واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
سیر طارم در مسیر صادرات موفق/ کشاورزان طارمی به امید برداشتی مناسب میکارند
محصول سیر طارم امروز جایگاه خود را به عنوان یک محصول مهم در شهرستان طارم یافته و صادرات آن در مسیر موفقی قرار گرفته است که به حمایت بیش از پیش مسئولان نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، سیر به عنوان یکی از محصولات استراتژیک شهرستان طارم به عنوان هندوستان ایران است که همواره با فراز و نشیبهایی مواجه است، اما این محصول در حال حاضر جایگاه واقعی خود را یافته و قابلیت صادرات به سایر کشورهای جهان را دارد. تولید انواع محصولات کشاورزی و داشتن محصولات شاخصی همچون سیر و زیتون شهرستان طارم را به مهمترین شهرستان استان زنجان در بخش کشاورزی تبدیل کرده است. سیر به عنوان یکی از محصولات مهم تولیدی شهرستان طارم است که سالانه به صورت تقریبی بین 80 تا 100 هزار تن برداشت میشود، اما یکی از دلایل صادرات این محصول به سایر کشور کیفیت بالای آن است. سیر مورد کشت در شهرستان طارم شامل سیر محلی طارم، سیر صورتی، سیر قرمز، سیر سفید و رقم آذر است. سیر علاوه بر مصرف خوراکی به صورت تازه سیر ترشی یا چاشنی در صنایع غذایی برای تولید فرآوردههای غذایی نقش مهمی دارد و همچنین استفاده فراوانی به عنوان یک گیاه دارویی موثر در بیماریهایی چون فشار خون و بیماریهای قلبی (کاهش کلسترول خون) خواص ضد انگلی و ضد میکروبی و درمان دستگاه گوارش دارد.
در حال حاضر شهرستان طارم به ایستگاه محصول «سیر» خاورمیانه تبدیل به شده است چرا که از نظر کمیت و کیفیت پیشرفت قابل توجهی داشته است. اگر چه در برخی از سالها آب و هوا و دست دلالان موجب افت فروش در نهایت نارضایتی کشاورزان طارمی میشود، اما امسال وضعیت این محصول در استان مطلوب بود. مدیرجهاد کشاورزی شهرستان طارم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس از زنجان اظهار داشت: سیر یکی از محصولات شهرستان طارم است که به کشورهای روسیه، آذربایجان و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود. علیرضا عماری با بیان اینکه سیر طارم دارای ارزش غذایی و کیفیت بالایی است، افزود: این کیفیت موجب شده تا زمینه صادرات آن فراهم شود. مدیرجهاد کشاورزی شهرستان طارم ادامه داد: در حال حاضر زمینه صادرات این محصول فراهم شده و علاوه بر مصرف داخلی در کشور به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود. عماری تصریح کرد: انواع سیر قرمز، صورتی، سفید و سیر محلی از شهرستان طارم قابلیت صادرات را دارد که در این زمینه هر ساله اقدامات لازم انجام میشود. وی گفت: کاشت محصول سیر هر ساله در فصل پاییز آغاز میشود و در ماههای اردیبهشت و خرداد برداشت و به بازار مصرف عرضه میشود. یک کشاورز طارمی نیز در این زمینه به فارس گفت: مشکلات سیرکاران طارمی رسیدگی نمیشود، محصول سیر همواره با چالشهایی مواجه است که برنامهریزی مناسب میتواند این مشکل را حل کند. محسن خدایی با بیان اینکه در حال حاضر از روشهای سنتی برای کاشت سیر استفاده میشود، افزود: با توجه به فراهم بودن زمینه صادرات این محصول باید امکانات کافی و ارزان قیمت نیز در اختیار کشاورزان قرار گیرد. وی افزود: در حال حاضر روش کشت این محصول سنتی است و فقدان واحدهای فرآوری، بستهبندی و سردخانه از مشکلات کشاورزان محسوب میشود. این کشاورز تصریح کرد: متاسفانه واسطهها و دلالان بیشترین سود را از این محصول دارند چرا که کشاورز نمیتواند به صورت مستقیم اقدام به فروش کنند. خدایی ادامه داد: کاهش محسوس قیمت سیر در برخی از سالها موجب میشود کشاورزان رغبتی برای کاشت نداشته باشند این در حالی است که سیر به عنوان یکی از محصولات با کیفیت شهرستان طارم میتواند جایگاه بالاتری داشته باشد. وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته وضعیت محصول سیر در قیمتگذاری و فروش بسیار نامناسب بود به طوری که در سال گذشته هر کیلو سیر به قیمت 300 تا 500 تومان فروش رفت. رئیس سازمان تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز معتقد است، گفت: یکی از مشکلات موجود در بخش کشاورزی به ویژه تولید محصول سیر،عدم رعایت الگوی کشت محصول است. محمود نوری استفاده از روشهای سنتی را یکی از دلایل ضعف سیر طارم عنوان کرد و افزود: برنامه توریسم کشاورزی برای معرفی محصولات شهرستان طارم در استان اجرایی میشود. وی با بیان اینکه فروش و بازار یابی در زمینه محصولات به ویژه سیر ضروری است، خاطرنشان کرد: بر برپایی نمایشگاه محصولات کشاورزی نیز میتواند در معرفی محصولات این شهرستان مثمر ثمر باشد. وی توسعه اطلاعرسانی برای شناخت ظرفیت کشاورزی سیر طارم را مهم ارزیابی کرد و گفت: برای ورود سرمایهگذار و صادرکنندگان برای صادرات باید ظرفیتهای موجود به خوبی معرفی شود.
کشاورزان طارمی در فصل کاشت به این امید سیر میکارند که سال آینده وضعیت مطلوبی داشته و مسئولان دست کشاورزان را در حنا نگذارند، سیر طارم قابلیت صادرات یافته و تنها یک برنامهریزی میتواند برای همیشه صادرات آن را تضمین کند. اگر چه در سال گذشته میزان تولید این محصول در مزارع خوب بود اما به دلیل ضعف در فروش، 25 درصد محصول تولیدی بر روی دست سیرکاران طارمی ماند. طارم یکی از هشت شهرستان استان زنجان است که ظرفیتها و داشتههای فراوانی در زمینه کشاورزی دارد به طوری که بیش از 50 نوع محصول کشاورزی در آن کشت و تولید برداشت میشود. شهرستان طارم که به هندوستان ایران مشهور است دارای آب و هوا مناسب و خاک حاصلخیز است که همین شرایط موجب شده این شهرستان در بخش کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار باشد. عبور رودخانه قزلاوزن به عنوان شاهرگ حیاتی از شهرستان طارم توانمندیهای کشاورزی را دو چندان کرده و باعث رشد، توسعه و رونق اقتصادی منطقه شده، تاحدی که به عنوان قطب کشاورزی مخصوصاً در زمینه تولید محصول زیتون (27 درصد زیتون کل کشور) این منطقه را به عنوان منطقه استراتژیک کشاورزی استان معرفی کند. زیتون، انار، انجیر (سه میوه بهشتی) فندق، گردو، گیلاس، سیب، انگور، به، توت،گوجه سبز، هلو، آلو، زردآلو، شفت آلو، آلوچه، آلو بخارا، آلبالو، پرتقال، نارنگی، نارنج، گلابی، خرمالو و به ویژه سیر از جمله محصولات این شهرستان است. کرفس، سیر، باقلا، نخود فرنگی، خیار، سیب زمینی، کلزا از محصولات بهاره زراعی شهرستان طارم است. شهرستان طارم علاوه بر موقعیت مهم کشاورزی ازن ظرتاریخی نیز قدمتی به درازای تاریخ ایران داشته و فولاد وار یاد و خاطره حکومتها و دورههای مختلفی را در ذهن کوچک خود جای داده است، به طوری که آتشکدهها و قلعهها دیگر آثار به جای مانده از تاریخ کهن ایران زمین نشان از تاریخ دیرینه این منطقه دارد که میتواند بیانگر تمدن و فرهنگ غنی و اصیل ایرانی نیز باشد. انتهای پیام/2308/ن20
94/07/19 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]