واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ماجرا از یک خبر در کانال تلگرام هفت راه آغاز شد: «نمایش “چهل گیس” برای دقایقی، حوزه هنری را به دیسکو تبدیل کرد! محل اجرای این نمایش به محلی برای رقص و حرکات موزون مختلط دختران و پسران همراه با موسیقی رپ تبدیل شد. نکته قابل توجه، حضور امیر کربلایی زاده (کمدین خندوانه) در سالن به عنوان یکی از عوامل این نمایش بود.»
به گزارش تراز ،همین خبر کوتاه بدون اینکه در سایت «هفت راه» بازنشر داده شود، با واکنشهای عجیب و غریب عوامل برگزاری جشنواره تئاتر سوره ماه و همچنین عوامل این نمایش روبرو شد؛ واکنشهایی که اندکی توجه در متن آنها مشخص میکند که صرفا یک فضاسازی برای لاپوشانی این خطای بزرگ هستند.
ابتدا، یکی از مسئولین برگزار کننده جشنواره به میدان آمد و خبرنگار هفت راه را «خبرنگار نما» نامید! کوروش زارعی، عضو هیات بازبین و ارزشیابی آثار متقاضیان تهرانی بیست و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه درباره حاشیه هایی که درباره اجرای نمایش «چهل گیس» به کارگردانی پوران مرادی در یکی از رسانه ها مطرح شده بود، توضیح داد: نمایش «چهل گیس» نمایشی سالم و ارزشی است که مخاطبانش را به زندگیِ با امید دعوت می کند. مضمون نمایش درباره بیماری سرطان است و این مساله را به نمایش می گذارد که اگر انسان محتوم به مرگ هم باشد با داشتن توکل و امید می تواند موفق شود. متاسفانه بعد از اجرای نمایش از طرف یکی از رسانه ها درباره استفاده نامناسب موسیقی در این اثر مواردی مطرح شد که اصلا صحت ندارد. چون من به عنوان هیات انتخاب و ارزشیابی آثار جشنواره بعد از این همه سال فعالیت فرق موسیقی لهو و لعب و موسیقی تاثیرگذار و هدفمند را می فهمم.
زارعی ادامه داد: متاسفانه همانطور که ما در فوتبال واژه تماشاگر نما داریم در عرصه رسانه نیز برخی خبرنگار نما هستند و ارزش و اعتبار اهالی واقعی مطبوعات را که همیشه حامی فرهنگ و هنر بوده اند، از بین می برند. این افراد حاضر هستند برای جذب مخاطب برای رسانه زردشان از هر تمهیدی استفاده کنند. این افراد به دنبال خاموش کردن چراغ کم سوی تئاتر هستند و نمی خواهند بگذارند که این پیکر نیمه جان قوت بگیرد.
کارگردان نمایش «راکب» تصریح کرد: من به عنوان کسی که محتوا و موضوع آثار را می شناسد و همچنین سال هاست که در عرصه تئاتر ارزشی و دینی فعالیت کرده است و می تواند سره را از ناسره تشخیص دهد، آثاری را برای حضور در این جشنواره انتخاب کرده ام که از سلامت ارزشی و مضمونی برخوردار باشند. بنابراین تصورم این است که اینگونه بی اخلاقی ها از روی حسادت و نابود کردن تئاتر صورت می گیرد.
بازیگر سریال «کیمیا» در پایان صحبت هایش متذکر شد: من هم بازبین نمایش «چهل گیس» بودم و هم جهت بالا رفتن کیفیت کار به گروه مشاوره دادم بنابراین از این نمایش دفاع می کنم. ما با نقد مخالف نیستیم و اگر کسی از لحاظ فنی و محتوایی انتقادی به آثار دارد با روی باز می پذیریم اما من اجازه نمی دهم کسی به حریم خانه من وارد شده و آن را مورد حمله قرار دهد. مسوولان ما نباید به صحبت های یک رسانه نما اهمیت دهند چون این اثر نمایشی مضامینی همچون امید و آرزو و توکل به خدا و با نشاط بودن را مطرح می کند که از جمله نکات مد نظر رهبر معظم انقلاب نیز است.
