستند که رفتار اقتصادی و سبک زندگی آنان مانند ثروتمندان آمریکایی است اما نگرانی من به‌عنوان وزیر رفاه متوجه سمت چپ U است و باید کاملا به مسأله سوء‌تغذیه آنان توجه کنیم.»  وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «متاسفانه نبود فضاهای شهری مناسب برای رشد همه‌جانبه کودکان کاملا مشهود است؛ حتی در شهرهای بزرگی مانند تهران، مشهد، تبریز و اصفهان که توانایی درآمد دارند، کمبود سرانه پارک و فضاهای ورزشی دیده می‌شود. سبک زندگی آپارتمان‌نشینی و فقدان فضای مناسب در معماری‌ها، جایی برای مراودات کودکان باقی نگذاشته است و دچار کج‌کارکردی فضاهای شهری و زندگی هستیم.»  او در ادامه به گران‌بودن خدمات ورزشی کودکان اشاره کرد:  «ارايه خدمات ورزشی در یک مرکز در تهران حداقل (پایین‌ترین قیمت) برای کودک ٤ تا ٧ ساله، ماهانه ٢٠٠‌هزار تومان منهای مسأله دسترسی و هزینه تغذیه او است. با این وجود دسترسی به این خدمات برای خانواده کارگری و حاشیه‌نشینان که درآمد ماهانه آنان حداقل دستمزد آنهاست، وجود ندارد.» 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تحقیق خود درباره برندهای شهری گفت: «در این تحقیق از شهروندان خواسته شد که بگویند تهران شبیه چه چیزی است و افراد خشن‌ترین شیءهای تصور شده را شبیه تهران دانستند. افراد در سنین پایین‌تر، تهران را شبیه فریاد می‌دانستند و هیچ‌کس تهران را مهربان ندانسته بود. امروز خانواده‌های نگران و نگرانی خانواده‌ها در رشد کودکان تاثیرگذار است و اثر مخربی روی سیناپس‌های (سلول‌های عصبی) کودکان دارد.»

ربیعی ادامه داد: «خانواده با جیغ، خانواده پرفریاد و نگرانی از طلاق در خانواده از خصوصیات غالب خانواده‌های شهری امروز البته با طیفی از کم تا زیاد به شمار می‌رود؛ به‌طور مثال بیدار شدن کودکان امروز با بوسه مهربانانه مادران نیست بلکه با نگرانی و بگو و مگو بیدار می‌شوند. پدیده «خانواده نگران» خیلی قابل بحث است، باید یاد بگیریم که نگرانی را به کودکان منتقل نکنیم». وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «کودکان با «شهر خشمگین» روبه‌رو می‌شوند؛ به‌طور مثال صدای داد پدر در ماشین یا ناسزاهای خیابان را می‌شنوند؛ دیگر، کودکان خانه‌های «گفت - گفت» را تجربه نمی‌کنند. محیط‌های شهری برای کودکان تبدیل به شهر یک و دو، شهر منازعه، شهر جدال در صف و شهر مسابقه برای عقب نماندن تبدیل شده است؛ از پنجره ماشین ٥٠٠‌میلیون تومانی، پوشک و پوست پسته به بیرون پرت می‌شود.»  او در ادامه گفت، بچه‌های ایران، راحت درس نمی‌خوانند، از درس خواندن لذت نمی‌برند و مدرسه برای آنان استرس‌زا است: «به طور مثال سه برابر کتاب‌های درسی برای کودکان، کتاب‌های کمک‌آموزشی خریده می‌شود؛ کودکان برای رفتن به مدارس شناخته شده خوب، استرس مصاحبه دارند؛ نوع درس دادن تا نوع تکلیف، استرس‌زاست.»

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت اکنون با پدیده «کودک و تنهایی» در جامعه روبه‌رو هستیم، درحالی که بخشی از شکل‌گیری شخصیت کودک در همین شب‌نشینی‌ها اتفاق می‌افتد: «امروز کودک بدون پدر و مادر و بدون درک گفت‌و‌گو بزرگ می‌شود. مادر، حاضر است پول بیشتری به پرستار بپردازد اما خودش بیرون خانه باشد.»  «انوشیروان محسنی‌بندپی»، رئیس سازمان بهزیستی کشور یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود.

او گفت که ٢٠٠ هزار کودک تحت پوشش طرح «یک وعده غذای گرم» هستند:  «نخستین کار بهزیستی در حوزه کودک در مناطق محروم صورت گرفته است، به‌طوری که از کودکان بی‌بضاعت مناطق محروم در مهدها ثبت‌نام به عمل آمده و شرایطی را فراهم کرده‌ایم که آنها نیز در روستامهدها حضور پیدا کرده و از یک وعده غذای گرم استفاده کنند. هم‌اکنون ١٨٠ تا ٢٠٠‌هزار کودک از طرح یک وعده غذای گرم ارایه شده توسط سازمان بهزیستی کشور استفاده می‌کنند.»  در ادامه این نشست «حبیب‌الله مسعودی فرید»، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت که ٥٠‌درصد اختلالات روانی پیش از ١٤ سالگی آغاز می‌شود:  «٧٥‌درصد این اختلالات هم در سنین کمتر از ٢٤ سالگی شروع می‌شود. بنابراین باید توجه ویژه‌ای به رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی کودکان در بخش سلامت داشته باشیم. تکامل ناحیه تصمیم‌گیری انتزاعی و منطقی مغز تا سن ٢٤ سالگی طول می‌کشد؛ هر چه سن کمتر باشد، اهمیت دوران زندگی بیشتر می‌شود.»













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن