واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۴ق.ظ)
رابطه مستقيم بين خروج از رکود مسکن و افزايش قيمتها موج - نايب رئيس سازمان مهندسي ساختمان استان تهران، رابطه بين خروج از رکود مسکن و افزايش قيمتها را مستقيم دانست به شکلي که هرگاه تلاش شده رکود بازار مسکن شکسته شود، رشد قيمتي را شاهد بودهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، حيدر جهانبخش، کارشناس حوزه بازار مسکن، با بيان آن که رابطه مؤثري بين سه عامل قيمت زمين، تجهيزات ساخت و دستمزد در قيمت تمام شده مسکن وجود دارد، گفت: دولت با مديريت و کنترل قيمت زمين ضمن رونق در بازار مسکن ميتواند از افزايش نرخها نيز جلوگيري کند.
حيدر جهانبخش با بيان آن که دولت شايد نتواند بحث دستمزدها را در اين بخش خيلي مديريت کند، افزود: اما؛ ميتواند با تدوين برنامهاي خاص نسبت به کنترل قيمت تجهيزات ساخت اقدام کرده و مانع از افزايش قيمت در اين بخش شود.
وي با بيان آن که مديريت در بخش تجهيزات ساخت يکي از مؤلفههايي است که ميتواند ضمن رونق بازار مانع از افزايش قيمتها شود، تأکيد کرد: مهمترين عامل در کاهش قيمت مسکن مديريت زمين است که بايد توسط دولت با اتخاذ تدابير مناسب اجرايي شود.
وي با اشاره به تجربه گذشته در خصوص مديريت نرخ زمين در ساخت مسکن (زمينهاي وقفي مسکن مهر)، گفت: طبيعي است هنگامي که بازاري رونق ميگيرد عوامل وابسته به آن نيز رونق بگيرد، اما؛ دولت بايد با تمهيدات مناسب و اعمال کنترل لازم بر روي قيمت زمين از افزايش در اين بخش جلوگيري کند.
نايب رئيس سازمان مهندسي ساختمان استان تهران، افزود: حذف نگاه کالايي به مسکن نيز راهکار مؤثري براي جلوگيري از افزايش قيمتها در بخش مسکن است، زيرا؛ تا زماني که نگاه به مسکن کالايي باشد، عوامل مؤثر در قيمت کالا در مسکن نيز اثرگذار خواهد بود.
وي با بيان آن که بايد سياستهاي تشويقي براي سازندگان در نظر گرفته شود، اظهار داشت: اقناع مديريت شهري براي در نظر گرفتن امتيازات خاص جهت سازندگان ضمن ترغيب آنان به ساختوساز راهکاري براي جلوگيري از افزايش قيمتها خواهد بود.
جهانبخش رابطه بين خروج از رکود مسکن و افزايش قيمتها را مستقيم دانست به شکلي که هرگاه تلاش شده رکود بازار مسکن شکسته شود، رشد قيمتي را شاهد بودهايم، تصريح کرد: اتخاذ روشهاي گذشته براي رونق در اين بازار باعث افزايش قيمتها خواهد شد، اما؛ راهکارهاي مناسب ديگري منجمله همين کنترل و مديريت زمين ميتواند راهگشا باشد.
اين کارشناس بازار مسکن ايران تأکيد کرد: دولت بايد در سه عامل قيمت زمين، دستمزدها و تجهيزات ساخت با اعمال مديريت صحيح از ضرر کردن مصرف کننده نهايي که همان مردم باشند در زمان رونق پيشگيري کند.
يادآور ميشود، در گذشته، به دليل تقاضاي رو به رشد و گرايش به سرمايهگذاري در املاک و مستغلات، سرمايهها راهي بازار مسکن ميشد و قيمت مسکن نيز به اين دلايل با رشد صعودي مواجه بود، اما؛ از تابستان سال 1392 اين بخش با رکود مواجه شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]