واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۸:۳۹ب.ظ)
کانون هاي مساجد پيش گام در امر آموزش و فرهنگ سازي موج - همايش تجديد پيمان کانون فرهنگي مساجد با ولايت و بزرگداشت روز روستا با حضور رحيمي مدير کل ارشاد اسلامي کرمانشاه، صفري رئيس دبيرخانه کانون مساجد و بالايي مدير کل امور روستايي و پاپ زن از اساتيد دانشگاه و جمعي از مسوولان استانداري و کانون مساجد در تالار بعثت کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج کرمانشاه؛ مسجد به عنوان بزرگترين پايگاه ديني و اعتقادي مردم از دوران پس از انقلاب اسلامي ايران تاکنون مقر تصميمات بزرگ اجتماعي، فرهنگي و ... بوده است و اين مهم امروز در تالار بعثت کرمانشاه که مملو از جمعيت از هر سن، قشر و گروه بود را مي توانستيد به وضوح مشاهده کنيد .
در مراسم تجديد پيمان کانون فرهنگي مساجد با ولايت و بزرگداشت روز روستا، نخست جليل بالايي مدير کل روستايي استانداري کرمانشاه گفت: کانون مساجد فرصتي است براي تعامل و گفت و شنود مردم در حوزه روستا که براي دومين بار همايش ملي روستا در تهران برگزار شد که بر طبق آمار و ارقام ارائه شده از 2 هزار و 652 روستا 500 روستا خالي از سکنه شده و ميانگين افراد ساکن در روستا به يکصدو65 نفر رسيده است که بر همين اساس برنامه ششم توسعه طوري بايد تنظيم شود که سکونتگاه هاي ما از سکونت گاه صفر به کانون ارزش آفريني تبديل شود.
وي در ادامه در خصوص مشارکت و نهاد سازي اظهار کرد:مشارکت در تصميم گيري و تصوير سازي است که براي اين مقوله روستائيان بايد مشارکت چشمگيري داشته باشند همچنين در زمينه نهاد سازي، يکي از نهادهاي موثر 300 کانون فرهنگي مساجد است که اين کانونها بايد به کانون فرهنگي نهاد روستا تبديل شوند.
در ادامه مديرکل ارشاد اسلامي کرمانشاه ابراز داشت: با توجه به فرهنگ کار که در جامعه ما بسيار حائز اهميت است ما به شدت نيازمند توسعه و فرهنگ آن هستيم زيرا فرهنگ اساس هر توسعه اي مي باشد که در اين خصوص بايستي تحولي اساسي ايجاد شود که منظور از فرهنگ ذهنيت مثبت به زندگي مي باشد.
رحيمي در خصوص روستا و مشارکت آنها در زمينه ايجاد کانون مساجد افزود: استان کرمانشاه در جهت ساخت کانون مساجد از ديگر استانها پيشرو است به طوريکه از 500 کانون موجود در استان کرمانشاه 300 کانون آن در روستاها تشکيل شده است که در اين باره اميدوار هستيم با حمايت استانداري از پتانسيل کانون هاي موجود استفاده کنيم که در اين زمينه نياز به هم افزايي و مشارکت کاملا مشهود است.
وي در ادامه افزود: به دليل پايين آمدن زمان مطالعه مفيد در ايران و رسيدن آن به زمان دو دقيقه که نتيجه رعايت نکردن فرهنگ شهروندي و حقوق ديگران است با رفتار نا آگاهانه ما به سمت و سوي منفي مي رود لذا جهت رفع اين مشکل جامعه نيازمند پيش قدم شدن کانون مساجد در زمينه آموزش و فرهنگ سازي مي باشد.
رحيمي خاطر نشان کرد:در راستاي فرهنگ ديني و باورهاي خود و به دليل وجود برخي از مشکلات مانند بي آبي و مهاجرت بي رويه روستائيان به سمت شهرها، روستائيان نيازمند حمايت استانداري و مسوولين مي باشند که با همکاري و مشارکت گروهي روستائيان با مسوولين و با استفاده از بودجه اختصاص داده شده به اين امر در جهت توسعه روستاها تلاش زيادي انجام شود.
در ادامه مراسم طيب صفري رئيس دبير خانه کانون مساجد استان کرمانشاه بر طبق بيانات مقام معظم رهبري درباره کانون ها و منسجم شدن برنامه کانون ها و روحانيت و بسيج گفت: با تقدير از 20 نفر از از مديران کانون هاي روستايي و 17 نفر از روحانيون افراد را در جهت ايجاد و فعاليت در اين کانون ها سوق مي دهيم.
وي در ادامه درباره سطح بندي کانون مساجد افزود: کانون مساجد بر اساس فعاليتي که انجام مي دهند به سه درجه سطح بندي شده اند که از اين سه درجه 61 درصد آن کانون روستايي و 41 درصد آن نيز کانون شهري مي باشد که در اين زمينه کرمانشاه از ديگر استان هاي کشور پيشي گرفته است به طوري که از 2هزار و 211 مسجد 500 مسجد آن داراي کانون است.
صفري در خصوص بودجه و فعاليت کانون هاي استان ابراز داشت: بيش از يک ميليارد بودجه کانون هاي فرهنگي هنري است که از اين مقدار 130 ميليون آن جهت کانون هاي فرهنگي تخصيص داده شده است و با توجه به فعاليت آنها نيازمند بودجه بيشتري مي باشند زيرا يک پل ارتباطي بين مسوولين و روستائيان مي باشند.
عبدالمجيد پاپ زن استاد دانشگاه رازي کرمانشاه را نيز در اين مراسم اظهار داشت: فاجعه منا به دليل بي کفايتي و بي مديريتي عربستان سعودي اتفاق افتاده است که باعث عزادار شدن کشورهاي مسلمان از جمله ايران شده است و باعث شده اعياد و جشن هاي ما به عزا تبديل شود.
عبدالحميد پاپ زن در ادامه در خصوص نقش انکار ناپذير روستا در رشد توسعه اي جوامع ابراز داشت: روستاها علي رغم وجود ظرفيت هاي بالا در رشد و برطرف سازي نيازهاي اساسي جوامع از ابتدايي ترين امکانات رفاهي نيز به ندرت برخوردارند به طور مثال در حال حاضر بيش از 80 درصد از روستاييان از نعمت آب شرب محروم مي باشند و يک فاجعه محسوب مي شود.
دکتر پاپ زن با بيان اين مطلب که در دنياي امروز ملاک توسعه يافتگي جوامع نخست آباد بودن روستاها مورد ارزيابي قرار مي گيرد، خاطرنشان ساخت: روستا به دو دليل حائز اهميت اول و به طبع تداوم بعد خانوار در در اين مناطق است و دوم نقش بنيادي ساکنين روستاها به عنوان توليد کننده مواد مورد نياز کل جامعه مي باشد زيرا هر چقدر فرهنگ فردي و اجتماعي شهرنشينان قطعا به تنهايي و بدون وجود جوامع روستايي نمي تواند نيازهاي اوليه معيشتي خود را فراهم سازد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]