واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: روسیه پیش از حمله به تروریست ها با ایران مشورت کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قضاوت در مورد حمله روسیه به مواضع تروریست ها در سوریه زود است، البته قبل از این اقدامات مشورتی با ایران درباره ائتلافی برای مبارزه با تروریست ها انجام شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، لاریجانی پس از دیدار بوگدان بورسویچ در این نشست خبری افزود: خوشحالیم که رئیس مجلس سنای لهستان به همراه یک هیئت عالی رتبه از مجلس سنا به ایران آمد، ما از اینکه ایشان دعوت ما را پذیرفت تشکر می کنیم.
او با بیان اینکه ایران و لهستان حدود صدها سال است که با هم ارتباط نزدیک دارند، گفت: در جنگ جهانی دوم 120 هزار لهستانی به ایران آمدند و در ایران با نهایت احترام از آنها پذیرایی شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه درهمه شرایط ایران و لهستان روابط صمیمانه و دوستانه ای با هم داشته اند، افزود: ما در جلسه ای که با یکدیگر برگزار کردیم در زمینه گسترش همکاریهای پارلمانی و اقتصادی صحبت کردیم.
لاریجانی با بیان اینکه در این جلسه در خصوص همکاری در زمینه سرمایه گذاری نفت و گاز، کشتیرانی و سایر صنایع بحث شد، گفت: همچنین درباره تصویب قوانینی در زمینه اجتناب از مالیات مضاعف و کارهایی که به تسهیل سرمایه گذاری در کشور بینجامد بحث شد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه در مورد موضوعات مهم منطقه ای و وضع آشفته منطقه، همچنین بحران آفرینیهایی که در فلسطین صورت میگیرد، با رئیس مجلس سنای لهستان گفتگو کردیم، افزود: مشکلات کشورهای دیگر مانند سوریه، عراق و افغانستان نیز مورد بحث قرار گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سفر ایشان به ایران را مهم تلقی می کنیم و امیدواریم سطح روابط سیاسی، اقتصادی و همکاریهای فرهنگی و دانشگاهی دو کشور ارتقا یابد و ایشان نیز کمکهای ویژه خود را انجام دهد.
او افزود: آرزوی سفر خوبی برای ایشان و همراهانشان به ایران دارم.
لاریجانی درباره حمله هوایی روسیه به مواضع داعش اظهار داشت: در مورد حمله روسیه به سوریه قضاوت زود است.
او افزود: قبل از این اقدامات کشور روسیه مشورت هایی را با ایران در زمینه ایجاد ائتلاف علیه تروریسم انجام داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حملات روسیه به مواضع داعش تاکنون با دقت عمل انجام شده است، گفت: باید ببینیم تا کجا این دقت عمل ادامه خواهد داشت.
بوگدان بورسویچ رئیس مجلس سنای لهستان نیزاظهار داشت: بین دو کشور هرگز هیچ مشکلی وجود نداشته و نقطه تاریکی در تاریخ بین دو کشور نبوده است و هرگز با یکدیگر جنگی نداشته اند.
او افزود: 540 سال از تأسیس روابط سیاسی و رسمی بین دو کشور گذشته است و ما همچنان پذیرش تعداد 120 هزار لهستانی را که از روسیه وارد ایران شدند به خاطر داریم.
بورسویچ ادامه داد: این مهاجران لهستانی پس از ورود به ایران درمان شده بودند و بعد از آن مصیبتهایی که در روسیه تحمل کردند جان دوباره ای گرفتند.
رئیس مجلس سنای لهستان با بیان اینکه تاریخ و گذشته خوبی بین ایران و لهستان وجود دارد، اظهار داشت: ایران چهره شناخته شده ای در لهستان است و دید خوبی به این کشور در لهستان وجود دارد و این هیچ ربطی به اوضاع سیاسی ندارد.
او با بیان اینکه در این گفتگو در مورد مسائل پارلمانی با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران صحبت کردیم، اضافه کرد: من از آقای رئیس دعوت کردم با سفری رسمی به لهستان تشریف بیاورد.
بورسویچ با بیان اینکه بحث روابط پارلمانی دو کشور می تواند بسیار مهم باشد، گفت: در مورد کمیسیونهای پارلمانی اعمال نظر کردیم و تاکید ما بیشتر بر همکاری های اقتصادی بود. ما در واقع با آقای رئیس در مورد همکاریهای سیاسی و اقتصادی صحبت کردیم.
او با تأکید بر اینکه باید در زمینههای مختلف اقتصادی با ایران همکاری کنیم، افزود: من اهل یکی از شهرهای بندری لهستان هستم و در این شهر پالایشگاهی ساخته شد به منظور فرآوری نفت ایران ولی در حال حاضر در آن پالایشگاه نفت روسیه فرآوری میشود.
رئیس مجلس سنای لهستان با بیان اینکه با آقای لاریجانی در خصوص تحولات منطقه به خصوص سوریه و عراق بحث کردیم، گفت: معتقدم راه حل این بحران در منطقه است و باید کاری کنیم که تمام نیروهای سیاسی در سوریه به توافق برسند چون ما در مقابل یک دشمن جانی به نام داعش هستیم که همواره در حال توسعه و تقویت است.
بورسویچ با اشاره به اینکه مذاکرات من با آقای لاریجانی بسیار جالب، سازنده و پربار بود، اظهار داشت: مذاکرات ما با صراحت انجام شد.
رئیس مجلس سنای لهستان در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص نقش لهستان در حل بحران ورود آوارگان سوری به اروپا گفت: لهستان عضو اتحادیه اروپاست و باید سیاستهای واحد اتحادیه اروپا را اعمال کند.
او با بیان اینکه آوارگان سوری از دست جنگ و نبرد به اروپا پناه آورده اند و این حق آنها نیست، افزود: اولین سیل از آوارگان و مهاجران به اروپا از راه دریا بود که از طرف لیبی به اروپا میآمدند، افزود: ولی در حال حاضر این افراد از طرف ترکیه و یونان از طریق خشکی وارد اروپا می شوند.
بورسویچ با بیان اینکه مرز ترکیه در این مقطع زمانی کاملا به روی آوارگان باز شده است، گفت: اتحادیه اروپا در این زمینه با ترکیه وارد مذاکره شده است تا وضع آوارگان مهار و کنترل شود که ما هم از این موضوع پشتیبانی میکنیم.
رئیس مجلس سنای لهستان با بیان اینکه به نظر من اتحادیه اروپا باید به سوریه نزدیک شود تا این آوارگان فرصت داشته باشند به کشور خود بازگردند، خاطرنشان کرد: این آوارگان خانه های خود را رها کرده و به اروپا آمدهاند و لهستان چند هزار از این آوارگان را خواهد پذیرفت.
او با بیان اینکه مسیر سرازیر شدن آوارگان به اروپا از لهستان نمی گذرد ولی این مشکلی برای تمام کشورهای اتحادیه اروپاست، گفت: این تنها یک مشکل اقتصادی نیست بلکه جنگی که در سوریه جاری است و اینکه ترکیه مرزهای خود را به روی آوارگان باز کرده است یک مشکل سیاسی نیز هست.
شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]