اما این پایان ماجرا نبود. چند ساعت بعد نیز امیر کربلاییزاده که این روزها به دلیل حضور در برنامه خندوانه مورد توجه مردم قرار گرفته است و به عنوان مشاور کارگردان در این نمایش حضور داشت، در واکنش به خبر هفت راه گفت: امیدوارم که برخی دوستان رسانهای نگاه دقیقتری به تئاتر داشته باشند، واقعا اگر این دوستان نمایشهای آزاد را ببینند چه میگویند. ما نمایشی موزیکال و با استفاده از حرکات نمایشی آماده کردهایم تا به پنج هدف اخلاقی و اجتماعی خود برسیم. ابتدا فراموش نکردن آیینها و سنتها است که با توجه به پس زمینه نمایش که داستان حسن کچل است، سعی کردیم آیینهایی از جمله شب یلدا، کمک به یکدیگر و… را در آن بگنجانیم.
وی ادامه داد: در این بین هم از حرکات نمایشی استفاده کردیم و حتی بنده با توجه به رسالت کاری که همیشه داشتهام و همسرم که کارگردانی نمایش را برعهده دارد، هنرمند حرکت خانم و آقا را از یکدیگر جدا کردیم. مسئله سومی که به آن پرداختیم بحث بیماری سرطان است که متاسفانه نه تنها در میان هنرمندان، بلکه اقشار مختلف مردم فراگیرتر از همیشه است. البته ذرهبین ما بر روی هنرمندان این عرصه بوده که با چه شرایط سختی روی صحنه خاک خوردند تا امروز ما بر روی شانههای آنها بالا برویم.
کمدین برنامه خندوانه افزود: متاسفانه و حرکت میبینند، بدون هیچ تحقیق و فارغ از محتوا، مطالبی را مینویسند که نه تنها زحمات اعضای گروه ما را پایمان میکنند، بلکه تصویر تئاتر را در میان مسئولان و سیاستگذاران امر از این چیزی که الان در آن گرفتار هستیم، خرابتر میکنند. نمایش با اهداف جشنواره سوره ماه یعنی امید، آرزو و هنر هماهنگ است و برای اینکه به این نقطه برسیم، بجز بازخوانی متن، اثرمان سه بار توسط متعهدترین و متخصص ترین افراد تئاتر در حوزه هنری مورد ارزیابی و نظارت قرار گرفته است.
همه این واکنشها را باید ناشی از عصبانیت عوامل اجرایی این تئاتر از نقد خبرنگار هفت راه دانست. برخلاف ادعای آقای کربلاییزاده و زارعی، حرکاتی که در این نمایش استفاده شدهاند، نه چهارتا چراغ رنگی و موسیقی معمولی بلکه صراحتا یک رقص مایکل جکسونی تمام عیار آن هم به صورت مختلط بوده است.
اینکه در نمایشهای آزاد چه خبر است، بحث دیگری است اما قطعا این نمیتواند دلیل خوبی برای تبدیل کردن حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به دیسکو باشد. در خبر هفت راه نیز محتوای نسبتا مطلوب این نمایش انکار نشده بود اما اجرای چنیدن باره رقص و خوانندگی رپ قطعا چیزی نیست که به قول آقای زارعی بتوان آن را مضامین ارزشی و دینی نامگذاری کرد!
مجله فرهنگی هنری هفت راه در طول حدود یکسال فعالیت خود همواره از حامیان اصلی هنر تئاتر در کشور بوده اما باید در نظر داشت که محتوای مبتذل و غیراخلاقی را نمیتوان و نباید به عنوان نمایش ارزشی جا زد و بودجههای کلان را از نهادهای انقلابی برای تولید و اجرای آن هزینه کرد. همچنین هفت راه آمادگی خود را برای نمایش فیلم اجرای این تئاتر برای همه مسئولین فرهنگی کشور و کسب نظر آنها اعلام میکند.
زمانبندی انتشار: 18 مهر 1394 - 20:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]