تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830189361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صلح حديبيه از جنس عبادت بود نه از ترس كدخدا


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صلح حديبيه از جنس عبادت بود نه از ترس كدخدا
اتفاقات و رويدادهاي صدر اسلام همواره مورد بحث و اختلاف نظر بوده و شخصيت‌ها و گروه‌هاي مختلف اجتماعي بر اساس معيارهاي خود به تحليل و تبيين چنين رويدادهايي پرداخته‌اند.
به عنوان نمونه اخيرا جماعتي خاص پيام اصلي واقعه كربلا را با تفسيري اشتباه «درس مذاكره» خواندند كه با واكنش منفي بسياري از مراجع و علما و حتي رهبر معظم انقلاب روبه‌رو شد، يا در نمونه‌اي ديگر «صلح حديبيه» را با تفسيري حزبي، و بدون توجه به مولفه‌هاي رفتاري پيامبر گرامي اسلام در آن سال، بده و بستان پيامبر(ص) و كفار عنوان كرده‌اند.  حشمت الله قنبري، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاريخ اسلام هم در رد چنين نظريه‌اي مي‌گويد: موضع پيامبر نه تنها موضع سازشكار نبود بلكه او در مقام سرزنش و از موضع اقتدار قلب و جان مسلمانان را پر از نور اميد كرد. در عبارت پيامبر اعظم عزت و عظمت موج مى زند. با وصول اخبار مكه و آگاهى از تمهيدات قريش آن حضرت با راهنمايى تعدادى از راه بلدهاى قبيله بنى اسلم با تغيير مسير و طى طريق در راه فرعى پيشروى خود را به سوى مكه ادامه دادند و در عين حال در كنار وعده نصرت الهى، مسلمانان را به خواندن نماز خوف دعوت كردند تا روح مجاهده را در آنها تقويت فرموده باشند. نماز خوف يعنى اعتماد به خدا و تكيه بر توانايي‌هاى سخت و نرم اهالى ايمان.
وي ادامه داد: جنگ افروزى و سنگينى فضاى ارعاب و تهديد باعث نشد كه تدابير و ديپلماسى انقلابى پيامبر دچار انفعال شود. لذا هنگامي كه اولين گروه ستيزه جويان قريش عملا اقدام به اهانت و اقدام نظامى كردند با برخورد قاطع مسلمانان مواجه شدند. عده اى از آنان به اسارت درآمدند و مابقى نيز گريختند.
در شرايط بحرانى حديبيه، كسى دهان كسى را نبست كه چيزى نگوييد و اهانت‌هاى آنها را تحمل كنيد؛ قدرت آنها زياد است و مشكلات ما بدون آنها اصلاح شدنى نيست.
قنبري در پاسخ به اين سؤال كه پيامبر اسلام در اين توافق جامع چه امتيازاتى داد، چه دستاوردى را به اردوگاه اسلام وارد كرد، و چگونه مي‌توان وضع امروز را با صلح حديبيه تطبيق داد، گفت: اولا بعد از گذشت بالغ بر 18 سال از عمر اسلام براى اولين بار حقيقت تابناك اسلام به عنوان يك وجود غير قابل حذف و انكار مورد اقرار و اعتراف استكبار قريش قرار گرفت و اسلام به رسميت شناخته شد. اين دستاورد مهمى بود كه در سايه غزوات و سرايا به دست نيامده بود.
در اين بخش به عنوان يك مبنا، وضع امروز ما هيچ تشابهى با سال ششم هجرت نبوى ندارد. ما كشورى بزرگ در جامعه جهانى هستيم و همه دنيا حقيقت نورانى انقلاب و جمهورى اسلامى ايران را به عنوان قدرت بزرگ و اثرگذار پذيرفته‌اند و همه همت آنها براى حبس كردن ارزش‌هاى انقلابى اسلام در قلمرو جغرافيايى ايران است. استكبار جهانى تلاش دارد تا ملت‌ها و دولت‌ها متأثر از انقلاب اسلامى به دنبال مطالبه حقوق انسانى و قانونى خود در عرصه منطقه‌اى و جهانى نباشند.
قنبري گفت: در پيمان صلح حديبيه، نسبت «داده به ستانده» كاملاً معلوم و قابل اندازه‌گيرى است. مسلمانان همه چيز را به دست آوردند بدون اينكه از هيچ‌كدام از اصول خود عبور كرده باشند. صلح حديبيه بر پايه حكمت و از جنس عبادت بود نه از سر بيم و ترس از كدخدا. صلح حديبيه به چالش كشيدن حيثيت استكبار قريش و نماد اعتماد به خدا و توانايي‌هاى امت اسلامى بود نه ابر و باران و بركات را در دست بى خدايان ديدن.
   
گزينشي برخورد كردن با وقايع تاريخي
نكته جالب توجه در صلح حديبيه آن است كه دشمن در برابر رسول خدا - هنگامي كه ايشان در مدينه هستند- در سه جنگ بدر و احد و خندق نتيجه نگرفته و شكست خوردند و در سال ششم قصد زيارت به خانه خدا مي‌كنند در حالي كه مكه در دست مشركان بود – شبيه به موقعيت امروز ايران و نظام سلطه.
در آن ايام، چون ماه حرام است، جنگ كردن هم حرام بوده و اسلام آن را حفظ كرد و پيامبر هم از ياران خود مي‌خواهند تا سلاح تهاجمي همراه خود نبرند و بنابراين پيامبر گرامي اسلام از موضع ضعف و انفعال با مشركان روبه‌رو نشد و اين در شرايطي است كه جرياني در داخل با تحريف وقايع صدر اسلام تلاش مي‌كنند نتايج و اهداف حزبي و جناحي را در پوشش تطهير نظام سلطه به‌دست آوردند؛ رويكردي كه هيچ نسبتي با رفتار و منش پيامبر و ائمه معصومين(ع) ندارد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن